زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی دادگستری استان زنجان گفت: 68 هسته ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی در استان زنجان تشکیل و ساماندهی شده است.

خدایار حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان اظهار داشت: 43 هسته در شهرستان زنجان و 20 هسته در شهرستانها و پنج هسته نیز در بخشهای مرکزی استان تشکیل شده است.

وی ادامه داد: این هسته‌ها با هدف احیای سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر، پیشگیری از وقوع جرم، پاکسازی جامعه از عناصر جرم، انسجام بخشیدن در جهت اصلاح جامعه و نظارت و حمایت قانونی از امر به معروف و نهی از منکر تشکیل می‌شود.

حیدری با اشاره به اهمیت احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه افزود: یکی از اصلی‌ترین وظایف این هسته‌ها اجرا و احیای امر به معروف و نهی از منکر و مشارکت دادن مردم در اجرای این فریضه است.

رئیس ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی دادگستری استان زنجان در ادامه از افزایش تعداد این هسته‌ها در سال جدید خبر داد و افزود: با تدابیر انجام شده تعداد این هسته‌ها در استان به 135 هسته افزایش خواهد رسید.

حیدری یادآور شد: 85 درصد نیروهای جذب شده در این هسته ها دارای تحصیلات دانشگاهی و حوزوی بوده و 90 درصد آنها از قشرجوان هستند.

وی گفت: ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی یک نهاد مردمی است که با احیای سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر قصد پیشگیری و کاهش وقوع جرم و ارتکاب معاصی را دارد.

حیدری افزود: این ستاد مردمی با انجام نظارت و حفاظت از جامعه و با اخذ اطلاعت صحیح از میان مردم و سازماندهی جوانان متدین، قصد دارد گام‌های موثری در جهت سالم سازی جامعه و پاکسازی آن از عناصر جرم بردارد.

رئیس ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی دادگستری استان زنجان در خصوص روش عملکرد این ستاد بیان داشت: ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی با تشکیل هسته‌های اولیه تشکل‌های مردمی در مساجد، ادارت، دانشگاه‌ها، اصناف و کارخانجات، ابتدا به جمع آوری و ارسال اطلاعات مردمی در خصوص جرایم و مرتکبین آنها می پردازند و تلاش می کنند با اجرای امر به معروف و نهی از منکر ضمن پیشگیری،‌ در جهت اصلاح اجتماع و حفاظت و صیانت جامعه بکوشند.

حیدری خاطرنشان کرد: این هسته‌ها می‌توانند در صورت قریب الوقوع بودن ارتکاب جرایم ضمن ارسال اطلاعات برای مدعی العموم به سرعت مراتب را با پاسگاه‌های انتظامی هماهنگ نموده و اقدامات قانونی را به عمل آورند.

وی اظهار داشت: اعضای تشکیل دهنده هسته‌ های ستاد کاملا داوطلبانه جذب می‌شوند و عضویت آنها افتخاری است که پس از جذب و گذاراندن مراحل گزینش و احراز صلاحیت‌های لازم، کارت شناسایی برای اعضا صادر می‌شود.

حیدری در خصوص ساختار تشکیلاتی این ستاد گفت: ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی یک نهاد غیر انتفاعی و غیر سیاسی است و تنها زیر نظر ریاست قوه قضائیه و در هر استان زیر نظر دادستان و با نظارت رئیس دادگستری هر استان فعالیت می‌کند.

رئیس ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی دادگستری استان زنجان گفت: این ستاد از پنج معاونت اداری و مالی، هماهنگی، شهرستان، آموزش و تحقیقات و پیشگیری از وقوع جرم و معاونت مردمی تشکیل شده که این پنج معاونت بر هسته‌های استان نظارت می‌کنند.