یک مسئول بلندپایه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست همکاری و هماهنگی امنیتی همسایگان عراق، دولت آمریکا را مسئول بحران اوضاع امنیتی در عراق و تنها راه حل آن را خروج اشغالگران از این کشور دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری کویت، سید جلال فیروزنیا مدیرکل اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه ایران روز گذشته پس از پایان نخستین جلسه کمیته همکاری وهماهنگی امنیتی همسایگان عراق در شهر دمشق- پایتخت سوریه- به خبرنگاران گفت که همه درد و رنج، مشکلات و مشقتهای ملت عراق درنتیجه اشغالگری است و هراندازه نیروهای اشغالگر در ترک عراق شتاب به خرج دهند، این امر به نفع نیروهای اشغالگر و به نفع عراق و منطقه خواهد بود.

وی از تداوم اشتباهات آمریکا درعراق ابراز تاسف کرد و از کشورهای همجوار عراق و جامعه بین المللی خواست تا از دولت عراق به طور مداوم حمایت و پشتیبانی کنند.

فیروزنیا درباره نقش ایران در کمک به برقراری امنیت درعراق تاکید کرد: ایران جزء اولین کشورهایی است که از شورای حکومت انتقالی درعراق، روند سیاسی،تدوین قانون اساسی و استقلال دولت عراق در اداره امور این کشور در پی خروج حاکم نظامی حمایت کرد.

وی افزود: تنها راه حل همه بحرانهای کنونی عراق در زمینه های سیاسی، امنیتی و اقتصادی، واگذاری کامل امور عراق به دولت این کشور است.

برپایه این گزارش، وی همچنین به ضرورت وجود جدولی زمانی برای خروج نیروهای اشغالگر خارجی از عراق اشاره کرد.
مدیرکل اداره خلیج فارس وزارت امور خارجه ایران همچنین به نقش مثبت و سازنده کشورمان درعراق اشاره و بر عزم تهران در حمایت از دولت عراق و طرح های امنیتی آن تاکید کرد.

دومین نشست کمیته همکاری و هماهنگی امنیتی همسایگان عراق روز گذشته با مشارکت اعضای دائم شورای امنیت و کشورهای همجوار در شهر دمشق -پایتخت سوریه -آغاز به کار کرد.

در این نشست نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و همچنین اتحادیه اروپا و هشت کشور بزرگ صنعتی جهان حضور دارند.

نمایندگان اردن، ایران، بحرین، ترکیه، عربستان، عراق، کویت، مصر و دبیرخانه اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی از دیگر حاضران در نشست هستند.

کمیته همکاری و هماهنگی امنیتی نشات گرفته از کنفرانس بین المللی درباره عراق است که به گفته حسین السودای سفیر عراق در سوریه، در نشست امروز به طور ویژه اوضاع امنیتی و مسائل مورد اهمیت کشورهای ذیربط را مورد بحث و گفتگو قرار خواهد داد. نخستین نشست این کمیته هشتم ماه اوت سال 2007 میلادی برگزار شده بود.