به گزارش خبرگزاری مهر، عملیات اجرایی طرح آمونیاک سوم رازی از سال 1381 در زمینی به مساحت 6 هکتار در مجتمع پتروشیمی رازی به منظور تولید 677 هزار تن آمونیاک در سال و با سرمایه گذاری 142 میلیون یورو و 540 میلیارد ریال در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام آغاز شد.
دانش فنی ومهندسی اصولی این پروژه به عهده شرکتی از کشور سوئیس وپیمانکار مهندسی تفصیلی و تدارکات آن بر عهده شرکت ایرانی طراحی و مهندسی صنایع پتروشیمی است.
هدف از اجرای این طرح جمع آوری و تحت فرآیند قرار دادن گازهای ناخالص برخی واحدهای تولیدی در منطقه ماهشهر که غنی از گاز هیدروژن است ، همراه با روزانه 30 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی به عنوان خوراک و سوخت کمکی و در نتیجه تولید آمویناک است.
اجرای طرح پلی اتیلن سبک پتروشیمی لاله با سرمایه گذاری 240 میلیون دلار و 250 میلیارد ریال و با ظرفیت تولید سالیانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبک ( LDPE ) با کنسرسیومی از شرکت های سابیک اروپا، لورگی و سازه از سال 1381 آغاز شده است.
محصولات این مجتمع در تولید انواع فیلم پلی اتیلن ، ظروف مختلف ، قطعات پلاستکی ، طبی و غیره کاربرد دارد.
عملیات اجرایی طرح اسید ترفتالیک خالص ( PTA) و پلی اتیلن ترفتالات ( PET) دوم پتروشیمی شهید تند گویان با ظرفیت تولید سالانه 750 هزار تن پلی اتیلن ترفتالات ، در سال 1379 در زمینی به مساحت 18 هکتار آغاز شد. همچنین واحد اسید ترفتالیک خالص ( PTA) این مجتمع اواخر سال 1384 راه اندازی شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مراسم افتتاح سه پروژه واحد آمونیاک سوم رازی ، فاز دوم پتروشیمی تندگویان و شرکت پتروشیمی لاله واقع در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، گفت: مجموع تولید این شرکت از سال 1383 تا سال 1386 از 15 میلیون تن به 23 میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
به گزارش مهر ، غلامحسین نجابت افزود: از سال 1385 تا پایان امسال هم در مجموع 5 میلیون تن به ارزش 4/2 میلیارد دلار به مجموع ظرفیت تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزوده شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ارزش کل محصولات پتروشیمی 3/8 میلیارد دلار است که 5/5 میلیارد دلار آن صادرات و مابقی فروش داخلی بوده است، خاطرنشان کرد: سهم محصولات پتروشیمی در بازار جهان، 41 درصد خاور دور، 24 درصد خاورمیانه، 9 درصد چین، 10 درصد هند، 7 درصد اروپا، 6 درصد جنوب شرقی آسیا و 3 درصد سایر کشورها می باشد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ضمن بیان این مطلب که سهم ایران از ظرفیت پایه محصولات پتروشیمی در جهان 93/1 درصدو در خاورمیانه 97/24 درصد است، گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بازارهای خاورمیانه از سال 64 تا سال 85 حدود 3 درصد و از سال 85 تا سال 86 حدود 5 درصد رشد داشته است.
نجابت افزود: برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سند چشم انداز 20 ساله این است که سهم خود را در خاورمیانه به 32 درصد و در جهان به 1/6 درصد افزایش دهد ، به عبارتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی قصد دارد تا پایان سال 1404 ، 300 درصد به ظرفیتهای تولید خود بیفزاید.
وی با اشاره به اینکه در سال 86، دوازده پروژه به تولید رسید که امروز شاهد بهره برداری سه پروژه لاله، تندگویان و رازی بودیم، اظهار داشت: امسال با بهره برداری از این 12 پروژه ارزش فروش محصولات ما به 3/8 میلیارد دلار افزایش یافت.
نجابت افزود: در حال حاضر سهم صادرات محصولات پتروشیمی نسبت به صادرات محصولات غیر نفتی با کسب رتبه نخست، 37 درصد ونسبت به صادرات بخش صنعتی 46 درصد است.
وی با اشاره به اینکه سه خط لوله اتیلن غرب، مرکز و شرق کشور به طول 6500 کیلومتر در کشور احداث می شود که 15 برابر طولانی ترین خط لوله اتیلن جهان است، گفت: در حال حاضر طولانی ترین خط لوله اتیلن جهان به طول 490 کیلومتر در اروپا کشیده شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان اظهار داشت: این شرکت در حال حاضر 80 شرکت تابعه دارد که تا پایان امسال 55 درصد آن به بخش خصوصی واگذار می شود و پیش بینی می شود تا دو سال آینده تمام شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به بخش خصوصی واگذار شود.