خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : در سال نوآوری و شکوفایی باید محاسن و معایب گذشته‌ بررسی شده و با بسط محاسن و زیباییها و رفع نواقص و زشتیها به شکوفایی برسیم و کام ملت را شیرین کنیم.

سال 87 از طرف رهبر معظم انقلاب  سال نوآوری و شکوفایی نامگذاری شده است، سالی که ربیع در ربیع است بهار طبیعت با بهار معنویت و میلاد رحمت و برکت پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع) متقارن گشته است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند" ابنا الاربعین زرع قد دناحصاده" فرزندان چهل ساله من شما محصولی هستید که رو به سوی ثمردهی و بهره دهی می‌روید لذا باید در این دهه نو آوری نمود و آنچه در سالهای گذشته کاشته‌ایم به شکوفایی رساند تا بهره‌برداری خوبی برای نسلهای آینده داشته باشیم .

با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب  در نوروز 87 و با الهام از آیات و روایات مطالب ذیل از راجع به نوآوری و شکوفایی برداشت می‌شوند.

1- سال نوآوری یعنی تجدید نظر در روشها و منشها. باید فکر کنیم بهترین، آسانترین، سریعترین راه و روش برای رسیدن به هدف و مقصد  کدام است تا آن طریق و مسیرو جهت را طی نماییم و زودتر و سریعتر و آسانتر به مقصد برسیم .

2- سال برنامه ریزی صحیح و اندازه گیری دقیق. حضرت علی (ع) می‌فرمایند: " قد رثم اقطع و فکر ثم انطق و تبیین ثم اعمل" یعنی اندازه‌گیری دقیق سپس بردن و قطع کردن، اندیشیدن و فکر صحیح کردن سپس سخن گفتن و طراحی و آمادگی کامل داشتن، سپس اجرا نمودن. بیشتر عقب‌ماندگیهای ما از این جهت است که اول برش می‌زنیم بعد از آن اندازه‌گیری می‌کنیم و حرف می‌زنیم بعد فکر و اندیشه می‌نماییم و جوانب را بررسی ننموده و وارد عمل و اجرامی‌شویم. لذا همیشه گرفتار مشکلات هستیم و گاهی یک گفتار بدون فکر با بازتاب  جهانی بر روی  اقتصاد کشور تأثیرگذار است. در سال 87 باید به این فرمایش علی (ع) جامه عمل بپوشانیم .

3- سال شتاب منظم و منضبط. در سال 87 باید در میدانهای مختلف، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین‌المللی و مبارزه با استکبار جهانی از حالت پدافندی به آفندی برسیم و این نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب مدظله العالی فرمودند: " ما نمی‌توانیم آرام و معمولی حرکت کنیم، باید با تلاش مضاعف،  جدی‌تر و با نهایت شتاب اما حساب شده، منظم و منضبط به جلو برویم".

4- سال بررسی و تکمیل طرحهای گذشته. ما معتقدان به انبیاء الهی و ابراهیم خلیل (ع)  "و اتبع مله ابراهیم حفیظا " و پیروان دین محمدی (ص) برای شکوفایی بیشتر و بهتر باید به سیره و منش و روش پیامبر اکرم (ص) اقتدا کنیم زیرا که آن حضرت (ص) بهترین اسوه و الگوی ماست.

"و لقد کان لکم فجا رسول الله اسوه حسنه " و می‌بینم که انبیای الهی هر یک کامل‌کننده کارهای انبیاء و اولیا قبل از خویش بوده‌اند. به‌ عنوان مثال، حضرت ابراهیم (ع) پایه‌های بنای کعبه را که حضرت آدم (ع) قرار داده است بالا می‌برد و کامل می‌نماید. " و اذ یرفع ابراهیم القواعد من البیت و اسماعیل..." . لذا قرآن لفظ " یرفع" به کار می‌برد تا بهفماند که ابراهیم  بالا برنده و تکمیل‌کننده کار حضرت آدم (ع) است نه تخریب‌گرا.

رهبر فرزانه هم فرمودند: انتظار دوم در سال جاری این است که فعالیتهایی که در سالهای گذشته انجام شده و کارهایی که دولت در سالهای اخیر انجام داده به نتیجه و شکوفایی  برسند و کام مردم از نتیجه این فعالیتها و تلاشها شیرین شود...".

یکی از علل عقب‌ماندگی و عدم شکوفایی ما این است که هر مسئولی بر سر کار می‌آید، عملکرد و کار مسئول قبلی را خراب می‌کند و از نو می‌خواهد بنا بسازد، لذا مصالح و امکانات را به کار می‌گیرد وهنوز بنای خویش را تکمیل نکرده و به شکوفایی و ثمردهی نرسانده است چه بسا که مدت مسئولیتش پایان پذیرد.در نتیجه از امکانات و نیروی مردم بهره‌مند گشته است اما کام مردم را شیرین ننموده است.

امسال سالی است که باید محاسن، معایب و نواقص گذشته‌ها بررسی شود و در جهت بسط محاسن و زیباییها و رفع نواقص  و زشتیها و پیگیری معایب وکاستیها کوشش کنیم تا به شکوفایی برسیم و کام ملت را شیرین نماییم و به پیام پدرانه و دلسوزانه رهبر عزیز پاسخ مثبت داده و به کتب آسمانی عمل کرده و به انبیا الهی اقتدا کنیم زیرا که قرآن می فرماید:" ... مصدقا لما بین یدیه من الکتاب و مهیمنا علیه" یعنی اصول کتب پیشین را تصدیق و نگهبانی می‌کند، در عین حال برنامه‌های جامعتری را پیشنهاد می‌کند و لفظ مهیمن بعد از مصدقا دال بر همین معنا و مفهوم است.

5- سال نوآوری و شکوفایی اقتصادی . امسال دولت باید ورودی و خروجی خزانه دولت را تنظیم نماید، صادرات نفت و صادرات غیرنفتی و مالیات و عوارض هر سه به تناسب باید داوری شوند و خروجی و حقوق کارکنان دولت نباید فقط متکی به نفت باشند تا خدای نکرده استبداد نفتی مقطعی از رژیم ستمشاهی پیش آید. اگر این امر تنظیم شود دولت تلاش خواهد نمود تا بخش خصوصی و تولید رابالا ببرد و در نتیجه صادرات غیرنفتی افزایش و بخش خصوصی تقویت واصل 44 قانون اساسی تحقق می‌یابد و اشتغال‌زایی زیاد و بیکاری کم می‌ شود و در نتیجه توان مردم در پرداخت مالیات و  عوارض آسانتر می‌شود.

رهبر معظم انقلاب فرمودند : " سرمایه‌گذاری ثروتمندان در بخشهای تولیدی و تولید ثروت در جامعه یک عبادت و ثواب است که این فرهنگ باید بیش از پیش در جامعه عمومیت یابد، ضمن آنکه مدیریت کشور نیز باید به‌گونه ای باشد که همه طبقات و قشرهای مختلف از نتایج این سرمایه‌گذاری‌ها بهره‌مند شوند". تحقق این عمل باعث می‌شود که سرمایه‌گذار با طیب نفس و اطمینان خاطر سرمایه‌گذاری نماید و شکوفائی اقتصادی حاصل شود.

6- سال علم ، فرهنگ و گسترش قرآن . امسال باید سال تحقیق، تعمیق و گسترش فرهنگ مطلوب باشد، به‌گونه‌ای که در مسیر تولید علم و جنبش نرم‌افزاری و رساندن استعدادهای بالقوه به فعلیت و ... گوی سبقت را در جهان ببریم .

7- سالی که باید منابع انسانی و ابتکارات و خلاقیت جوانان وصل به مخازن طبیعی و مادی کشور شود .

8- سال نو آوری و شکوفایی یعنی باور کردن این مسئله که ما می‌توانیم در عرصه جهانی مصداق آیه " فاستوی علی سوقه ..." باشیم .

9- سال به ثمر رسیدن اتحاد ملی وانسجام اسلامی و خنثی نمودن همه توطئه‌ها و تهدیدهای دشمن .

10- سال نوآوری و شکوفایی مجلس هشتم برای تقویت و به ثمر رساندن برنامه‌های دولت نهم و برنامه‌ریزی دقیق و حساب‌شده‌تر برای دولت دهم.

11-سال نوآوری و شکوفائی یعنی از بین بردن بروکراسی اداری و جلوگیری از فراز مغزهای کشور.

12- سال نوآوری یعنی سال گردش نخبگان در هرم مدیریتی کشور.

13- سال نوآوری یعنی سال امید، اطمینان، بروز استعدادهای نهفته و استفاده از خلاقیتهای خفته.

14- سال شکوفایی یعنی خط بطلان کشیدن به نظامهای سلطه‌گر و سلطه‌جو و تحقق بخشیدن به این ندای قرآنی که " لاتظلمون ولا تظلمون " نه ظلم کن به کسی و نه به زیر بار ظلم برو ، ما نه به کسی تعدی می کنیم و نه اجازه می‌دهیم کشوری و ظالمی به ما تعدی و تجاوز نماید و با چنگ و دندان از دین و آئین و میهن و مملکت و ملت و نوامیس خویش دفاع خواهیم کرد.

راهکارهای تحقق نوآوری وشکوفایی نیز بدین قرارند : 1- پرهیز از افراط و تفریط در منشها و روشها؛2- احترام متقابل همدیگر و پرهیز از تحقیر و طرد نمودن یکدیگر؛3-بررسی محاسن، معایب و نواقص گذشته و تلاش در جهت بسط محاسن و رفع معایب و پیگیری نواقص؛4- استفاده نمودن از همه استعدادها و پتانسیلها به‌ویژه از جوانان چون همه چیز را همگان دانند؛5- قوای سه گانه کشور به‌ویژه مجلس و دولت مقدم و تقویت‌کننده یکدیگر باشند نه تضعیف‌کننده همدیگر ؛6-همگان نوآوری و شکوفائی را وظیفه دینی ، اسلامی ، میهنی و انسانی خود بدانند و خود را سهیم بدانند؛7-همگان پیشنهادات وانتقادات سازنده خود را به مسئولان مربوطه ارائه داده و مسئولان اجرایی، قانونگذاری و قضایی کشور به خواسته‌های مردم بیشتر اهمیت داده و پیشنهادات وانتقادات سازنده آنها را جمع‌آوری و جمع‌بندی نموده و به‌کارگیری نمایند.

--------------------------

دکتر ابوالقاسم اقبالیان کاشانی