به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اعلام کرد این رویداد در سه بخش مسابقه فیلم و ویدئو، خارج از مسابقه و نمایشهای ویژه برگزار میشود و بخش مسابقه فیلم و ویدئو شامل سینمای بینالملل و ایران (آثار بلند، نیمهبلند و کوتاه) است.
مسابقه سینمای بینالملل:
یک گروه داوری بینالمللی مشتمل بر حداقل پنج نفر که اعضا آن را هنرمندان و صاحبنظران فعال در عرصه سینمای کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند، جداگانه فیلمها و آثار ویدئویی بخش مسابقه را داوری و 11 پروانه زرین را به برگزیدگان در بخشهای زیر اهدا میکنند:
بهترین فیلم بلند، نیمهبلند، کوتاه، کارگردانی فیلم بلند، فیلمنامه، بازیگر کودک و نوجوان، دستاورد فنی و هنری، فیلم بلند آسیایی، فیلم ویدئویی بلند، نیمهبلند و کوتاه. در این بخش به منظور اعتلا و ارتقاء سینمای کودک و نوجوان ممکن است یک جایزه ویژه نیز به مجموعه جوایز افزوده گردد.
مسابقه سینمای ایران:
یک گروه داوری شامل حداقل پنج نفر از هنرمندان و صاحبنظرانی که در زمینه سینمای کودکان و نوجوانان فعالیت دارند، فیلمها و آثار ویدئویی مسابقه سینمای ایران را جداگانه داوری و 11 پروانه زرین در بخشهای زیر به برگزیدگان اهدا می کنند:
بهترین فیلم بلند، نیمهبلند، کوتاه، کارگردانی فیلم بلند، فیلمنامه فیلم بلند، بازیگر کودک و نوجوان، پروانه زرین جایزه ویژه داوران، بهترین دستاورد فنی و هنری، فیلم ویدئویی بلند، نیمهبلند و کوتاه. هیئت داوران درباره فیلمهای سینمایی و ویدئویی بلند میتواند با توجه به ارزشهای خاص هنری یا موضوعی، جایزه ویژه (پروانه زرین) را به بهترین اثر کودکان و نوجوانان اهدا کنند. هر عنوان جایزه در صورتی اهدا میشود که حداقل پنج اثر از سوی هیئت انتخاب برای رقابت برگزیده و اعلام شده باشد.
همچنین یک گروه داوری متشکل از 15 کودک و نوجوان از سراسر جهان، جایزه پروانه زرین را به بهترین اثر ویدئویی مسابقه بینالملل اهدا میکنند. یک گروه داوری دیگر متشکل از پنجاه کودک و نوجوان ایرانی نیز بهترین فیلم مسابقـه سینمای ایران را با اهدا پروانه زرین انتخاب میکنند. در این جشنواره همچنین از طریق مراجعه به آراء تماشاگران، از میان فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران به محبوبترین فیلم پروانه زرین اهدا میشود.
بخش خارج از مسابقه:
در این بخش فیلمها و آثار ویدئویی هم ارزش فیلمهای بخش مسابقه هستند، اما به دلیل تمایل فیلمساز یا اینکه یکی از عوامل اصلی فیلم جزو هیئت داوران قرار دارد، فیلم با توجه به مقررات در این بخش به نمایش درمیآیند.
بخش نمایشهای ویژه:
آثاری با موضوعات مرور یک مکتب یا سبک خاص، ارائه چشمانداز جغرافیایی سینمای کودک و نوجوانان، بزرگداشت یک هنرمند و معرفی فیلمهای ارزشمند یا پرمخاطب جهان در این بخش از جشنواره به نمایش درمیآیند. بیست و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان آثاری را می پذیرد که دارای شرایط زیر باشند:
مناسب کودکان و نوجوانان باشد، بیش از سه سال از تولید آنها نگذشته باشد، قبل از تیرماه 1387 در همدان به نمایش درنیامده و یا از شبکههای تلویزیونی سراسری و نیز استان همدان پخش نشده باشند، تولیدات در دورههای گذشته جشنواره کودک و نوجوان به نمایش درنیامده باشند.
آثار متقاضی حضور در جشنواره میتوانند زنده، عروسکی یا پویانمایی باشند و زمان آثار کوتاه و نیمهبلند به ترتیب 30 و 60 دقیقه است. از هر کشور دو فیلم بلند، سه فیلم نیمهبلند و کوتاه برای بخشهای مختلف مسابقه پذیرفته میشوند و همچنین از هر کشور سه اثر ویدئویی بلند، نیمهبلند و کوتاه به بخشهای مختلف مسابقه راه مییابند.
کشور میزبان میتواند سه فیلم بلند، چهار فیلم نیمهبلند و کوتاه و چهار اثر ویدئویی به بخشهای مختلف مسابقه عرضه کند. نهادها، سازمانهای دولتی و تهیهکنندگان بخش خصوصی که تمایل دارند فیلمها و آثار ویدئویی آنها در بخشهای مختلف جشنواره شرکت کنند باید برگ درخواست شرکت در جشنواره را تکمیل و نسخهای از اثر خود را همراه با عکس صحنه و کارگردان حداکثر تا 10 اردیبهشت به دفتر جشنواره برای بازبینی هیئت انتخاب تحویل دهند.
مهلت تحویل کپی فیلمهای پذیرفته شده در بخشهای مختلف جشنواره حداکثر تا اول خرداد است. جشنواره فیلم کودک به همت بنیاد سینمایی فارابی، استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با هدف معرفی و ارزیابی فیلمهای سینمایی و ویدئویی سراسر جهان، تشویق فیلمسازان برتر، کمک به ارتقاء دانش بصری و سینمایی کودکان و نوجوانان و فراهم آوردن امکان تبادل اندیشه و دیدگاههای فیلمسازان با یکدیگر برگزار میشود.