استاد فلسفه دانشگاه تهران، دکتر ملکشاهی را به لحاظ شیوه تحقیقی دارای گرایشهای عرفانی و اشراقی در سنتهای مشایی برشمرد و گفت: وی به جنبه‌های اشراقی در آثار ابن‌سینا بسیار توجه داشت و سعی داشت نکات بدیع را در تفکر این فیلسوف مشایی برجسته سازد.

دکتر کریم مجتهدی استاد فلسفه دانشگاه تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت استاد فرهیخته فلسفه دانشگاه تهران، دکتر ملکشاهی، ایشان را فردی با صداقت و بی‌آلایش در امر تدریس و تحقق برشمرد و اظهار داشت: همه ما به اندازه خودمان می‌توانیم سهمی در اعتلای فرهنگ ایرانی داشته باشیم و این فرهنگ و تمدن نیز در بوته چنین تلاشهایی است که به منصه ظهور می‌رسد. دکتر ملکشاهی نیز در این امر سهمی ایفا نمود و مانند بسیاری از استادان دانشگاهها از هیچ تلاشی دریغ نکرد.

دکتر مجتهدی در ادامه به تأثیر فعالیتهای تحقیقی دکتر ملکشاهی اشاره کرد و گفت : نوع انتخاب آثاری که ایشان برای تحقیق برگزیده بودند خود نشان از دقت ژرف و نیاز جامعه به آن آثار است.

استاد فلسفه دانشگاه تهران، دکتر ملکشاهی را به لحاظ شیوه تحقیقی دارای گرایشهای عرفانی و اشراقی در سنتهای مشایی برشمرد و گفت: نوع انتخاب آثاری که مرحوم ملکشاهی انتخاب کرده بودند نشان از تعلق خاطر ایشان به سنتهای مشایی و سینوی است. وی به جنبه‌های اشراقی در آثار ابن‌سینا بسیار توجه داشت و سعی داشت نکات بدیع را در تفکر این فیلسوف مشایی برجسته سازد.

حسن ملکشاهی استاد گروه فلسفه دانشکده الهیات دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه پرینستون امریکا روز گذشته دار فانی را وداع گفت.

حرکت و استیفای اقسام آن، الالفاظ المستعمله فی المنطق (ترجمه و شرح)، تهذیب المنطق، اشارات و تنبیهات، اثولوجیا، السیاسه المدنیه، الهیات شفاء، تاریخ تمدن اسلامی، مقدمهای بر رباعیات خیام، فصول منتزعه ابونصر فارابی (ترجمه و شرح) و صدها مقالات دیگر آثار از این استاد به چاپ رسیده‌اند.