به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در هشتمین اجلاس مدیران انتقال خون کشور که در سالن اجتماعات سازمان انتقال خون ایران برگزار شد، افزود: در حال حاضر این عدد برای اهدای مستمر خون، 26 نفر در هر هزار نفر است که می توان با جدیت و تلاش، زمینه مشارکت بیش از پیش مردم را فراهم ساخت.
وی با اشاره به اعتماد عمومی در زمینه اهدای خون در کشور که در دنیا بی نظیر است، گفت: وقتی مقایسه ای بین ایران و سایر کشورهای منطقه و دنیا انجام می دهیم، می بینیم که در تراز بالایی قرار داریم و کمتر کشوری در حد و جایگاه کشورما است.
وزیر بهداشت به معضلات و مشکلات پیش روی کشورهایی که همچنان درگیر جمع آوری خون از اهدا کنندگان هستند، افزود: ما این مراحل را سالهای قبل پشت سر گذاشته ایم و در حال حاضر هیچ مشکلی از این بابت نداریم.
لنکرانی تصریح کرد: امروز با سربلندی ادعا می کنیم که به مرحله صد درصد اهدای داوطلبانه خون رسیده ایم و این موضوع را به سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده و آماده هر گونه بررسی و بازرسی این سازمان هستیم تا این موضوع اثبات شود.
وی در عین حال افزود: اگر می خواهیم در صنعت پلاسما به موفقیت های بیشتری دست یابیم، می بایست روشهای مدیریتی اصلاح و تعویض شود.
وزیر بهداشت، با اشاره به سند برنامه راهبردی سازمان انتقال خون ایران که در سال 84 تدوین شده است، گفت: وقتی برنامه های دو سال و نیم اخیر سازمان را با این سند بررسی می کنیم، می بینیم که خیلی کوتاه بینانه نوشته شده و ما جلوتر از این برنامه هستیم.
لنکرانی ادامه داد: برای اولین بار در سال 85، بودجه 9 میلیارد تومانی برای نوسازی تجهیزات انتقال خون اختصاص یافت که این اعتبار برای سال آینده نیز دوباره تکرار می شود.
وی با اشاره به حرکت رو به جلو در سازمان انتقال خون که در مدیریت جدید آغاز شده است، گفت: با توجه به بحث انتقال خون که از دهه 80 میلادی با بحث اچ آی وی - ایدز- در دنیا مطرح و مورد بازنگری قرار گرفت، امروز خون و فرآورده های خونی که در ایران فراهم می شود از بالاترین استاندارد بین المللی برخوردار است.
وزیر بهداشت در ادامه خطاب به مدیران سازمان انتقال خون کشور، افزود: نظارت بر استفاده از خون و زمینه های استفاده از فرآورده های خونی در طب انتقال خون می بایست بیش از پیش فراهم شود. از همین رو بحث پلاسمای فرز را باید در تمام استانها داشته باشیم و برای پلاکت هم ظرفیت های بهتری پیدا کنیم.
لنکرانی، خواستار توسعه بخشهای پیوند مغز و استخوان شد و گفت: توسعه این بخشها در سراسر کشور، باید جزو سیاست های ما قرار بگیرد. زیرا راههای درمان قطعی در بیماریهای سرطان و خون از طریق انتقال خون صورت می گیرد.
وی افزود: حداقل نیازمند 12 بخش پیوند مغز استخوان هستیم که سازمان انتقال خون باید فعالیت جدی تری داشته باشد.
وی ایران را جلودار در طب انتقال خون در دنیا دانست و گفت: تصویری که دنیا از انتقال خون در ایران دارد، به گونه ای است که مردم در داخل با آن روبرو هستند و این از افتخارات کشور محسوب می شود.