محمد بحرالعلوم رييس كنوني شوراي حكومت انتقالي عراق و تني چند از اعضاي اين شورا با حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد خاتمي رييس جمهور ديدار و گفتگو كردند.

به گزارش خبرگزاري مهر رييس جمهوردراين ديدار با بيان اينكه ملت شايسته عراق بايد به نام ملت عراق بر سرنوشت خود حاكم باشد، تاكيد كرد: تضعيف عراقي بودن عراق ، تضعيف شيعه ، سني، كرد و هر كسي است كه درعراق زندگي مي كند.
خاتمي با تاكيد بر اصل هرعراقي يك راي ، تداوم اشغال را سبب تداوم ناامني درعراق قلمداد كرد و گفت: انتقال هرچه زودتر حاكميت مردم به خودشان  در پي برگزاري  انتخابات گسترده و حكومتي برخاسته از مردم بدون دخالت اختلافات قومي ، مذهبي و طايفه اي خواست همه خيرخواهان عراق است.
وي سپس قانون اساسي موقت عراق را تصميمي مرتبط با مردم عراق دانست و افزود: اصل تصويب اين قانون گامي به جلو براي حاكميت عراقي ها برسرنوشت خود و پايان اشغال است اما ملاحظات فراواني هم دراين پيش نويس هست كه طبعا مورد توجه خيرخواهان و آينده نگران عراق قرار خواهد گرفت و آنچه مهم است وحدت عراق ، همبستگي ملي و اهتمام به اسلام و فرهنگ جامعه است.
خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن ابراز تاسف از وقوع جنايات متعدد درعراق به خصوص جنايات عاشورا درعتبات مقدس گفت: هر كس مسبب اين جنايت بوده است غرضش تفرقه در كشوري است كه راه نجات آن وحدت است.
وي در ادامه اختلافات قومي ، نژادي و مذهبي و طايفه اي را ازعوامل مشكل زا در درون برخي كشورها دانست و ضمن تقدير از مواضع روشن اسلامي و مردمي حضرت آيت الله سيستاني از موضع مشترك ، مرجعيت ديني زمان شناس و علماي شيعه و سني در قبال حوادث تاسف بار در عراق ابراز خرسندي كرد.
خاتمي همچنين برضرورت نظم دادن و سامان بخشي امور زوارعتبات عاليات تاكيد كرد. وي ضمن اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي مشاركت دربازسازي عراق ، توسعه روابط دو كشور در زمينه هاي اقتصادي ، علمي و بازرگاني را مهم قلمداد نمود.
محمد بحرالعلوم نيزدراين ديدارضمن تشريح تلاشهاي اعضاي شوراي حكومت انتقالي عراق در سامان بخشيدن به اموراين كشور، چشم اندازي از وضعيت داخلي عراق ارايه داد.
چلبي نيز ضمن اشاره به موقت بودن قانون اساسي عراق و مشكلات مبتلا به اين كشور در برهه كنوني گفت: ما با تدوين اين قانون تلاش كرديم كه از زيان و ضرري بزرگتر را كه همان اشغال عراق است با ضرري كمترممانعت كنيم.
وي ضمن تقدير از مواضع جمهوري اسلامي ايران كه با به رسميت شناختن شوراي حكومتي عراق متجلي شد، گفت: ما مي خواهيم با روح برادري و دوستي كامل ، بر اساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلي با هم رابطه داشته باشيم.
طرف عراقي همچنين ضرورت اصلاح و تسهيل روند مسافرت زوار عتبات مقدس به عراق را يادآور شد.