غیبت ایران در جشنواره کن، همایش ملی انیمیشن، بزرگترین مجتمع سینمایی جهان در تهران، تعامل سینما و تلویزیون، چهار فصل تئاتر ایران، هفته فرهنگی ایران در روسیه و کریس دی برگ در ایران مهمترین سایه‌روشن‌ فرهنگ و هنر در هفته گذشته هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، بالاخره نشست مطبوعاتی به تعویق افتاده شصت و یکمین جشنواره فیلم کن چهارشنبه گذشته برگزار شد و به همه حدس و گمان‌ها درباره فیلم‌های پذیرفته شده و بخصوص حضور سینمای ایران در این جشنواره خاتمه داد.

در بخش مسابقه جشنواره در مجموع 19 فیلم برای دریافت جایزه نخل طلا با یکدیگر رقابت می‌کنند و برخلاف پیش‌بینی‌ها فیلمی از ایران در این بخش پذیرفته نشد. فیلم‌هایی از کلینت ایستوود، ویم وندرس،‌ برادران داردن، استیون سودربرگ و ... در این بخش حضور دارند.



تنها فیلم ایرانی حاضر در جشنواره کن

در بخش خارج از مسابقه فیلم‌هایی از استیون اسپیلبرگ و وودی آلن،‌ بخش نمایش‌های نیمه‌شب فیلمی از امیر کوشتوریتسا و بخش نمایش‌های ویژه فیلمی از وونگ کار وای در کنار دیگر آثار به نمایش درمی‌آیند. سینمای ایران در حالی که با فیلم‌هایی از عباس کیارستمی، سمیرا مخملباف، بهنام بهزادی و ... در کن شرکت کرده بود، نتوانست نماینده‌ای در بخش مسابقه داشته باشد.

"ترانه تنهایی تهران" سومین ساخته سینمایی سامان سالور تنها نماینده سینمای ایران در شصت و یکمین جشنواره فیلم کن است که در بخش دوهفته کارگردانان حضور دارد. شصت و یکمین جشنواره فیلم کن از 14 تا 25 مه (25 اردیبهشت تا پنجم خرداد) برگزار می‌شود.

* نخستین همایش ملی انیمیشن ایران یکشنبه گذشته با سخنرانی معاونت سینمایی وزیر ارشاد، دبیر جشنواره و معاون دانشکده صدا و سیما افتتاح شد. در این همایش دو روزه هفت مقاله منتخب هیئت علمی از اسفندیار احمدیه، آذین آزادی و مینا نقش‌نژاد، سیدمسعود امامزاده، هدی اثنی‌عشری و مسعود نجفی، محمدرضا حسنایی، کورش برزگر و سیدعباس پویا ارائه شد.

سخنرانی وجیه‌الله فردمقدم، توران میرهادی و بهرام عظیمی و ارائه 10 مقاله علمی توسط رخساره قائم‌مقامی،‌ شیوا حسین‌پور، ساسان پسیان، محمدعلی حسین‌نژاد، فاطمه جعفری، مهدی علمداری، ‌شیدا توکلی، داریوش دالوند و فرید فرخنده‌کیش دیگر برنامه‌های این همایش بود.

* هفته گذشته خبر ساخت بزرگترین مجتمع سینمایی جهان در تهران منتشر شد. احمد گلچین سینمادار و طراح پروژه این مجتمع را یک مجموعه تفریحی، فرهنگی و تجاری با 25 سالن دانست. گلچین ماه آینده 12 سالن سینمایی مدرن در دبی افتتاح می‌کند که فیلم افتتاحیه آنها "ایندیانا جونز 4" استیون اسپیلبرگ است.

* مدیر کل تأمین برنامه سیما هفته گذشته به تعاملات جدید تلویزیون و سینما برای خرید حق پخش آثار سینمایی اشاره کرد. علی اصغر غلامرضایی ضمن اعلام این خبر اشاره کرد که با تغییرات ایجاد شده تولیدات سینمای ایران به سیاست‌های تلویزیون نزدیکتر شده و همچنین در دوبله فیلم‌های خارجی هم به هیچ وجه داستان تغییر نکرده است.

* برنامه‌های چهار فصل تئاتر ایران در سال 87 در یک نشست خبری اعلام شد. این اقدام منحصر بفرد می‌تواند افق پیش روی تئاتر کشور را واجد برنامه‌ریزی و روندی رو به رشد کند. نامگذاری فصول چهارگانه به ترتیب با عنوان انقلاب و دفاع مقدس، تئاتر عروسکی و کودک، موضوعات اجتماعی با رویکرد آزاد و آثار دینی با رویکرد عاشورایی از جمله برنامه‌هاست.

* نخستین هفته فرهنگی ایران در روسیه با حضور وزیر ارشاد و همتای روس وی در مسکو آغاز شد. برنامه‌های این هفته اجرای موسیقی سنتی، برگزاری نمایشگاه آثار هنری و فرهنگی ایران و نمایش فیلم‌های "مهر مادری"، "یک تکه نان"، "عیسی مسیح"، "بید مجنون" و "آفتاب بر همه یکسان می‌تابد" با زیرنویس روسی با حضور لاله اسکندری و نادر طالب‌زاده است.

* پوران درخشنده پس از رخشان بنی‌اعتماد و رسول صدرعاملی سومین فیلمسازی است که مجموعه جوایز و یادگاری‌های خود را از حضور در جشنواره‌های سینمایی داخلی و خارجی به موزه سینما ایران اهدا کرد. این جوایز و یادگاری‌ها شامل 18 جایزه از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی، 58 لوح سپاس، 14 تقدیرنامه و چهار تندیس است.

* پس از سال‌ها بازگشت بازیگران پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون به صحنه تئاتر را باید به فال نیک گرفت. هفته گذشته محمدعلی کشاورز اعلام کرد در صورت امکان نمایشنامه "اشباح" هنریک ایبسن را در یکی از فرهنگسراهای تهران روی صحنه می‌برد. وی معتقد است موضوعاتی که در حال حاضر در تئاتر کار می‌شود ربطی به فرهنگ و آئین ما ندارد.

همچنین بازی جمشید مشایخی در نمایش "دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد" به کارگردانی هادی مرزبان قطعی شده است. این نمایشنامه نوشته حسین پاکدل است و فعلاً حضور این بازیگر پیشکسوت، فرزانه کابلی و علی رامز در آن قطعی شده است. مشایخی سال گذشته حدود شش ماه برای بازی در این نمایش پیشنهاد دیگری را نپذیرفت.

* هفته گذشته رضا ایرانمنش بازیگر و کارگردان تلویزیون به دلیل بروز برخی مشکلات جسمی در بیمارستان بستری شد و در حالی که نگرانی‌هایی درباره وضعیت او وجود داشت، توانست به وضعیت مساعد بازگردد و در آستانه ترخیص قرار بگیرد. این هنرمند جانباز به دلیل عوارض شیمیایی بجا مانده از دوران دفاع مقدس چند بار در این وضعیت قرار گرفته است.

* نشست رسانه‌ای دومین شب کارگردانان سینمای ایران با حضور علیرضا رئیسیان و مازیار میری برپا و تاریخ برگزاری این مراسم 17 اردیبهشت با حضور اعضاء کانون کارگردانان و مدیران سینمایی و جمعی از هنرمندان اعلام شد. تقدیر از سه نسل کارگردانان در بخش نکوداشت از برنامه‌های این مراسم است که با حمایت یک بانک خصوصی و خانه سینما برگزار می‌شود.

* کریس دی برگ خواننده صاحبنام ایرلندی ضمن دفاع از برگزاری کنسرت در تهران از سفر خود به ایران در ماه مه و اجرای برنامه ـ به عنوان نخستین موسیقیدان مطرح غربی بعد از انقلاب ـ خبر داد. قرار است وی ماه مه پس از سفر به ایران درباره برگزاری یک کنسرت در فاصله ماههای ژوئن و اوت در استادیوم 12 هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تصمیم‌گیری کند.

او گفته:‌ "من برای مردم آواز می‌خوانم. خیلی وقت است به این مسئله فکر می‌کنم. پاسخ من به کسانی که می‌گویند نباید به ایران بروم این است: می‌خواهم کاری متفاوت انجام بدهم." در وبسایت گروه آریان آمده قطعه "صلح" با اطلاع و مجوز دفتر موسیقی وزارت ارشاد تولید شده است.