پاپ امروز سه شنبه 27 فروردین ماه وارد آمریکا می شود درحالی که دو سال قبل طی یک سخنرانی مسلمانان را خشمیگن کرده و رهبران سایر فرق نسبت به عقبگرد وی از رویکرد متعادل ژان پل دوم را درپی داشت .
دونالد گرین مدیر اجرایی انجمن مسیحی به عنوان سازمان بین مذهبی که 10 کشور را پوشش داده و در پنسیلوانیای جنوب غربی مستقر است گفت: اکنون زمان موعود است و ما نمی دانیم که بندیکت چه رویکردهایی را در پیش خواهد گرفت.
رهبر کاتولیکهای جهان روز پنجشنبه با 200 نفر از رهبران و مقامات دینی دیدار می کند و روز جمعه در نیویورک با حضور 250 نفر از رهبران مذاهب مختلف مسیحی مراسم نیایش برگزار خواهد کرد.
دیوید برایان کوک استادیار مطالعات دینی دانشگاه رایس گفت: به نظر می رسید پاپ کنونی محتاط باشد اما در روابط با مسلمانان رویکرد مناسبی اتخاذ نکرد.
بندیکت شانزدهم در سال 2006 طی یک سخنرانی در دانشگاه آلمانی رگنزبرگ به واسطه نقل قول از یک متن قرن چهاردهمی موجبات رنجش مسلمانان را فراهم کرد، واتیکان نیز پس از آن اعلام کرد پاپ از واکنشهای صورت گرفته ابراز تأسف کرده نه از اشتباهی که خود در این سخنرانی داشته است .
کوک گفت: این سفر را کنون می توان طی کردن روابط بین دینی آن هم باسرعتی آهسته دانست.
دونالد مک کوید اسقف سابق کلیسای لوتری آمریکا گفت: به رغم وجود این تنشها سفر بندیکت برای تمام ادیان حائز اهمیت تلقی می شود.
مک کوید رئیس بخش بین دینی کلیسای لوتری در پنسیلوانیا معتقد است: بندیکت از سوی رهبران دینی مورد احترام قرار دارد چرا که خود را به سرعت از مناقشات جدا کرده و می گوید می توانیم گفتگو کنیم. پاپ در طی این دیدار نشان خواهد دارد که می تواند فراتر از بحث الهیات و آکادمیکی رفته و به دغدغه ها و نگرانیهای روز اشاره کند. این سفر و حضور وی با روحیه همکاری انجام می شود و نشانه وحدت با دیگران است و من اعتقاد دارم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
ربکا ونوا استاد مدعو دپارتمان مطالعات دینی دانشگاه پیتزبورگ نیز گفت: دیدار پاپ با رهبران دینی حائز اهمیت تلقی می شود و اهمیت آن در زمان تنش بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
آلن مک لارتی از کلیسای یونایتد چرچ کرایست مستقر در گرینزبرگ ابراز امیدواری کرد که دیدار پاپ و رهبران دینی غیر کاتولیک به گفتگوی ژرف و غنی به ویژه با مسلمانان منتهی شود.
وی افزود: جامعه درحال رشد و با نفوذ مسلمانان در آمریکا و مسیحیان تمام فرقه ها نیاز به ایجاد گفتگوهای ژرف دارند.
ونوا همچنین گفت: یهودیان و هندوها نیز با کلیسای کاتولیک درگیر شده اند.
تصویب استفاده آزاد از عشای ربانی لاتین توسط پاپ که در آن دعایی مبنی بر تغییر دین یهودیان مورد توجه قرار گرفته یهودیان سراسر دنیا را آزرده خاطر کرده و موجبات موضعگیری آنها علیه پاپ شده است.
از سوی دیگر مؤمنان هندو از فعالیتهای تبلیغی کلیسا کاتولیک در کشورهای خود ابراز نگرانی کرده اند و این نگرانی میان افراط گرایان هندو شکل دیگری به خود گرفته و به تخریب کلیسای کاتولیک درحال ساخت و حمله به یک کشیش کاتولیک منتهی شده است.
بیزا استندل مدیر محلی کمیته یهودیان آمریکایی در پیتزبورگ گفت: یهودیان از فرصت به وجود آمده برای پیگیری گفتگوهای خود با کلیسای کاتولیک ابراز مسرت کرده اند.