وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد: مذاکرات آمریکا و عراق برای امضای توافقنامه همکاری طولانی مدت میان دو کشور، محرمانه باقی خواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری قطر، لبید عباوی معاون وزیر امور خارجه عراق در این رابطه تصریح کرد: این دیدارها دقیق و محرمانه خواهد بود و بسیاری از مسائل را در بر خواهد گرفت. بنابراین اعلام نتایج در هر جلسه دشوار خواهد بود . این مذاکرات به طور جدی انجام می شود و ما امیدواریم در تابستان سال جاری به نتایج ملموسی منجر و به پارلمان ارائه شود.

وی درباره مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق نیز گفت : ما در این زمینه در انتظار بازگشت رایان کروکر سفیر آمریکا و دیوید پتریوس فرمانده نظامیان این کشور در عراق، از آمریکا و تصمیمات آنها هستیم.

به گزارش مهر، "نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.

این در حالی است که "میرمبی نانتونگو" سخنگوی رسمی سفارت آمریکا در بغداد اخیرا اعلام کرده است: توافقنامه همکاری با عراق شفاف خواهد بود و هیچ گونه بند سری در آن وجود نخواهد داشت و این بندها پس از تصویب توسط پارلمان عراق و کنگره آمریکا اعلام خواهند شد.