محسن اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: رشد قابل توجه فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجوی نشان می دهد که فضای دانشگاهی متقاضی کار علمی به صورت گروهی است و دانشجویان علاقمندند با یکدیگر یک کنش و واکنش علمی فضایشان انجام دهند لذا انجمنهای علمی دانشجویی قابلیت شکوفایی و نوآوری در حوزه های علمی را دارند و این انجمنها حرف اول را خواهند زد.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر راه اندازی انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاههای غیر انتفاعی و غیر دولتی گفت: دانشگاهها باید به انجمنهای علمی دانشجویی به عنوان یک رمز کلیدی نگاه کنند و انتظار می رود که مدیران فرهنگی کشور به پایه علمی در عرصه دانشگاه توجه کنند.
وی بحث اصلی دانشگاه تمدن ساز را غلبه گفتمان علم گرایی دانست و افزود: اگر گفتمان علم گرایی در دانشگاه مسلط شود هر فردی که وارد دانشگاه شود احساس می کند که برای رسیدن به دانشی تلاش می کند که منجر به انباشت خواهد شد، انباشتی که به آیندگان انتقال داده و می خواهد تمدن ساز شود لذا این فضا باید در انجمنهای علمی و هسته های علمی تقویت شود.
اسلامی افزایش تعداد مقالات نمایه شده در ISI را برای نتیجه گیری از دانشگاه کافی ندانست و افزود: یک عضو هیئت علمی دانشگاه باید یک گروه دانشجویی نیز تربیت کند. دانشجویی که در کلاس تربیت می شود شاید آن هدفمندی که در انجمنهای علمی وجود دارد را نداشته باشد و این هدفمندی به آن معنا است که در انجمنهای علمی دانشجویی علم برای علم است و دانش برای رسیدن به دانش برتر یا ابتکار برتر است اما ممکن است در کلاس درس، علم برای نمره باشد لذا این هدفها باید توازن پیدا کنند و انجمنهای علمی دانشجویی این کار را انجام می دهند.