به گزارش خبرنگار مهر، دکتر باقر لاریجانی در دومین هم اندیشی نقشه جامع علمی کشور که روز گذشته در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: جلسه نقشه جامع علمی کشور به منظور تسریع در روند تهیه نقشه برگزار شده است و به همین منظور باید توجهی به سوابقی که در این زمینه در خصوص سند پژوهش و فناوری، آموزش عالی و نظام ملی نوآوری وجود داشته است نیز توجه کرد.
وی اظهار داشت: در تدوین نقشه جامع علمی کشور جایگاه و ارزشهای حاکم و فرهنگ سازی و ملاحظات و مشخصات نقشه را نیز باید مورد دقت قرار داد و در واقع عبارت است از مجموعه جامع و هماهنگی که به صورت پویا، اهداف، سیاستها و برنامه ها و الزامات برنامه ریزی و تحول را در نظر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: به دلیل وجود سند چشم انداز در کشور خوشبختانه ما سند روشنی را در پیش رو داریم و خواسته هایی که در سند چشم انداز وجود دارد مشخص است. در واقع هدف روشن است و ما می دانیم که باید به کجا برسیم.
وی با اشاره به تجربه های کشورهایی همچون ژاپن و انگلستان در تهیه نقشه جامع علمی در آن کشورها یادآور شد: در ژاپن موضوعاتی مانند افزایش دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی، ارتقاء بودجه های پژوهشی و در انگلستان نیز تدوین آینده نگاری در سلامت مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون سلامت و علوم زیستی نقشه جامع علمی کشور بر لزوم وجود ارتباط ساختاری میان بخشهای علمی کشور و توجه به آن در تدوین نقشه تأکید کرد و گفت: باید از ارتباطات متعارف نهادهای درگیر در مباحث علمی کشور نگاشتی ترسیم شود و مهندسی مجدد ساختاری صورت گیرد.
لاریجانی با اشاره به کمیته های تخصصی تهیه نقشه جامع علمی اظهار داشت: کمیته ها آینده نگاری و آینده پژوهی را رصد کنند و به آسیب شناسی وضع موجود بپردازند و با اولویت بندی برنامه های خود را طراحی کنند.