به گزارش خبرگزاری مهر، برایان پاگل و جرالد جویس دو دانشمند موسسه تحقیقاتی "اسکریپس" در کالیفرنیا که نتایج تحقیقات خود را در مجله Plos Biology منتشر کرده اند، ماشینی را ایجاد کرده اند که با رایانه کنترل می شود و در آن آنزیمهای RNA (از کاتالیزورهای بیولوژیکی) به طور طبیعی و بدون دخالت انسان تکامل می یابند.
این سیستم در حقیقت به طور خودکار جهش های اتفاقی و فشارهای انتخابی را توسعه می دهد که نشان دهنده واکنشگرهایی هستند که به وسیله آنزیمهای دیگر استفاده می شوند.
به گفته این دانشمندان وقتی در یک جمعیت به طور اتفاقی یک تغییر قابل انتقال در نسلها یعنی یک تغییر ژنتیکی حضور می یابد این تغییر برای افراد حامل آن یک مزیت به شمار می رود و در حقیقت با ایجاد این تغییر افراد حامل تکامل می یابند. در حقیقت افراد دارای این تغییر ژنتیکی از احتمال بیشتری برای تولید مثل برخوردارند. به این ترتیب با گذر از نسلها بیشتر افراد این جمعیت حامل آن تغییر خواهند شد. نتیجه این فرایند کسب بیشترین ویژگیهایی است که یک جمعیت برای سازگاری با محیط زیست به آن نیاز دارند.
در ماشینی که این دو دانشمند ساخته اند، این سیستم بخشی از گروه آنزیمهای RNA بسیار شبیه به هم را انتخاب می کند. این آنزیمها با مواد موجودی که با بیشترین احتمال موفقیت در تولید مثل مواجهند واکنش می یابند. در حقیقت پروتئینهای دیگر حاضر در این ماشین آنزیمها را به عنوان مواد توسعه دهنده می شناسند و بنابراین موثرترین آنزیمهای RNA را تکثیر می کنند. به این ترتیب با عبور از نسلها بر تعداد آنزیمهایی که بیشترین سازگاری را با محیط دارند افزوده می شود.