رهبرانگیکنها خواستار نیایش برای عدم ایجاد تفرقه در کلیسا شد
رهبر معنوی انگلیکنهای جهان از تمام اسقفهای کلیسای انگلیکن خواست به منظور تقویت روابط کلیسا در آستانه همایش لامبث که هر ده سال یکبار برگزار میشود دعا کرده و بر حل مشکلاتی تمرکز کنند که کلیسا را به جدایی سوق داده است.
دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری طی یک بیانیه ویدئویی با ابراز امیدواری در این رابطه که همایش لامبث امسال فضایی معنوی برای کلیسای انگلیکن رقم بزند گفت: اسقف چارلز لانگلی برای نخستین بار با این هدف همایش لامبث را برگزار کرد که جوامع مختلف انگلیکن سراسر دنیا اولویتها، نگرانیها و امیدهای خود را در این همایش بایکدیگر سهیم کنند.
وی تأکید کرد: همایش لامبث قصد ندارد تصمیمهایی را قانونی کند بلکه این همایش محفلی برای دعا درکنار یکدیگر، خواندن انجیل و یادگیری این نکته است که اسقفهای بهتری باشیم. نمیخواهیم لامبث محلی برای تصویب و شکلدهی به قانونهای تازه باشد، اما به تقویت روابط خود نیازمندیم تا این روابط را به سطوح دیگر منتقل کرده و آن را استحکام بخشیم. لطفاً برای این همایش دعا کنید و در فرآیند تدارکات آنکه تعمق درباره کلام خداوند در انجیل یوحنا است سهیم شوید تا افقهایی را که برای فعالیت به عنوان اسقفهای بهتر نیاز داریم مورد توجه قرار دهیم.
همایش لامبث که هر ده سال یکبار در کلیسای انگلیکن تشکیل شده امسال طی تاریخ 16 ژوئیه تا 3 آگوست (26 تیر تا 13 مرداد ماه) در دانشگاه کنت با حضور اسقفهای کلیسای 77 میلیون نفری انگلیکن از سراسر دنیا برگزار میشود.
اظهارات رهبر انگلیکنهای جهان از آن جهت ایراد شد که در ماههای اخیر پیش از برگزاری این همایش پنج اسقف اعظم انگلیکن از افریقا و امریکای جنوبی تهدید کردهاند که این همایش را تحریم میکنند. علت این تهدید نیز اعتراض آنها به حضور اسقفهای امریکایی بوده که از انتصاب اسقف همجنسگرا حمایت کردهاند.
این گروه به همراه گروه دگیری از انگلیکنهای محافظهکار گردهمایی بینالمللی را برای خود در ماه ژوئن ترتیب دادهاند. در این میان برخی اسقفها درنظر دارند در هر دو همایش شرکت کنند اما عدهای همایش ماه ژوئن را جایگزین همایش لامبث کردهاند.
نخستین همایش لامبث در سال 1867 و چهاردهمین آنها در سال 1998 برگزار شد. همایش "لامبث" که امسال تابستان برگزار میشود، پانزدهمین همایش است که با چالش تفرقه در کلیسا به علت رویکردهای مختلف نسبت به همجنسگرایی رو به رو است.
الکسی دوم از تأسیس شورای اخلاق در تلویزیون حمایت کرد
پاتریاک الکسی دوم رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه از ایده تأسیس مؤسسهای ویژه در روسیه به منظور تأثیر بر سیاست عمومی شبکههای تلویزیونی روسیه از نظر اخلاقی حمایت کرد.
الکسی دوم در مصاحبهای که در روزنامه روسیسکایا گزتا منتشر شده گفته بود: شهروندان ما به شورای عمومی نظارت بر اخلاق در تلویزیون نیاز دارند تا بر سیاست شبکههای تلویزیونی تأثیر گذاشته و درباره اینکه کودکان چه برنامههایی را در این شبکهها تماشا کنند تصمیم گیری کند. ایده تأسیس شورای عمومی اخلاق در تلویزیون روسیه بسیار ضروری است.
رهبرمعنوی ارتدکسهای روسیه یادآور شد: مهمترین بخش جامعه، سیاستمداران، هنرمندان و آموزگاران اظهار میدارند که هیچکس از اتخاذ رویکری خنثی نسبت به اخلاق، سرگرمی و تفریحات بدون فکری که در تلویزیون گسترش یافته تا به همه ضربه بزند ابراز خشنودی نمیکند.
براساس اظهارات وی تلویزیون خود یک ابزار است درحالیکه امکانات بسیار آن میتوانند به ایجاد جامعهای سالم و هماهنگ کمک کرده و از سوی دیگر تبعات منفی داشته باشند یعنی فردی را بیمار کرده و او را به ورطه نابودی بکشانند.
مسیحیان ارتدکس روسیه عید پاک را جشن گرفتند
بیش از 100 هزار نفر از مسیحیان کلیسای ارتدکس روسیه دیروز یکشنبه هشتم اردیبهشتماه عید پاک را در 700 کلیسای سراسر مسکو، پایتخت روسیه برگزار کردند.
بسیاری از سیاستمداران، شحصیتهای فکری و فرهنگی روسیه در مراسم عید پاک کلیسای جامع مسیح منجی شرکت کردند که مراسم آن توسط پاتریاک الکسی دوم رهبر معنوی ارتدکسیهای روسیه برگزار و از شبکه سراسر روسیه پخش شد.
پاتریاک الکسی دوم در بخشیهایی از سخنرانی خود در مراسم دیروز از پوتین رئیس جهمور روسیه که دوره هشت ساله ریاست جمهوری وی رو به پایان است تشکر و قدردانی کرد.
عید پاک مهمترین جشن 150 میلیون مسیحی ارتدکس جهان و به طور کلی مهمترین عید مسیحیان سراسر دنیا محسوب میشود.
کلیسای ارتدکس روسیه و مقر پاتریاک مسکو با داشتن 100 میلیون نفر جمعیت کلیسایی یکی از بزرگترین فرقههای کلیسای ارتدکس در روسیه، بلاروس، اکراین و دیگر کشورهای فدراسیون روسیه است.
مؤلفههای اخلاقی سیاست بینالمللی مورد تأکید ادیان است
وزیر امور خارجه روسیه نقش مهم ادیان جهان را در شکلدهی به مؤلفههای اخلاقی سیاست بین المللی مورد تأکید قرار داد.
سرگئی لاوروف طی مقاله ای که در مجله پروفیل منتشر کرده آورده است: باید روابط بین الملل را برپایه اخلاق قرار داده و ویژگیهای مشترک اخلاقی را که در تمام ادیان وجود دارد درنظر گرفت.
براساس اظهارات وی این مؤلفه اخلاقی برای مفهوم توسعه ثابت ضروری است و امروز اشاره به مسائل مختلف در فرآیند مدیریت جهانی بدون چنین مقوله هایی چون محدودیتهای فردی و انسجام امکان پذیر نیست.
لاوروف گفت: نقش مهم در این میان برعهده گفتگوی بین تمدنها با درنظر گرفتن گفتگوی بین ادیان است، به همین دلیل ما از تأسیس شورای مشورتی ادیان تحت نظارت سازمان ملل حمایت می کنیم ، چرا که این شورا می تواند محفل چنین گفتگوهایی در چارچوب گروه عالی مرتبه ائتلاف تمدنهای سازمان ملل و شورای اروپا باشد.
پاتریاک الکسی دوم رهبر معنوی ارتدکسهای روسیه و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در دیدار اخیر خود چشم اندازهای تأسیس شورای ادیان جهان در سازمان ملل را مورد بحث قرار دادند.
دالایی لاما در کمیته پارلمانی بریتانیا سخنرانی میکند
دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت روز 22 ماه می ( 2 خرداد) درباره مسائل مربوط به حقوق بشر در کمیته پارلمانی ناظر امورخارجه بریتانیا سخنرانی میکند.
کمیته پارلمانی ناظر امور خارجه گفت: این کمیته از دالایی لاما درخواست کرده تا نمونههای شفاهی را از مسائل مربوط به حقوق بشر در این کمیته مطرح کند و دالایی لاما این درخواست را پذیرفته است.
رهبر معنوی بودائیان تبت روز دوم خرداد در پارلمان مستقر در لندن سخنرانی میکند. این کمیته درحال حاضر گزارش سالانه حقوق بشر را بررسی کرده و بر کشورهایی که از نگرانیهای اصلی به شمار می روند تمرکز کرده است.
نخستوزیر بریتانیا ماه گذشته اعلام کرده بود که زمانیکه دالایی لاما به بریتانیا سفر کند با وی دیدار خواهد کرد. اظهارات براون مورد استقبال ستادهای حامی تبت قرار گرفت اما این امر موجبات تیره و تار شدن روابط بریتانیا با چین را فراهم میکند.