شهردار تهران شب گذشته در مراسم رسمی افتتاح مجتمع سینمایی آزادی ساخت سینما آزادی را یادگار تلاش و همت گروهی دانست که با اراده‌ای استوار و فرهنگی بسیجی بهار سینمای ایران را رقم زدند.

به گزارش خبرنگار مهر، اهالی سینما، مسئولان سینمایی و مدیران خانه سینما یکشنبه‌شب 26 اسفند در مراسمی از شهرداری تهران و حوزه هنری به عنوان بانیان بازسازی سینما آزادی تقدیر و با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران، حسن بنیانیان رئیس حوزه هنری و محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد از نشان عالی خانه سینما پرده‌برداری کردند.

دکتر قالیباف در این مراسم با اشاره به ارزش و جایگاه هنر در دوران معاصر گفت: "امشب گرد هم آمده ایم تا شاهد شکوفایی بهار سینما در کشور به عنوان برترین و متعادلترین انواع هنر باشیم. خوشبختانه سینمای ایران روزهای بحرانی و چالش‌ها را پشت سر گذاشته و به امید روزهایی پربرکت نقش‌هایی جدید ایفا خواهد کرد."

وی ادامه داد: "بر این باورم که به تعبیر مقام معظم رهبری هنر سینما می‌تواند پیشرفت، امید، نشاط و خودباوری را به جامعه عرضه کند. این هنر می‌تواند هدیه‌ای بزرگ به ملت ارزانی کند و این رسالت را به بهترین نحو انجام دهد. اکنون من به عنوان یک خدمتگزار مکلفم فرامین مقام معظم رهبری را به صورت کامل اجرا و به رشد و اعتلاء فرهنگ کشورم کمک کنم."

شهردار تهران تاکید کرد: "امیدوارم با کمک اهالی سینما تمام ارزش‌های دینی و ملی کشور را در چنین مکان‌های فرهنگی گرد آوریم و محیطی پرنشاط خلق کنیم. امیدوارم تمام این سالن‌های هنری مرکز رشد، نمو، ایثار، گذشت و فداکاری باشد. وظیفه ما ساخت این مکان‌هاست که با قدرت این وظیفه را انجام می‌دهیم، وظیفه هنرمندان نیز این است که با آثار ارزنده خود به این فعالیت‌ها امید و نشاط بخشند."

قالیباف افزود: "در مدتی که سینما آزادی ساخته شد از مراحل ساخت آن بازدید کردیم. برخی روزهای زمستان به دلیل سرمای شدید تنها لحظات کوتاهی دوام آوردیم و نمی‌توانستیم زیاد بر روند انجام کارها نظارت کنیم. اما همان زمان کارگران در سرمای بسیار شدید تنها به عشق ساخت و تکمیل این پروژه تلاش کردند. همه دست به دست هم دادند تا این یادگار را تقدیم سینمای ایران کنند. این یادگار حاصل اراده، تلاش و همت کسانی است که فارغ از هر گونه چشمداشت شبانه‌روزی زحمت کشیدند."

وی تصریح کرد: "در جلسات خصوصی با رهبر معظم انقلاب ایشان تاکید داشتند شهر در کنار مسایل عمرانی و خدماتی بیشتر نیازمند توجه به حوزه فرهنگی و تربیتی است. از این رو در شهرداری عزمی جدی برای پرداختن به مسایل فرهنگی شکل گرفت. با این رویکرد انسان‌های شهر برایمان مهم است و باید به آنها خدمت کنیم. در این مدت حدود 20 سالن سینما ساخته شده که تعداد زیادی از آنها در مناطق جنوبی شهر است و قصد داریم این روند را سال آینده سرعت بیشتری ببخشیم."

قالیباف در پاسخ به اصرار اهالی سینما برای گرفتن وعده‌ای دیگر از وی گفت: "شهرداری همیشه در خدمت اهالی سینما و هنرمندان است. همانگونه که تاکنون چند صد هزار متر مربع بنا و مکان فرهنگی ساخته شده، از این پس نیز این روند ادامه خواهد یافت. آماده‌ایم سینماها و اماکن فرهنگی را که شهرداری می‌سازد در دوره‌های زمانی مشخص در اختیار اهالی هنر بگذاریم."

شهردار تهران در پایان سخنان خود گفت: "به عنوان فرزند انقلاب و یکی از همرزمان شهیدان باکری، همت و زین‌الدین قول می‌دهم شهرداری به وظیفه‌اش در قبال ساخت مراکز فرهنگی عمل خواهد کرد. اما در مقابل از اهالی سینما و هنرمندان می‌خواهم این اماکن را با ارزش‌های دینی و ملی سرشار کنند."

در ادامه مراسم رسمی افتتاح سینما آزادی جعفری جلوه در سخنانی کوتاه اظهار داشت: "این مراسم برای اشاره به دو رویکرد اساسی برگزار می‌شود. اول رونق دادن به اقتصاد سینما و دوم تهیه و تولید آثار سینمایی. این دو رویکرد کنار هم به منزله سینمای ملی است. اینها هویتگرایی و خیال‌انگیزی، اصولگرایی و آزاداندیشی را توامان با یکدیگر به نمایش می‌گذارند و می‌دانیم هر یک بدون دیگری کامل نیست."

وی ادامه داد: "تجربه نشان داده که چه زمان به بیراهه خواهیم رفت. این محفل بیانگر این دو رویکرد با هم است. با افتتاح سینما آزادی این نماد امید در سینمای ایران، نگاه امیدوارانه با تاکید بر هویتگرایی شکل گرفت. باز هم می‌گویم سینمای ملی یعنی فیلم، سالن و اکران خوب که خوشبختانه در تمام این عرصه‌ها به صورت برنامه‌ریزی‌شده پیش رفته و خواهیم رفت."

معاون سینمایی وزیر ارشاد در پایان تاکید کرد: "امیدوارم سال جدید سال رونق در عرصه فرهنگی و به خصوص در سینما باشد و همچنان به سینمایی که امروز یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های فرهنگی ایران در سطح منطقه است ببالیم."

رضا میرکریمی مدیر عامل خانه سینما نیز در سخنانی اظهار داشت: "پروژه ناتمام در ایران بسیار زیاد است، اما برخی از این پروژه‌ها به دلیل دلبستگی زیادی که به آنها داریم بیشتر به چشم می‌خورند. یکی از این موارد که جای خالی آن همیشه آزارمان می‌داد سینما آزادی بود. جایی خالی که اندوهی فراوان به رخ اهالی سینما می‌کشید. ما سینماهای زیادی را به دلایل مختلف از دست دادیم، اما داستان سینما آزادی با بقیه متفاوت بود."

وی افزود: "با سوختن این سینما روح و نشاط اهالی سینما هم از بین رفت و همه ناامید شدیم. اما در یکسال اخیر همه چیز تغییر کرد و سینما آزادی بار دیگر ساخته شد. اکنون وظیفه خود می‌دانیم از تمام بانیان این کار بزرگ قدردانی کنیم. از شهرداری و حوزه هنری که با همکاری یکدیگر این کار یزرگ را انجام دادند بسیار سپاسگزاریم. دکتر قالیباف در مراسمی قول ساخت سینما آزادی را دادند و ما اکنون در این سینما گرد هم آمده‌ایم."

میرکریمی در پایان گفت: "خانه سینما یک تشکل فراگیر با 4500 عضو است که البته در مقایسه با این تعداد عضو بودجه بسیار اندکی در اختیار دارد. دکتر قالیباف چندی پیش از آمادگی شهرداری برای واگذاری کنترل برخی فضاهای فرهنگی به خانه سینما خبر داده بود و ما آمادگی ایشان را ارج می‌نهیم. امیدوارم با این حمایت‌ها سال جدید سالی خوب برای سینمای ایران باشد."

در ادامه این مراسم برخی هنرمندان و چهره‌های سینمایی همچون عزت‌الله انتظامی، مسعود کیمیایی، رسول صدرعاملی، احمد رضا درویش، علیرضا خمسه و فاطمه معتمدآریا در سخنانی بسیار مختصر به بیان خاطراتی از سینما آزادی پرداختند و از تلاش‌های شهرداری تهران در تکمیل این سینما قدردانی کردند.

در فواصل این مراسم که اجرای آن را علی معلم بر عهده داشت کلیپ‌هایی زیبا و جذاب از چهره‌های سینمایی با موضوعات مختلف پخش شد که به نوعی به روند بازسازی سینما آزادی می‌پرداخت. پرده‌برداری از نشان عالی خانه سینما بخش پایانی مراسم بود که البته تنها توسط مجری برنامه اعلام شد و برنامه‌ای خاص برای آن تدارک دیده نشده بود.

علی معلم دامغانی، اکبر عالمی، سیف‌الله داد، سیدمحمد بهشتی، سامان مقدم، رویا تیموریان، مسعود رایگان، مجید مظفری، رویا نونهالی، مهتاب کرامتی، فرهاد توحیدی، علیرضا داودنژاد، حبیب رضایی، شادمهر راستین، فرزاد موتمن، محمدرضا هنرمند، مرتضی رزاق کریمی، منوچهر محمدی، خزر معصومی و ... از جمله چهره‌های سینمایی حاضر در این مراسم بودند.