به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دو کشور طی بیانیه ای مشترک در ارتباط با این موضوع اعلام کردند : "آمریکا و جمهوری چک با مسرت اعلام می کنند که مذاکرات در خصوص سامانه ضد موشکی پایان یافت و ما در تلاش هستیم در آینده ای نزدیک توافقنامه ای امضا کنیم".
آمریکا در ژانویه 2007 به لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه موشکی شامل 10موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در خاک جمهوری چک مستقر کند که این مسئله با مخالفت روسیه روبرو شده است.
واشنگتن هدف از استقرار این سامانه را به زعم خود مقابله با تهدید کشورهایی همچون ایران اعلام کرده، اما روسیه ضمن رد توجیهات آمریکا در این باره، بر این نکته تاکید دارد که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را هدف قرار دهد، بنابراین به باور کرملین هدف استقرار چنین سامانه ای از سوی آمریکا در اروپای شرقی، کنترل سیستمهای موشکی روسیه است.
آمریکا به تازگی پیشنهادهایی را درباره طرح سپرموشکی خود به روسیه ارائه کرده؛ هرچند که هنوز جزئیات بسته پیشنهادی آمریکا به روسیه درباره سپرموشکی منتشر نشده، اما گفته می شود که در این بسته پیشنهادی واشنگتن با نظارت مسکو بر سپر موشکی توسط افراد و تجهیزات نظامی موافقت کرده است.
همچنین در همین ارتباط کارشناسان بر این باورند که مخالفت ناتو با اعطای امتیاز عضویت به اوکراین و گرجستان در نشست روز گذشته بخارست که پیروزی بزرگ دیپلماتیک برای روسیه تلقی گردید، سبب گردیده تا کرملین مواضع خود را در باره مسائل موشکی در اروپا منعطف تر سازد.
گفته می شود که اولین موشک رهگیر از سیستم دفاع ضد موشکی احتمالاً از سال 2011 در اروپا کشیک نظامی خود را آغاز می کند و از سال 2013 سیستم متشکل از 10 موشک رهگیر کاملاً آماده خواهد بود.