یک مقام سازمان اطلاعات ملی آمریکا از برنامه های این سازمان برای استخدام جاسوس از بین دانش آموزان این کشور برای اعزام به کشورهای دیگر پرده برداشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "لنورا پیترز گرانت" از دفتر اطلاعات ملی آمریکا گفت : این دانش آموزان استخدام می شوند تا به خارج بروند و یک زبان و فرهنگ را مورد مطالعه قرار دهند.

لنورا با اشاره به اینکه سازمان متبوع وی، 16 سازمان اطلاعاتی را تحت نظارت خود دارد، افزود: این سازمان برای 4 سال است که  یک مرکز انجمن اطلاعاتی برای امتیاز دانشگاهی تاسیس کرده تا دانش آموزانی را برای آینده برای "سیا"(سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) و دیگر نهادهای اطلاعاتی استخدام کند.

گانت که خود برنامه فرامرزی را نظارت می کند، گفته است که دانشگاهها و مدارس، کمکهایی را برای معرفی این دانش آموزان برای عضویت در برنامه استخدام جاسوسی دریافت می کنند.

به گفته وی، دانش آموزان انتخاب شده باید از شهروندان آمریکا باشند و هدف برنامه، یک دوره آموزشی در تابستان برای دانش آموزانی با اقلیت های قومی و دینی و کسانی است که از فرهنگهای مختلف هستند.

هدف از این برنامه، گردهمایی گروههایی از جوامع اطلاعاتی، زنان و اقلیتها است و از سال 2005 در حدود 9  دانشگاه در سراسر آمریکا بیش از 400 دانش آموز را برای حضور در این برنامه ثبت نام کرده اند و دانش آموزان ثبت نام شده تشویق می شوند تا دوره هایی را درباره مطالعات خاورمیانه، زبانهای مهم، تفکر تحلیلی، مطالعات اسلامی و دیگر تخصصها بگذرانند.

"دیوید تویگ" معاون مؤسسه سیاست عمومی و مطالعات شهروندی گوردون در دانشگاه بین المللی فلوریدا در این باره گفت :  یادگیری زبانهای عربی و پرتغالی دراولویت آموزشهای این دانش آموزان قرار دارد و آنها این زبانها را یاد می گیرند و به محلهای مورد نظر اعزام می شوند.

تویگ اظهار داشت : دانشگاه فلوریدا 16 دانشجو را در سال گذشته به عنوان بخشی از برنامه آموزشی جاسوسی به خارج اعزام کرده و این افراد به کشورهایی از جمله مصر، مغرب، و اردن رفته اند.

وی مدعی شد : این افراد به آنجا به عنوان جاسوس نمی روند، بلکه به آنجا می روند تا بفهمند که در آنجا چه اتفاقی در حال افتادن است.