معاون سازمان خصوصی سازی از آمادگی 9 نیروگاه، پالایشگاه اصفهان، کشتیرانی و 20 شرکت دولتی برای واگذاری به بخش خصوصی خبرداد و گفت: برخی از پیشنهادات از جمله واگذاری شرکتهای بیمه به بانکها و سپس واگذاری آنها، واگذاری سهام بانکها و بیمه ها را به تعویق می اندازد.

اسماعیل غلامی در گفتگو با مهر در مورد زمان واگذاری سهام بانکها، گفت: برخی از پیشنهادات از جمله واگذاری شرکتهای بیمه به بانکها و سپس واگذاری آنها، کار واگذاری سهام بانکها و بیمه ها را به عقب می اندازد.

بانکها

معاون امور آماده سازی سهام و شرکتهای دولتی سازمان خصوصی سازی، تصریح کرد: اگر روش جدیدی برای واگذاری سهام بانکها پیشنهاد و یا در دولت تصویب نشود، سهام بانکها آماده واگذاری است.

وی افزود: اما چنانچه شرکتهای بیمه دولتی در قالب بانکها واگذار شوند، زمان واگذاری آنها به تعویق می افتد، زیرا در اینصورت باید مجمع جدید آنها برگزار شود، چون پرتفوی، میزان سهام و غیره آنها تغییر خواهد کرد.

غلامی خاطرنشان کرد: اگر سهام بانکها و بیمه ها به روش قبلی واگذار شود، مشکلی از لحاظ واگذاری وجود ندارد و به طور حتم تا شهریور ماه سال جاری حداقل سهام دو بانک واگذار خواهد شد، اما اگر پیشنهادات جدید صورت گیرد، زمان واگذاری سهام بانکها و بیمه ها 6 ماه دیگر به تاخیر خواهد افتاد.

بیمه ها

عضو هیئت عامل سازمان خصوصی سازی همچنین در مورد واگذاری سهام شرکتهای بیمه، گفت: قرار بود این شرکتها از ابتدای سال 86 استاندارد شماره 28 سازمان حسابرسی را رعایت کنند و نحوه شناسایی درآمدها، حسابها و صورتهای مالی خود را بر اساس این استاندارد انجام دهند.

وی با بیان اینکه اما شرکتهای بیمه چندان تمایلی به اجرای این استاندارد ندارند، اظهارداشت: اگر این استاندارد اجرا نشود، حسابهای آنها عدم اظهار نظر می شود، اما یکسری از شرکتهای بیمه از جمله بیمه دانا استاندارد جدید و قدیم را اجرا کرده اند.

غلامی با تاکید بر اینکه واگذاری شرکتهای بیمه نیازمند بررسی های بیشتر است، تصریح کرد: دلیل مذکور باعث عقب افتادن سهام این شرکتها می شود.

وی ادامه داد: اگر تصمیم جدیدی اخذ نشود، واگذاری سهام بانکها نیز تسهیل می شود، زیرا اگر شرکتی به بانکها داده شود، زیر مجموعه آنها قرار خواهد گرفت و سود آنها به بانکها خواهد رفت و این امر را می توان سیاستی برای حل مشکل استاندارد شماره 28 دانست.

نیروگاه ها، پالایشگاه و کشتیرانی  

معاون امور آماده سازی سهام و شرکتهای دولتی سازمان خصوصی سازی، از آمادگی 9 نیروگاه برای واگذاری به بخش خصوصی از طریق بورس خبرداد و گفت: این نیروگاه ها برای واگذاری تبدیل به شرکت شدند و اساسنامه آنها نیز به تصویب رسیده است، اما در مصوبات آنها آمده است که اولین مجمع  آنها باید برگزار شود.

وی از آمادگی پالایشگاه اصفهان و کشتی رانی جمهوری اسلامی برای واگذاری به بخش خصوصی خبرداد و تصریح کرد: آنها نیز برای واگذاری به بخش خصوصی مشکلی ندارند و در اولین فرصت واگذار خواهند شد.

مخابرات

غلامی با اشاره به اینکه شرکت مخابرات نیز تا حدودی آماده واگذاری به بخش خصوصی است، افزود: شرکت مخابرات باید ثبت شرکت و تبدیل به سهامی عام شود.

وی خاطرنشان کرد: برای پذیریش این شرکت باید میزان ذخیره خدمت کارکنان و حقوق کارکنان بازنشسته در حسابها اعمال شود و بودجه سال 87 نیز در نظر گرفته شود.

واگذاری 20 شرکت دولتی

وی اظهارداشت: همچنین 20 شرکت دولتی نیز آماده واگذاری به بخش خصوصی است که در اولین جلسه امسال هیئت عالی واگذاری به تصویب خواهد رسید.