معاون فناوری وزارت علوم گفت: مقرر شده است با تعامل نزدیک سازمان انرژی اتمی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دستیابی به 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای طبق ماده واحده مصوب مجلس شورای اسلامی محقق شود که در این زمینه جلساتی نیز برگزار شده است.

دستیابی ایران به 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای با همکاری وزارت علوم و سازمان انرژی اتمی

دکترعلیرضا جهانگیریان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر با اشاره به ماده واحده مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص دستیابی به 20 هزار مگاوات انرژی هسته ای در افق چشم انداز بیست ساله اظهار داشت: بر اساس ماده واحده مصوب مجلس مقرر شده است، سازمان انرژی اتمی با همکاری وزارت علوم این امر را محقق سازند.

وی اضافه کرد: از این رو جلسات مختلفی میان وزارت علوم و سازمان انرژی اتمی برگزار شده است تا بتوانیم طراحی لازم را برای دستیابی به این مقدار انرژی هسته ای انجام دهیم البته رسیدن به این هدف بزرگ که نمونه های آن در دنیا بسیار اندک است تلاش پیگیر محققان و سرمایه گذاری مالی لازم ضروری است.

برتری قابل توجه ایران در تولید علم هسته ای در جهان اسلام

جهانگیریان در مورد وضعیت تولید علم کشور در علوم هسته ای گفت: مقالات علمی ایران در زمینه های هسته ای که در مجلات بین المللی درج شده است رو به رشد بوده و در بین کشورهای اسلامی جایگاه اول را به خود اختصاص داده که این امر نشان دهنده تلاش دانشمندان ایرانی پس از پیروزی انقلاب است.

معاون فناوری وزارت علوم به مهر گفت: ارتباط نزدیک و تعامل وزارت علوم با سازمان انرژی اتمی در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای باعث شده است که سازمان انرژی اتمی توان خود را با استفاده از نیروهای متخصص دانشگاهی توسعه دهد. همچنین شرکت در دوره های آموزشی که در دانشگاههای برگزار می شود نیز توان علمی کارکنان این سازمان را به روز کرده است.

تحصیل 80 درصد دانشمندان هسته ای در داخل کشور

معاون وزیر علوم گفت: یکی از نقشهای وزارت علوم در زمینه دستیابی به فناوری هسته ای تربیت نیروی انسانی است به طوری که 80 درصد نیروهایی که در بحث انرژی هسته ای در قسمتهای مختلف مشغول به کارند فارغ التحصیلان داخل کشور هستند.

وی توسعه رشته های مرتبط با انرژی هسته ای در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در شاخه های مختلف را در دستور کار ویژه وزارت علوم دانست.

اعزام دانشجویان نخبه هسته ای به دانشگاههای برجسته دنیا

معاون فناوری وزارت علوم به مهر گفت: بر اساس تفاهم نامه ای که میان وزارت علوم و سازمان انرژی اتمی منعقد شده، قرار است تعدادی از دانشجویان نخبه برای طی مدارج عالی به دانشگاههای برجسته دنیا اعزام شوند. در این زمینه سازمان انتخاب دانشجویان و حمایتهای مالی را برعهده دارد و وزارت علوم نیز مراحل اعزام و توافقات را انجام می دهد.

وی افزود: این دانشجویان قاعدتا برای تحصیل در رشته های مرتبط با هسته ای به کشورهایی اعزام می شوند که با ایران روابط مناسبی دارند و دارای سطح قابل قبول علمی نیز هستند.