مراسم بزرگداشت "محمد بهارلو" ، مدرس موسیقی عصر روز گذشته با حضور هنرمندان و علاقه مندان موسیقی در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که به همت فرزندان وی برگزار شد ، جنبه های مختلف زندگی و آثار زنده یاد "محمد بهارلو" مورد بررسی قرار گرفت .

پخش نماهنگی ویژه زندگی" محمد بهارلو "و اجرای برخی از آثار وی آغازگر این برنامه بود و پس از آن کیمیا بهارلو نوازنده ویلن بخشی از زندگی نامه و آثاراورا برای حاضرین در سالن قرائت کرد.

بهارلو به موسیقی ایران پایبند بود

امین الله رشیدی (خواننده) به عنوان نخستین سخنران به روی صحنه آمد و گفت : یکی از قدیمی ترین دوستان و یاران بهارلو بودم و روزها و ساعات بسیاری را با هم زندگی کردیم و من از او بسیار آموختم ، بهارلو معلم بسیاری از هنرمندان موسیقی بود و در راه گسترش موسیقی ایرانی خدمت های ارزنده ای کرد از همین رو به نظر می رسد که جای بسیاری از اهالی موسیقی دراین محفل خالی است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد : برنامه رادیویی موسیقی استاد بهارلو یکی از پر شنونده ترین برنامه ها بود و من هم در مجموع این برنامه ها با او همکاری می کردم و در طول همین همکاری بود که به درستی دریافتم محمد بهارلو معلمی شریف و پایبند به ارزشهای موسیقی ایرانی بود و خوشبختانه در حال حاضر کلاس موسیقی بهارلو به همت دختران وی همچنان پا برجا است و پس از رفتن این هنرمند حتی یک روز کلاس های آموزشگاه وی تعطیل نشد. 

پس از پایان صحبت های امین الله رشیدی تصنیف "ناله نی"که برای نخستین بار در سال 1348 به آهنگسازی بهارلو با همراهی "نی" حسن ناهید و"تار"هوشنگ ظریف اجرا شده بود توسط گروه موسیقی بهارلو در مایه دشتی اجرا شد.

بهارلو برای موسیقی ایران دل سوزاند

پس از اجرای تصنیف "ناله نی" همایون خرم نوازنده ویلن و استاد پیشکسوت موسیقی به روی صحنه آمد و درخصوص شیوه نوازندگی محمد بهارلو گفت : یکی از ویژگی های شخصیتی بهارلو این بود که به هیچ عنوان دوست نداشت در جایی که قرار دارد درجا بزند به همین دلیل در دورانی که ردیف های استاد صبا را کار می کرد دست به نوآوری زد و در اجرای این ردیف ها تغییر تکنیک داد وخیلی زود آنچه را که فرا گرفته بود بدون هیچ چشم داشتی به دیگران نیز آموزش داد و به این ترتیب بود که آموزش موسیقی ایرانی و گسترش این هنر از جمله اهداف این هنرمند شد به همین دلیلی در اولین فرصت کلاس موسیقی خود در لاله زار جنوبی را راه اندازی کرد و شاگردان بسیاری در دامن وی تربیت شدند .

وی در ادامه افزود : محمد بهارلو علاوه بر حرفه معلمی دلسوز واقعی موسیقی ایرانی نیز بود و در طول سالها فعالیت خود برای این هنر دل سوزاند. 

پس از پایان صحبت های همایون خرم ، عباس خوشدل نوازنده فلوت و آهنگساز به روی صحنه آمد و درخصوص ویژگی های اخلاقی محمد بهارلوگفت : صحبت کردن درباره محمد بهارلو بسیار سخت است چراکه ایشان از هر نظر انسانی کامل و بزرگ منش بود؛ و در طول سالها زندگی به هیچ چیز جزموسیقی فکر نکرد .

وی افزود : زمانی که در رادیو فلوت می زدم به بهارلو معرفی شدم و وقتی نزد ایشان رفتم و مشغول کار شدم قطعه ای موسیقی نوشتم و به بهارلو دادم که پس از اجرای آن به من گفت که استعداد خوبی در آهنگسازی دارم از همین رو در سایه حمایت های بی دریغ این بزرگوار و به تشخیص ایشان به استاد محمد تقی مسعودیه معرفی شدم و از همان دوران بود که راه پیشرفت راه موسیقی ایرانی به روی من باز شد و به جرات می گویم در زندگی حرفه ا ی خود هر آنچه دارم از بهارلو و راهنمایی های ایشان دارم .

پایان بخش مراسم بزرگداشت محمد بهارلو اجرای تصنیف "ناله دل" در مایه اصفهان بود که توسط گروه موسیقی بهارلو اجرا شد.

لازم به ذکر است مسعود پورسید نوازنده "تنبک"،سلمک سقایی،حامد ابراهیمی، "ویلن"، مجید خیاطی "تار"،ایلیا بهارلو "پیانو" و سید محسن مولانا "آواز" از جمله نوازنده های گروه موسیقی بهارلو هستند .