به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد محمدحسین صفار هرندی در این جلسه که به همت دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت ارشاد تشکیل شده بود، گفت: "میتوان عنصر فرهنگ و هنر را برای هشدار به دانشآموزان به استخدام درآورد تا ذهن و دل آنان مجذوب جاذبههای کاذب چون مواد مخدر نشود."
عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: "هنر این توانایی را دارد که کودکان و نوجوانان را علیه سنتهای ناپسند موجود در پیرامون محل زندگیشان ترغیب کند و این هدفی مهم در مبارزه یا پیشگیری از مواد مخدر است. از طریق جریان فرهنگی هنری باید پیامهایی نیرومند برای دانشآموزان صادر کرد تا موج انقلابی و شورش علیه ناهنجاری مواد مخدر ایجاد شود."
وزیر ارشاد بررسی معضل اعتیاد را از ابعاد گوناگون مورد تاکید قرار داد و گفت: "اینکه کمبود برخی امکانات برای جوانان چقدر میتواند در این حوزه تاثیرگذار باشد، قابل تامل است. اما چرا در غرب و آنجا که محدودیتهایی از جنس محدودیتهایی که ما فکر میکنیم ندارند شاهد گسترش مواد مخدر هستیم."
مدیر کل دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیبهای اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی هدف از برپایی این جلسه را دستیابی به شاخصهای همسو با اهداف مبارزه با معضلات اجتماعی برای تولید آثار فرهنگی و هنری برشمرد.
پرویز کرمی افزود: "این جلسه میکوشد برنامهها و فعالیتهایی برای سال آینده تعریف کند تا با سفارش آن به تهیهکنندگان در رشتههای مختلف هنری اعم از تولید فیلم، نگارش کتاب، پژوهش، انیمیشن، سرود یا موسیقی نتایج مطلوب از آن کسب شود."
حمید صرامی مشاور دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تقدیر از وزیر ارشاد به دلیل اهتمام در برنامههای ستاد گفت: "یکی از وزیرانی که خیلی شدید به مقوله پیشگیری از اعتیاد اهتمام دارند آقای صفار هرندی هستند و در ستاد هم حضور جدی دارند. حس میکنم اگر همه وزراء دستگاههای فرهنگی به این مقوله وارد شوند اتفاقات جدیدتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد رخ میدهد."
در ادامه جلسه نارنجیها مدیر کل فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به فقدان کارشناس رسانه مرتبط با پیشگیری اشاره کرد و افزود: "در این حوزه باید نگاهی خاص را در حوزه پیشگیری ایجاد کنیم. اینکه اول بدانیم اعتیاد چیست و چه ابعادی دارد و بعد این را در قالب رسانه یا قالبهای دیگر درآوریم."
فضایلی دبیر کل انجمن روزنامهنگاران مسلمان در این جلسه گفت: "در آسیبهای اجتماعی هنوز ارزیابی دقیق نداریم که شرایط بحرانی است یا عادی. چون قطعا هیچکدام از ما انتظار نداریم شرایطی داشته باشیم که در کشور آسیب اجتماعی نباشد. اگر مدینه فاضله بخواهیم ممکن است به آن شرایط برسیم، ولی در واقعیت اینطور نمیشود."
در این جلسه که جمعی از هنرمندان و تهیهکنندگان سینما و تئاتر و مسئولان فرهنگی هنری نیز در آن حضور داشتند، حاضران درباره احصاء شاخصهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای تولید آثار فرهنگی و هنری به بحث و تبادل نظر پرداختند.
جهانگیر الماسی، پوران درخشنده، معماریان قائم مقام پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، ابراهیم فیاض جامعهشناس، مهدی دوایی روانشناس و رحمانی از اعضاء شورای سیاستگذاری دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز نقطه نظرات و دیدگاههای خود را بیان کردند.