به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که در همایش بزرگداشت حجت الاسلام محمد تقی فلسفی در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما سخن می گفت، اظهار داشت: مرحوم فلسفی با سابقه طولانی وعظ و خطابه سرمایه بزرگی برای کشور به حساب می آید که باید از این سرمایه صیانت و از آن استفاده بهینه شود.
وی افزود: در دورانی که مرحوم فلسفی به وعظ و خطابه می پرداخت تعداد وعاظ و اهل منبر زیاد بود اما آقای فلسفی بهترین آنها بود و علاقه مردم به آن روحانی برجسته بارز بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حجت الاسلام فلسفی علاوه بر آنکه واعظ توانمندی بود در مبارزات انقلاب نقش بی بدیل داشت و از نهضت امام خمینی (ره) و ملت ایران قبل و بعد از پیروزی حمایت کرد و همواره مورد عنایت رهبران نظام بود.
دکتر حداد عادل افزود: در یکصد سال اخیر و در جریان مواجهه کشورهای اسلامی با تمدن غرب ، تحول و تجدد در همه شئون اجتناب ناپذیر بود و برخی از این رهگذر استفاده کردند تا رویکرد عالم اسلام را به سوی غرب بکشانند و برخی دیگر تلاش کردند جهان اسلام با حقیقت اسلام آشنا شود.
وی پرچم دار واقعی تحول در کشور ایران در همه شئون دینی را امام خمینی (ره) معرفی کرد و با تاکید بر اینکه با آغاز نهضت آن حضرت، حوزه های علمیه، روحانیت و گفتمان دینی و وعظ و خطابه دستخوش تحول شدند، از مرحوم فلسفی به عنوان قهرمان تحول در منبر که رسانه ای دینی است ، یاد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حجت الاسلام فلسفی فردی آگاه به زمان و روحانی معاصر جامعه و جهان پیرامون خود بود و افکار نو داشت ، تحولات روز را به خوبی درک می کرد و با جریانات سیاسی و آسیب ها و نیازهای اجتماعی آشنا بود.
دکتر حداد عادل افزود: آن مرحوم با بینش درست نسبت به حسن وعیب جامعه آگاه بود و همواره تلاش کرد تا محاسن را تقویت و عیوب را جهت برطرف شدن با زبان ملایم وموثر تبیین کند و از این مسیر سعی کرد که معارف اسلام و قرآن مجید و مکتب اهل بیت را با زبان روز معرفی و عرضه کند.
رئیس مجلس تصریح کرد: حجت الاسلام فلسفی بدون آنکه از مد روز تاثیر پذیرد و یا دچار غرب زدگی شود، بر مبنای آشنایی و توجه به دستاوردهای جدید به زبان روز و مطابق فضا و شرایط روز سخن گفت و از این طریق با مرام های گمراه کننده و مکاتب باطلی که به آنها حساسیت داشت، مبارزه کرد.
وی توجه مرحوم فلسفی به روانشناسی تربیتی در فضای بسته گذشته را موضوعی با اهمیت دانست و با اشاره به کتب آن خطیب برجسته و ذکر خاطراتی در این زمینه، اظهار داشت: مرحوم فلسفی با نگارش کتابهایی در باب جوانان وکودکان نشان داد درد اصلی جامعه و راه اصلاح آن را می داند و همواره به موضوعات روانی و تربیتی و اخلاقی توجه ویژه دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه حجت الاسلام فلسفی تا آخرین لحظه عمر با نشاط سخن گفت، اظهار داشت: مرحوم فلسفی در عرصه روحانیت و حدیث و منبر یگانه نبود اما آنچه او را در قله خطابه قرار داد و هنر یگانه آن فقید به حساب می آید تسلط او بر فن سخن بود.
دکتر حدادعادل افزود: آنچه مرحوم فلسفی را به عنوان صاحب هنر و فن سخن وری در میان اهل منبر بی بدیل کرد، آشنایی آن مرحوم با زبان و ادب فارسی بود و کسانی که می خواهند برای مردم سخن گویند باید از راز توفیق آن واعظ صاحب نام غافل نشوند.
وی در پایان بلاغت را هنر بزرگ سخن وری دانست و گفت: اگر می خواهیم منبر به رسانه نیرومند جهت ترویج دین و تقویت انقلاب و اصلاح جامعه تبدیل شود باید اهل وعظ و خطابه کلمات خوب انتخاب و جملات را کامل ادا کنند و فصیح و درست سخن گویند تا مردم از منبر خسته نشوند.
بر اساس گزارش خبرنگار مهر در همایش بزرگداشت مرحوم محمد تقی فلسفی از تمبر یادبودی که برای آن خطیب برجسته انتشار یافته، با حضور رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجلس شورای اسلامی و مسئولان برگزاری همایش رونمایی شد.