سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تایید سفر فردای اولی هاینونن ، معاون البرادعی به تهران اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه محور مذاکرات این مقام آژانس با مسئولان ایرانی موضوع مطالعات ادعایی خواهد بود را تایید نکرد.

به گزارش مهر سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امورخارجه صبح امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت : سفر هاینون به تهران در چارچوب همکاری های ایران و آژانس صورت می گیرد و سفری عادی است ضمن اینکه ما در چارچوب طرح مدالیته  پاسخ های ابهامات آژانس را داده ایم و این مسائل کاملا حل و فصل شده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره مطالعات ادعایی نیز گفت : جمهوری اسلامی ایران دراین خصوص نیز ارزیابی خود را به آژانس اعلام کرده اما به هرحال اطلاعات مورد نظر آژانس را در این باره را خواهیم شنید ولی محوراصلی  سفر هاینون به تهران همکاری های ایران و آژانس خواهد بود.

هیچ گونه برنامه هسته ای سری نداریم

حسینی در واکنش به جوسازی برخی رسانه های غربی مبنی بر اینکه سفر هاینون به تهران با هدف پیگیری فعالیت های سری هسته ای کشورمان صورت می گیرد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچگونه فعالیت هسته ای محرمانه و سری ندارد و تمام آنچه ما در این خصوص انجام می دهیم زیر نظر آژانس قرار دارد.

موضع همان است که عرض شد!

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید با توجه به مواضع مقامات آژانس و برخی منابع سازمان انرژی اتمی ایران محور مذاکرات هاینون در تهران موضوع مطالعات ادعایی خواهد بود، گفت: آنچه در مورد سفر هاینون عرض کردم و محورهای اصلی گفتگوهای او در ایران، همان است که عرض شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: در خصوص مطالعات ادعایی هم زمانی که مطالبی از سوی آژانس مطرح شد ایران ارزیابی خود را در همان زمان ارائه داد اما مامطالب مورد نظر آژانس را خواهیم شنید.

"زود" متکی چه زمانی است؟

حسینی در خصوص زمان دور بعدی گفتگوهای ایران و آمریکا در خصوص مسائل مربوط به امنیت عراق اظهار داشت : هر گاه زمان انجام این گفتگوها قطعی شود، اعلام خواهد شد.

وی درباره اعلام منوچهر متکی وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه این دیدار به زودی انجام خواهد شد گفت : البته آن " زودی" که آقای متکی اعلام کرده مشخص نیست که چه زمانی است.

حوادث 11 سپتامبر مشکوک است

حسینی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص موضع ایران نسبت به حوادث 11 سپتامبر با توجه به سخنان اخیر دکتر احمدی نژاد گفت: این واقعه تا زمانی که تمام ابعاد آن آشکار نشود به اعتقاد ما یک حادثه مشکوک است.

وی افزود: بسیاری از صاحب نظران و تحلیل گران نیز معتقدند همچنان ابعادی از این قضیه پنهان و مبهم مانده است، که تا زمان روشن شدن آن در خصوص این موضوع اظهار نظر قطعی نمی کنیم.

ایران و فضای حاکم بر اجلاس کویت

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره برنامه ایران جهت پیشگیری از شکل گیری فضای ضد ایرانی در اجلاس کویت با توجه به حضور کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت : باید توجه داشته که همواره در نشست هایی که با حضور همسایگان عراق شکل گرفته فضای ضد ایرانی وجود نداشته و علاوه بر این در حاشیه این نشست ها ملاقات های بسیاری با مقامات کشورهای عربی و غیر عربی انجام شده است.

حسینی ادامه داد: اغلب این کشورها نیز در ملاقات های مذکور بر نقش موثر و سازنده جمهوری اسلامی ایران در عراق تاکید داشته اند و هرچند که برخی کشورها همواره در تلاش هستند تا جمهوری اسلامی ایران را به برخی اتهامات بی اساس متهم کنند اما بدون شک آنها در اجلاس کویت نیز موفق به تحقق اهدافشان نخواهند شد.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین یادآور شد: ما همواره در جلساتی که با همسایگان عراق داشته ایم آنها را به فعالیت موثرتر درخصوص تحولات عراق ترغیب کرده ایم و به آنها ازسرگیری روابط سطح بالا وحمایت از فرایند سیاسی عراق را نیز توصیه نموده ایم ، همواره نیز از پیشنهاداتی که ایران در خصوص امنیت وثبات عراق مطرح کرده است استقبال می شده است.

تمایل نمایندگان کانادایی برای سفر به ایران

حسینی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال سفر تعدادی از نمایندگان پارلمان کانادا به کشورمان گفت: همکاری های پارلمانی بین ایران و کانادا همواره وجود داشته و دارد ؛ اخیرا نیز تعدادی از نمایندگان پارلمان کانادا برای سفر به ایران و آشنایی با نحوه قانونگذاری و مسائلی چون برگزاری انتخابات در کشورمان ابراز علاقه کرده اند اما هنوز قطعیت انجام این سفر مشخص نیست.

تشریح عملکرد وزارت خارجه در پرونده تاجیک

حسینی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر کم کاری وزارتخانه متبوعش در پرونده دستگیری نصرالله تاجیک در انگلیس گفت: به محض اینکه وزارت امورخارجه از بازداشت ایشان مطلع شد اقدامات گسترده ای در جهت پیگیری و آزادی این دیپلمات ایرانی ساماندهی گشت.

وی ضمن تشریح فعالیت های دستگاه دیپلماسی کشور برای آزادی این دیپلمات ایرانی افزود: از همان آغاز کمیته ای در وزارت خارجه برای این منظور تشکیل شد و هیئتی نیز از اداره کنسولی ما به لندن اعزام شدند و با وثیقه بسیار سنگین مقدمات آزادی ایشان را علیرغم مخالفت انگلیس فراهم آوردیم البته در این زمینه ملاقات های متعددی نیز از سوی سفیر ایران در لندن با مقامات انگلیسی انجام شد.

حسینی با اشاره به نقش آمریکا در پرونده نصرت الله تاجیک گفت: ما همواره تاکید داشته ایم که اتهامات وارده شده براین دیپلمات ایرانی واهی وغیر واقعی بوده و درهمین زمینه هم ازمسئولان انگلیسی خواسته ایم تا بدون تاثیرپذیری ازفشارهای آمریکا مقدمات آزادی ایشان را فراهم نمایند.

سخنگوی وزارت امورخارجه با تاکید براینکه مسئولیت هرگونه خسارت مادی و معنوی وارد شده براین دیپلمات ایرانی، بر عهده انگلیس خواهد بود ادامه داد : ما همواره از تمام ظرفیت های موجود برای آزادی تاجیک استفاده کرده ایم اما متاسفانه فشارهای آمریکا بر دولت انگلیس و برخی از مسئولان آن کشور باعث شده این موضوع به اینجا کشیده شود اما این پایان کار نیست و ما اقدامات لازم را در این زمینه ساماندهی می نماییم.

مذاکرات شانگهای نتایج عینی خاصی نداشت

سخنگوی وزارت خارجه بر ارزیابی نشست اخیر کشورهای موسوم به گروه 1+5 در اجلاس شانگهای نیز اظهار داشت: بر اساس اظهارنظراتی که مقامات این کشورها داشتند این نشست نتایج عینی خاصی نداشته و تداوم گفتگوها و استفاده از راههای دیپلماتیک برای حل این موضوع و اتخاذ تصمیمات لازم با توجه  واقعیات موجود چیزی است که از مواضع مقامات چینی بر می آید.

حسینی ادامه داد: آنچه که ما همواره به این کشورها توصیه کرده ایم، تاکید بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران در گذشته و حال بوده که به تایید آژانس نیز رسیده است و این فعالیت های صلح آمیز زیر نظر آژانس و مطابق با مقررات این نهاد بین المللی از جمله ان پی تی ادامه خواهد یافت. 

 تاثیر اهانت به مقدسات بر اقتصاد دانمارک

در واکنش به مواضع اخیر وزیرخارجه دانمارک  مبنی بر تاثیرات منفی اهانت به مقدسات اسلامی بر اقتصاد کشورش اظهار داشت : با اصراری که برخی رسانه های غربی از جمله دانمارکی در روند اهانت به مقدسات اسلامی داشته اند این ذهنیت میان ملت های مسلمان شکل گرفته که در برخی از این کشورها برای مقابله با این روند عزم جدی ندارند.

وی با اشاره به شکل گیری اعتراضات خودجوش درکشورهای اسلامی افزود: طبیعی است که در صورت تداوم این روند اقدامات مقابله جویانه از سوی ملت های مسلمان نیز گسترش می یابد و این موضوع ممکن است ابعاد جدید نیز به خود بگیرد.

ایمنی کامل در تاسیسات هسته ای ایران

سخنگوی وزارت امورخارجه در واکنش به درخواست برخی کشورهای اروپایی از ایران برای پیوستن به کنوانسیون ایمنی هسته ای اظهارداشت: تمامی فعالیت هایی که جمهوری اسلامی ایران درخصوص نیروگاه اتمی بوشهر انجام داده زیرنظر مستقیم آژانس بوده و به لحاظ ایمنی هم تمام مسائلی که مورد توجه آژانس قرار داشته در حد عالی از ایمنی لازم برخوردار است.

حسینی تاکید کرد که فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران به لحاظ ایمنی هیچ گونه مشکلی ندارد.

اجازه دهید بسته فعلا بسته بماند

سخنگوی وزارت امورخارجه درپاسخ به سئوالی درباره مواضع اخیر منوچهرمتکی مبنی بر اینکه جزئیات بسته جدید ایران برای مدیریت مسائل جهانی  به زودی اعلام می شود، گفت: در این خصوص بیشتر از آنچه که آقای متکی توضیح داده اند چیز جدیدی ندارم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه بسته جدیدی که قرار است ایران طراحی کند به آژانس ارائه می شود یا  1+5 ؟ گفت: اجازه دهید تا بسته فعلا بسته بماند ودر موقع خود توضیحات مربوط به آن را خدمتتان عرض خواهیم کرد.

بنای ما قطع روابط نیست

دربخش دیگری از این نشست خبری یکی از نمایندگان رسانه های داخلی با اشاره به روند رو به رشد مواضع ضد ایرانی مقامات انگلیسی برلزوم قطع رابطه دیپلماتیک تهران - لندن تاکید کرد که حسینی در واکنش به این سخن یادآور شد: بنای دستگاه دیپلماسی کشور بر قطع روابط نیست ، بلکه تلاش ما همواره برای تصحیح رویکرد سیاسی این کشورهاست. با توجه به اهمیت عقلانیت و واقع گرایی امیدواریم کشورها سیاست ها، و رویکردهای مناسب را در مواجه با یکدیگر اتخاذ نمایند.حسینی همچنین اتهامات اخیرایمن الظواهری مرد شماره دو القاعده به ایران را تا زمان روشن شدن منبع آن غیرقابل اعتنا دانست.

فعالیت های ایران در باغ منچستر

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به انتشار برخی اخبار منبی بر اینکه انگلیس از فعالیت های فرهنگی ایران و باغ منچستر ممانعت به عمل می آورد اظهارداشت: ما تاکید داشته ایم که فعالیتهایی که درباغ قلهک صورت می گیرد باید همواره در چارچوب قانونی و با هماهنگی وزارت خارجه باشد ، آنچه که  در لندن  نیز صورت می گیرد از جمله فعالیت های آموزشی، ورزشی و یا سایر موارد در چارچوب هماهنگی های جمهوری اسلامی با مسئولان ذیربط انگلیسی صورت گرفته است.

فعالیت های هسته ای کند شده است؟

به گزارش مهر ، حسینی در بخشی دیگری از این نشست خبری هفتگی درباره سخنان اخیر محمد البرادعی مبنی بر کند شدن فعالیت های هسته ای کشورمان گفت: فعالیت های هسته ای ایران در چارچوب مشخص خود ادامه می یابد و تداوم این فعالیت ها بر اساس نظر کارشناسان فنی ما صورت می گیرد.

ظرفیت های مغفول در مذاکره با اروپا

وی درباره موضع قطعی تهران در خصوص مذاکره با گروه کشورهای موسوم به 1+5 افزود: ما پیش از این نیز تاکید کرده و همچنان اعلام می کنیم که آنچه مربوط به موضوع هسته ای ایران بود در چارچوب مدالیته با آژانس پایان یافته و روند عادی خود را پیدا کرده است.

حسینی خاطرنشان کرد: در مورد مسائل و محورهای مختلف نیز معتقدیم فرصتهای خوبی برای ایران و کشورهای اروپایی وجود دارد تا با یکدیگر گفتگو کنند؛ به اعتقاد ما در این زمینه از تمام ظرفیت ها استفاده نشده  و روابط دوطرف می تواند بهتر از شرایط فعلی ساماندهی شود.

انتخاب سفیران خارج از وزارت خارجه؟

یکی دیگر از خبرنگاران از حسینی سئوال کرد آیا دستگاه دیپلماسی کشور ضوابط خاصی برای انتخاب سفیران ایران در کشور های خارجی دارد یا هر کس ازسمت هایی چون وزارت کناره گیری می کند به عنوان سفیر ایران برگزیده می شود؟ که سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: وزارت خارجه برای این منظور ضوابط خود را دارد .

وی ادامه داد : دستگاه دیپلماسی با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های افراد ، اشخاص متناسب و مناسب را که تخصص لازم در این زمینه داشته باشند به عنوان سفیر ایران به کشورهای مختلف اعلام می کند البته این روند به این معنا نیست که انتخاب سفرا تنها منحصر به وزارت خارجه باشد. اگر فردی خارج از وزارت خارجه توانایی های لازم برای این منظور را داشته باشد از او استفاده خواهد شد.

مواضع بوش و براون قابل اعتنا نیست

حسینی مواضع اخیر روسای جمهور آمریکا و انگلیس درباره فعالیتهای هسته ای ایران را غیر واقعی دانست و گفت: این مواضع منطبق بر هیچ یک از واقعیات مربوط به فعالیتهای ایران و گزارشات فنی و حقوقی آژانس نبوده و لذا صرفا اتهاماتی بی پایه و اساس است.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد:  تا زمانی که فعالیت های هسته ای ایران مسالمت آمیز باشد هیچ قانونی کشور ما را از تداوم این فعالیتها منع نکرده و لذا چیزی که مبنای حقوقی و فنی ندارد برای ما قابل اعتنا نیست.

مواضع رایس تکراری است

سخنگوی وزارت خارجه مواضع اخیر کاندولیزا رایس علیه کشورمان را نیز تکراری دانست و ادامه دانست : طبیعی است که این افراد همواره سیاست "ایران هراسی" را دنبال می کنند و سعی دارند تمام آنچه که درعراق رخ داد ونتیجه سیاستهای غلط آنهاست به دیگران نسبت دهند.

وی تاکید کرد: علیرغم تلاش های بسیاری که برای ایران هراسی در منطقه انجام می شود ارزیابی ما از دیدارهایی که با مسئولان کشورهای مختلف داشته ایم عدم توفیق آمریکایی در اهدافشان است.

حسینی یادآور شد: ما معتقدیم مشکل اصلی عراق تروریسم و اشغالگری است و آمریکا بهتر از هر کسی می داند که گروههای تروریستی را این کشور چگونه تشکیل شده و مورد حمایت چه کسانی قرار دارند.

نظر خاصی درباره هشدار مقتدی صدر نداریم

حسینی در پاسخ به سئوالی دیگر درباره هشدار اخیر مقتدی صدر به دولت نوری مالکی افزود: آنچه در این خصوص بوده خطابی است از رهبر یکی ازگروههای فعال سیاسی عراق به رئیس دولت این کشور و ما نظر خاصی در این باره نداریم و این موضوع بین دو طرف قابل حل است.

سفر صفری به آلمان ارتباطی به 1+5 ندارد

وی در خصوص سفرمهدی صفری معاون وزیر خارجه کشورمان به آلمان نیزتوضیح داد: این سفر به دعوت معاون وزیرخارجه آلمان و برای مذاکره پیرامون روابط دو جانبه انجام شده و همواره زمینه همکاری ایران با آلمان و سایر کشورهای اروپایی وجود داشته که ادامه این رفت و آمدها می تواند فرصت تعمیق این مناسبات را بیش از پیش فراهم آورد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآور شد که سفر اخیر معاون متکی به آلمان ارتباطی به مناسبات ایران و گروه کشورهای موسوم به 1+5 ندارد.

حمایت واشنگتن از منافقین

حسینی در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر ملاقات برخی مقامات پنتاگون و سازمان جاسوسی آمریکا با اعضای گروهک منافقین اظهار نظر نکرد اما گفت: بنده در این خصوص ارزیابی خاصی ندارم ولی در عراق و خارج از آن همواره بین ماموران آمریکایی و اعضای این گروهک دیدارهایی صورت گرفته است.

وی افزود: علاوه بر این آمریکایی ها با برخی عناصر گروهک های تروریستی فعال نیز دیدار کرده و با هدف مختل کردن امنیت در نقاط مرزی ایران و ترکیه حمایت های سیاسی و اقتصادی از آنها داشته اند.