کشورهای اسلامی خواستار اقدام قانونی علیه فیلم "فتنه" شدند
کشورهای اسلامی از جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد استفاده کرده و خواستار پیگرد قانونی سیاستمدار افراط گرای هلندی شدند که فیلم ضد اسلامی وی موجبات اعتراض مسلمانان را فراهم کرده است.
نمایندگان کشورهای پاکستان، عربستان و اندونزی و سایر کشورهای اسلامی عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفتند: هلند باید قانونی را برای مقابله با اهانت دینی تصویب کند.
مسعود خان نماینده پاکستان در این شورا گفت: ما به دولت هلند توصیه میکنیم که علیه فیلمساز فیلم "فتنه" اقدام قانونی صورت دهد.
این در حالی است که دبیرکل سازمان ملل، سازمانهای سازمان ملل و وزرای خارجه اتحادیه اروپا بهشدت علیه این فیلم موضعگیری کردهاند.
دانشجویان ترکیه برای مقاومت دربرابر ممنوعیت دوباره حجاب آماده میشوند
درحالی که دانشگاههای ترکیه از ورود دانشجویان محجبه به فضای دانشگاه امتناع کرده و حزب حاکم عدالت و توسعه با تهدید به ممنوعیت فعالیت رو به رو شده است، بسیاری از دانشجویان محجبه مسلمان رؤیای داشتن حجاب در دانشگاه را کنار گذاشته و خود را برای مقاومتی طولانی آماده میکنند.
پارلمان ترکیه در ماه فوریه قانونی را مبنی بر رفع ممنوعیت حجاب در دانشگاهها تصویب کرد، قانونی که این امکان را برای دانشجویان محجبه مسلمان فراهم می کرد در فضای داخلی دانشگاه نیز حجاب داشته باشند، درحالی که این اقدام با مخالفت نخبگان سکولار این کشور از جمله فرماندهان نظامی، قضات و رؤسای دانشگاه رو به رو شد که آن را نشانه اسلام در زندگی عمومی و تهدید به ارزشهای سکولار تلقی می کردند.
بسیاری از دانشگاهها هنوز هم این قانون جدید را اجرا نکرده و به دانشجویان محجبه اجازه ورود به دانشگاه را نمی دهند، حتی بدتر از آن دادستان کل کشور دادخواستی به دادگاه ارائه کرده و خواستار ممنوعیت فعالیت حزب عدالت و توسعه این کشور شده و علت آن را از بین بردن سکولاریسم ذکر کرده است.
در اسفندماه سال گذشته، دادستان کل ترکیه علیه حزب عدالت و توسعه شکایت کرد و علاوه بر آنکه خواستار ممنوع شدن فعالیت این حزب اسلامگرا شد از دادگاه قانون اساسی خواست 71 نفر از اعضای حزب حاکم ترکیه از جمله "عبدالله گل" رئیس جمهور و "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر این کشور را به مدت پنج سال از مشاغل دولتی محروم کند. دادگاه قانون اساسی هم تصمیم گرفته به این شکایت رسیدگی کند.
روحانیون مسلمان و یهودی متحدانه با دینهراسی مقابله میکنند
12 نفر از ائمه جمعه و خاخامهای آمریکایی فعالیت تبلیغاتی را به منظور مبارزه با اسلام هراسی و یهود ستیزی در ایالات متحده آغاز کردند تا تساهل را میان مؤمنان دینی ترویج کنند.
این برنامه دربرگیرنده شش امام و شش خاخام است که تعصب و عدم تساهل علیه مسلمانان و یهودیان را محکوم می کنند و قرار است ماه سپتامبر در طول ماه رمضان و اوایل اکتبر در طول روزهای مقدس یهودیان پخش شود. ماه نوامبر امسال نیز ائمه جمعه و خاخامهای یهودی ابتکار عملی ملی را آغاز کرده و در مساجد و کنیسه های 25 شهر با اسلام هراسی و یهود ستیزی مقابله می کنند.
امام منیر فرید دبیرکل انجمن اسلامی شمال آمریکا در ایالت ایندیانا گفت: اسلام چون یهودیت دارای رهبری چون پاپ کاتولیکها برای تمام پیروان خود نیست . اگر غیر مسلمانان غربی تنها متوجه همین نکته بشوند در می یابند که اسامه بن لادن از این جایگاه برخوردار نیست که به نمایندگی از اسلام صحبت کند.
ائمه جمعه و خاخامهای یهودی در طول ضبط این برنامه به بحث درباره زمینه های مشترک دینی پرداخته و به مناقشه ای که توسط پاپ بندیکت شانزدهم ایجاد شده را مورد اشاره قرار دادند.
رئیس پارلمان اروپا بر اهمیت گفتگوی اسلام و غرب تأکید کرد
هانت گرت پوترینگ رئیس پارلمان اروپا طی یک نشست خبری پیش از آغاز نشست بین المللی دوحه، قطر درباره صلح، گفتگو، دموکراسی، حقوق بشر، تجارت آزاد، پیشرفت، اصلاحات اجتماعی و اقتصادی ، تکذیب نظریه برخورد تمدنها صحبت کرد و اظهار داشت که به همکاری، گفتگو و صلح معتقد ست.
پوترینگ اهانت به اسلام به ویژه علیه حضرت محمد(ص) را توسط برخی از احزاب اروپایی مورد انتقاد قرار داد و گفت: ارتباط اسلام به تروریسم که در برخی از بخشهای اروپا صورت می گیرد به هیچ وجه توجیه پذیر نیست. اتحادیه اروپا به آزادی مطبوعات معتقد است اما رسانه ها نیز باید در این راستا مسئولیت پذیرانه رفتار کنند.
وی به عنوان یک کاتولیک اظهار داشت که نمی پذیرد پاپ مورد اهانت قرار گیرد از این رو احساس مسلمانان را در این زمینه کاملا درک می کند.
دادگاه حق فعالیت مسلمان کانادایی را در نیروی پلیس بهرسمیت شناخت
به دنبال تبعیض نژادی در آکادمی ملی پلیس در کانادا، یک مسلمان کانادایی در نهایت در یک دادگاه حقوقی موفق شد به آرزوی خود مبنی بر فعالیت به عنوان پلیس مسلمان کانادا جامه عمل بپوشاند. علی تهمورپور پس از آنکه دادگاه حقوق بشر کانادا رأی خود را در این رابطه اعلام کرد گفت که درنظر دارد آموزش خود را در این رابطه تکمیل کند.
وی با تصدیق راه دشواری که در پیش دارد گفت: دادگاه حقی را به من بازگرداند که بدون عمل عادلانه از من دریغ شده بود.
مبارزه تهمورپور هشت سال پیش زمانی که به آکادمی رویال پلیس سوار کانادا ملحق شد آغاز شد تا بتواند سهمی در ساختن کشوری که در آن زندگی کرده ایفا کند، اما در طول آموزش با سوءاستفاده های کلامی و تبعیض از سوی افسران آکادمی رو به رو شد.
وی تنها 14 هفته از 22 هفته آموزش خود را طی کرده بود که آکادمی رویال پلیس تصمیم گرفت به آموزش وی خاتمه دهد و علت آن را عدم شایستگی وی در خدمت به عنوان پلیس سوار کانادا اعلام کرد. اما دادگاه حقوق بشر اظهار داشت که این امر به علت اعتقادات دینی این مسلمان صورت گرفته و پایه و اساس مناسبی نداشته است. دادگاه همچنین از این آکادمی خواست باردیگر وی را که اکنون 35 ساله است پذیرفته و 20 هزار دلار به عنوان غرامت به وی بپردازد؛ مبلغی که اگر وی در طول هشت سال گذشته به عنوان یک افسر پلیس فعالیت کرده بود درآمد داشت.
مسلمانان حدود 9/1 درصد جمعیت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل دادهاند.
مسلمانان گلاسکو از قبرستان اسلامی جدید استفاده میکنند
شورای شهر گلاسکو، اسکاتلند توافق کرده زمینی را برای ساخت قبرستانی تازه به مسلمانان اختصاص دهد.
یکی از سخنگویان این شورا اظهار داشت: شورای شهر گلاسکو زمینی را به مساحت 125 هزار متر مربع نزدیک قبرستان لین پارک به مسلمانان اختصاص می دهد. این شهر در ابتدا با اجاره 75 ساله زمینی را با مساحت مشابه در کرامونوک ویلیج در جنوب شهر برای ساخت قبرستان اسلامی درنظر گرفته بود، این امر مورد مخالفت ساکنان محلی قرار گرفت که از به خطر افتادن جایگاه دهکده خود و از دست رفتن فضای سبز آن واهمه داشتند.
مسلمانان اسکاتلند مدتها است که از قبرستان کنونی خود در کتکارت ناراضی بوده و به دنبال زمینی تازه برای دفن متوفیان خود بودند. نرخ مرگ و میر در جامعه مسلمان گلاسکو هر ساله بین 100 تا 120 نفر است. در این شهر حدود 30 هزار مسلمان زندگی می کنند.
قرضاوی خبر فتوای مجاز بودن نوشیدنیهای الکلی را تکذیب کرد
دفتر یوسف قرضاوی طی بیانیه ای به پایگاه خبری اسلام آنلاین اعلام کرده است: قرضاوی اعلام نکرده مسلمانان مجاز هستند الکل حتی در حد یک قطره مصرف کنند.
این روحانی مسلمان هفته پیش فتوایی صادر کرده بود که طی آن تصریح شده بود مصرف نوشیدنیهایی که دربرگیرنده میزان بسیار اندکی از الکل هستند که در اثر تخمیر طبیعی به وجود آمده با قوانین اسلامی منافات ندارد. در این بیانیه توضیح داده شده : این فتوا در پاسخ به پرسشی ارائه شد که از سوی سازمان استاندارد قطر مطرح شده بود تا وضعیت 05/0 درصد الکلی که به طور طبیعی به واسطه تخمیر در برخی نوشیدنیها به وجود می آید مشخص شود.
بیانیه دفتر قرضاوی تأکید کرده است که این میزان از سوی شیخ تعیین نشده، بلکه همان میزانی است که سازمان استاندارد قطر به عنوان بیشترین درصد الکی که ممکن است از طریق تخمیر به وجود آید گزارش کرده است.
از این رو قرضاوی نیز شرایطی را برای استفاده از این میزان اندک مشخص کرده که باید در همان حد گزارش شده اندک و بی تأثیر باشد به ویژه زمانی که این الکل از طریق تخمیر طبیعی به وجود آمده و الکل ساخته شده به آن اضافه نشده است.
بیانیه دفتر رئیس اتحادیه بین المللی مسلمانان این ادعا که شیخ قرضاوی مردم را به نوشیدن الکل دعوت کرده، تکذیب کرد و یادآور شد که چنین افرادی به انتظار فتوا یا توصیه علمای دینی نیستند و آنها خود می دانند که با چنین اقداماتی تعالیم الهی را نقض می کنند.
دانشنامه "اسلام معاصر" در مسکو منتشر شد
دانشنامه" اسلام معاصر" به زبان روسی با تألیف رون سیلانتیوف، اسلام شناس و کارشناس مطالعات اسلامی از سوی انتشارات الگوریتم در مسکو منتشر شد.
این دانشنامه براساس برنامه وزارت علم و آموزش روسیه برای آموزش کارشناسان درباره تاریخ وفرهنگ اسلامی در سالهای 2007 تا 2010 منتشر شده و مراحل تکمیلی آن برعهده دانشگاه ملی زبان شناسی روسیه بوده است.
انتشارات الگوریتم اعلام کرد: این دانشنامه نخستین اثری است که دیدگاهی جامع از نظر تاریخ و جغرافیا درباره جامعه اسلامی روسیه و تمام مناطق آن ارائه داده است. این کتاب تمام هیئتهای اسلامی فعال در روسیه، سازمانهای سیاسی و غیر دولتی اسلامی، گرو های افراطی، مدارس اسلامی، نشریه های اسلامی، انتشارات، مراکز تفریحی و صنعت غذایی حلال توصیف کرده است.