خرم آباد - خبرگزاری مهر: پل تاریخی "دختر" لرستان تنها گذرگاه محور شمال به جنوب کشور در ایام نوروز بدرقه کننده مسافران جنوب است.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، پل "دختر" که از آثار ارزنده معماری پیش از اسلام در لرستان محسوب می شود در ورودی شهر پلدختر واقع شده و دومین پلی است که در لرستان بنام پل "کر و دت" یا پل "دختر" مشهور است.

پل "دختر" که در گویش محلی به پل " کر و دت "( پسر و دختر) مشهور است در میان بومیان شهرستان پلدختر راز و داستان عاشقانه ای را درون سینه دارد.

هرچند این بنا در قرن چهارم هجری قمری مورد مرمت و تجدید بنا قرار گرفته است؛ اما اصل آن بنا به احتمال قریب به یقین مربوط به دوره ساسانی است.

جهت پل "دختر" شرقی غربی و طول آن 270 متر است و پایه های پهن و قطور آن که از سنگهای پاک تراش ساخته شده اند در داخل رودخانه هنوز پا برجاست اما باید گفت که تنها یک طاق از پل "کر و دت" موجود است که جاده خرم آباد - اندیمشک از زیر آن می گذرد که بلندای این طاق 18 متر از سطح آسفالت و نزدیک به 30 متر از آب رودخانه است.

عرض چشمه موجود در زیر این پل 30 متر و 11 سانتی متر است. حوادث و عوامل طبیعی به ویژه طغیان رودخانه کشکان به مرور زمان همه پایه‌ها و دهانه پل را تخریب کرد و اکنون بقایایی از مخروبه‌های آن سر از آب بیرون دارد.

درباره وجهه تسمیه پل "دختر" برخی آنرا منتسب به ایزد بانو آناهیتا می دانند. بی تردید این پل اهمیت ویژه ای در ارتباط بین مناطق جنوب با غرب و مرکز و شمال داشته و علاوه براتصال لرستان و ایلام راه اصلی "شاپورخواست" به "جندی شاپور" شهر قدیمی خوزستان (دوره ساسانی) به شمار می رفته است.

این بنا به شماره 1678 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.