نخستین اجلاس فصلی (بهار 87) اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با تجلیل از پیشکسوتان نشر، عصر دیروز با حضور رئیس و اعضای هیئت مدیره این اتحادیه و بسیاری از ناشران تهرانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای برنامه حسن کیائیان - رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران - با اشاره به 40 سال سابقه فعالیت این اتحادیه، گفت: اتحادیه ناشران که یکی از بزرگترین تشکلهای صنفی است در سالهای فعالیت خود کوشیده است به دور از هر گونه سر و صدا و جار و جنجال و اعلام مخالفت با شخص یا ارگان خاصی، مسائل و مشکلات این صنف را پیگیری و مرتفع کند و سعی کرده راه خودش را برود. در این مسیر هم دوستان زیادی برای اتحادیه زحمت کشیده اند که مراسم امروز (تجلیل از پیشکسوتان عرصه نشر) آغاز راه پاسداشت این عزیزان است.

وی ابراز امیدواری کرد برپایی چنین بزرگداشتهایی در ادامه روند فعالیتهای اتحادیه ناشران تهران ادامه یابد؛ با این هدف که این اتحادیه بتواند از خلال چنین مراسمهایی راه حل هایی برای برون رفت از مشکلات مبتلا به ناشران بیاید.

سید جلال فهیم هاشمی - مدیر نشر روزبهان - نیز در سخنان کوتاهی بر حضور پر رنگ تر اعضای جوان اتحادیه و ناشران جوانی که به تازگی به این عرصه وارد شده اند، تاکید کرد.

در ادامه این مراسم فتح الله فروغی - مسئول کمیسون آموزشی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران - با ارائه گزارشی از فعالیتهای این کمیته گفت: یکی از محورهای مورد بحث و در واقع معضلات عرصه نشر، بحث مدیریت نشر است که خوشبختانه انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان در حال پیگیری بحثهای آموزشی مربوط به این معضل است. یکی دیگر از بحثها چگونگی برگزاری نمایشگاه های استانی و نیز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بوده و هست. ما برای هر چه بهتر برپایی این نمایشگاه ها در نمایشگاه کتاب تهران فرمهای نظرسنجی را در اختیار تمام ناشران حاضر در نمایشگاه قرار می دهیم تا با بررسی و جمع بندی آنها تصمیمات آموزشی برای هر چه بهتر برگزار شدن نمایشگاه را بگیریم.

مسعود کازری - عضو کارگروه حل اختلاف اتحادیه ناشران تهران - نیز در گزارشی که از فعالیتهای این کارگروه ارائه کرد، از رسیدگی به حدود 80 پرونده در سال 86 خبر داد و گفت: از این میان 36 پرونده به رای کمیسیون منجر شده است. همچنین رسیدگی به 38 پرونده به جلسات بعدی موکول شده و سه پرونده هم نیاز به رسیدگی نداشته و طبعاً رایی در موردشان صادر نشده است. نتیجه این کار به وزارت ارشاد هم ارجاع و با استقبال این وزارتخانه مواجه شد که در همین راستا آنها هم پرونده هایی را برای رسیدگی به کمیسیون ارجاع دادند.

همچنین ابراهیم کریمی - مسئول کارگروه رفاه اتحادیه ناشران تهران - گفت: تشکیل و ثبت شرکت تعاونی مسکن کارکنان این صنف اعم از ناشران، کتابفروشان و توزیع کنندگان کتاب و نیز تشکیل و ثبت صندوق قرض الحسنه و همچنین صندوق پس انداز برای اعضای صنف از جمله اقدامات مهم کارگروه رفاه در سال گذشته بوده است.

وی از تاسیس یک باشگاه فرهنگی ورزشی و نیز یک موسسه مالی و اعتباری زیرنظر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با همکاری شورای شهر تهران در صددیم زمینی برای این باشگاه قریب التاسیس بگیریم و امیدواریم این باشگاه در آینده ای نزدیک تاسیس شود. همچنین مشکلات مربوط به بحث تاسیس موسسه ای مالی و اعتباری زیرنظر اتحادیه برطرف شده و به دنبال این هستیم که این موسسه - که حکم بانک خصوصی صنف را خواهد داشت - را تاسیس کنیم.

محمدرضا توکل - رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران کتابهای کودک و نوجوان - هم با تاکید بر لزوم تشکیل تشکلهای همسو با اهداف اتحادیه ناشران و پیش برنده اهداف این صنف، گفت: اتحادیه این ظرفیت را دارد که در عرصه های دیگری مانند هنر، ادبیات و غیره انجمنهایی مانند انجمن فرهنگی ناشران کتب کودک داشته باشد و امیدواریم با راه اندازی چنین تشکلهایی صنف فعال تری داشته باشیم.

همچننی مهدی داودی پور (عضو شرکت تعاونی مسکن اتحادیه ناشران تهران)، یوحنا نجدی (مدیر داخلی مجله صنعت نشر)، سید محمد علی مرعشی (مسئول صندوق قرض الحسنه اتحادیه)، اعظم مختاریان (مسئول سایت اینترنتی اتحادیه)، محمدحسین زارع (رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی)، رضا جعفری (عضو شرکت تعاونی توزیع کنندگان کتاب)، داوود موسایی (عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران) و یحیی دهقانی (رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران آموزشی) در سخنانی کوتاه با استقبال از برپایی مراسمهای تجلیل از ناشران به ویژه ناشران پیشکسوت، گزارش مختصری از فعالیتهای انجمن متبوعشان ارائه کردند.

در پایان نخستین اجلاس فصلی (بهار 87) اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، با اهدای تندیسهای یادبودی به پاس یک عمر خدمت و در عرصه نشر فرهنگ این مرز و بوم از پیشکسوتان عرصه نشر به ترتیب زیر تقدیر شد:

جواد اقبال (رئیس هیئت مدیره اتحادیه ناشران تهران در ششمین دوره و آخرین رئیس این اتحادیه پیش از انقلاب)، مرتضی احمد آخوندی (رئیس نهمین دوره اتحادیه)، محسن باقرزاده (خزانه دار هشتمین دوره اتحادیه و نایب رئیس نهمین دوره آن)، محمود باقری قمی (منشی نهمین دوره اتحادیه)، مرتضی بایندریان (مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران از 15 سال پیش تاکنون)، صادق سمیعی (بازرس نهمین دوره اتحادیه)، داوود رمضان شیرازی (عضو هیئت مدیره اتحادیه در دوره های ششم، هفتم و هشتم و رئیس دوره های نهم و دهم اتحادیه)، کاظم سعیدی (عضو هیئت مدیره پنجمین و ششمین دوره اتحادیه)، محمد شریف زاده (رئیس دو دوره شرکت تعاونی اتحادیه)، احمد عطایی (عضو هیئت مدیره ششمین دوره اتحادیه)، علی محمد اردهالی (رئیس هیئت مدیره اتحادیه در دوره های هفتم و هشتم) و جلال فهیم هاشمی (رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی و نایب رئیس اتحادیه در دوره های دهم و یازدهم).

مرتضی بایندریان - مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران - به هنگام دریافت لوح سپاس اش با اشاره به جمع آوری مبلغ 272 میلیون و 500 هزار تومان توسط برای ساخت مدرسه ای در شهر بم، از اعضای این شرکت خواست با کمک بیشتر، اعتبار لازم را برای ساخت این مدرسه تامین کنند.