به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، نامه دالایی لاما به پکن بخشی از تلاش وی جهت مذاکره برای یافتن راه حل صلح آمیز درباره این منطقه بود. گیاری،نماینده دالایی لاما درمذاکرات پکن، این مطلب را در جلسه پرسش و پاسخ سنای آمریکا بیان کرد. پکن به طور خاص به پیشنهاد وی جواب نداده است.
به گزارش فرانس پرس، دالایی لامای 72 ساله که پس از شورش ناموفق در سال 1959 از تبت گریخته و در شمال هند زندگی می کند،برای خودمختاری سرزمین خود مبارزه می کند.
به گفته رهبران تبعیدی تبت،حادثه ماه پیش منجر به کشنه شدن 150 نفر شد.حادثه مذکور میزبانی چین را در المپیک پکن تحت الشعاع قرار داده است. گیاری که شش دور مذاکرات را با پکن برای حل موضوع تبت به عهده داشته است،گفت : از تمام راههای موجود برای ارتباط با مقامهای چینی جهت انتقال نگرانیهای خود استفاده می کنیم.
در همین حال آمریکا به چین هشدار داد که مذاکره نکردن با دالایی لاما برای پایان دادن به بحران مذکور می تواند موقعیت گروههای میانه روی هوادار تبت را سخت تر کند.پکن که تبت را استان خودمختارچین واحد به شمار می آورد،دالایی لاما را جدایی طلب می داند.
در پی اقدامات پکن،تبعیدیهای تندروی تبت خواستار بازنگری در مبارزه غیرخشونت آمیز دالایی لاما برای کسب خودمختاری در چارچوب چین واحد شدند.
جان نگروپونته، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت : برای مقامهای چینی شخصی بهتر از دالایی لاما جهت مذاکره وجود ندارد. دولت چین باید فرصت مذاکره را با نمایندگان دالایی لاما که مخالف خشونت بوده و به دنبال استقلال نیستند، مغتنم بشمارد.
سناتورهای آمریکایی از نگروپونته به سبب ناکامی دولت بوش در ملزم کردن پکن برای مذاکره با دالایی لاما انتقاد کردند.