دکتر پیروز مجتهدزاده، رئیس موسسه یوروسویک لندن در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ماجرای اعتراض کاربران ایرانی به سایت اینترنتی گوگل و آنچه تقسیم بندی خلیج فارس توسط این سایت خوانده می شود، اظهار داشت : درباره مسائلی که در این خصوص رخ داده ملت ما باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشند.
این استاد دانشگاه افزود : نخستین نکته ای که باید در این باره مورد توجه قرار گیرد اینکه شرکت "گوگل ارث" و تشکیلات مرتبط با آن هیچگونه ادعایی در خصوص عنوان "خلیج فارس" نداشته و ندارند و بارها نیز در جریان اعلام مواضع خود بر این نکته تاکید کرده اند. اما آنچه که در نقشه های منتشر شده این سایت اینترنتی وجود داشته و باید تصحیح هم شود اینکه با بزرگ نمایی نقشه ها و ضمن نزدیک شدن به سواحل کشورهای عربی در خلیج فارس عنوان مجعول "خلیج عربی" به عنوان یک "اصطلاح محلی" عیان می شود.
مجتهدزاده با تاکید مجدد بر لزوم تصحیح عنوان "خلیج عربی" به هر شکلی که در این سایت اینترنتی وجود داشته باشد، ادامه داد: به هر صورت کلیت منطقه خلیج فارس در نقشه کلی گوگل ارث نیز به درستی با همان عنوان "خلیج فارس" قابل مشاهده است و تنها در هنگام بزرگنمایی و آن هم در سواحل برخی کشورهای عرب ساحلی این دریا عنوان مجعول دیده می شود که قطعا به عنوان نام محلی که این کشورها برای این منطقه به کار می برند ذکر شده است، بنابراین استنباط این نکته که سایت گوگل نام خلیج عربی را جایگزین خلیج فارس کرده به هیچ وجه صحیح نیست.
رئیس موسسه یوروسویک لندن همچنین گفت : نکته دیگری که در این خصوص باید مورد توجه قرار گیرد اینکه بنده هم به ارسال نامه های اعتراض آمیز برای تصحیح فوری چنین تحریفاتی معتقدم اما این نامه ها باید نوعی وجاهت قانونی داشته و حاوی استنادات تاریخی، جغرافیایی و حقوقی باشند تا بتوانند یک مجموعه بزرگ جغرافیایی چون گوگل ارث را قانع کند.
وی با ابراز تاسف از گنجانده شدن برخی نکات دروغین در متن نامه ای که هموطنان ایرانی برای دفاع از واقعیات و حقایق تاریخی کشورمان به امضای آن می پردازند، اظهار داشت : متاسفانه متنی که به عنوان اعتراض به این موضوع از سوی سایت گوگل طراحی شده به نوعی خاص تلاش کرده تا تقصیر تحریف عنوان خلیج فارس را متوجه ایرانیان کند! در این متن دو دروغ آشکار وجود دارد. نخست اینکه در آن عنوان شده رضاخان در سال 1935 نام کشور ما را از فارس به ایران تغییر داده که این یک دروغ محض است زیرا این پهنه جغرافیایی همواره در طول تاریخ ایران نامیده شده و خواهد شد.
مجتهدزاده با تاکید بر اینکه این موضوع هیچگونه ارتباطی به مسئله تحریف نام خلیج فارس ندارد، افزود : دروغ دیگری که در متن مذکور وجود دارد این است که درآن به گونه ای تلویحی از ایرانیان خواسته شده تا برای مقابله با تکرار چنین مسائلی عنوان "ایران" را به همان نام قبلی یعنی "فارس" بازگردانند تا شاید از این طریق نام "خلیج فارس" هم تثبیت شود!
رئیس موسسه یوروسویک لندن با بیان اینکه امضا کردن یا امضا نکردن این فرم بر عهده خود ایرانیان است و توصیه ای در این خصوص به هموطنان مان ندارد، یادآور شد : ایرانیان عزیزهمواره باید از محتوا ومتنی که امضا می کنند و ازدیگران نیز به طور گسترده برای امضای آن دعوت به عمل می آورند آگاهی داشته باشند.