اراک - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی استاندار استان مرکزی گفت: متوسط پرداخت تسهیلات زودبازده توسط بانکهای استان مرکزی 20 درصد و کمتر از نصف میزان تعیین شده که شامل 50 درصد تسهیلات بانکهاست می باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دکتر محمد رضا امامی قبل از ظهر امروز در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مرکزی در محل استانداری استان در اراک افزود: این امر پروژه های اشتغالزا و اقتصادی استان را دچار مشکلاتی و جریان کار را کند کرده است.

دکتر امامی تصریح کرد: سال گذشته یک هزار و ‪ ۲۶۵‬میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در بانکهای عامل ‌استان وجود داشت که ‪ ۲۵۹‬میلیارد تومان آن تسهیلات تکلیفی بود و از این محل سهم بنگاههای زودبازده اقتصادی ‪ ۲۰۶‬میلیارد تومان بوده است.

وی با تاکید بر لزوم همراهی بیشتر بانکها از دستورالعمل های مقطعی در برخی بانکها انتقاد و خاطر نشان کرد:  دستورالعملهای مقطعی بانکها در غیرپرداختی شدن تسهیلات زودبازده سالهای ‪ ۸۴‬و ‪ ،۸۵‬غیرکارشناسی بوده و و این روند سبب تضییع حقوق سرمایه‌گذاران واقعی است.

در این جلسه، رئیس سازمان کار و امور اجتماعی استان مرکزی نیز گفت: ‪ ۱۷/۷‬درصد از ‪۲۷۴‬ میلیارد تومان تسهیلات ابلاغی زودبازده استان در سال ‪ ۸۶‬به مرحله پرداخت رسیده است.

دکتر امیر احمدی افزود: سال گذشته در قالب تسهیلات زودبازده، دو هزار و ‪ ۹۷۷‬طرح با اعتبار درخواستی ‪ ۴۲۱‬میلیارد تومان و ظرفیت اشتغالزایی ‪ ۱۳‬هزار و ‪ ۶۷۵‬نفر به بانکهای عامل استان معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه تا کنون ‪ ۳۰‬درصد این طرحها به انعقاد قرارداد رسیده اضافه کرد: در قالب اعتبارات زودبازده سالهای ‪ ۸۴‬و ‪ ۸۵‬نیز یازده هزار و ‪ ۸۰۵‬طرح با ‪ ۵۲۲‬میلیارد تومان اعتبار و ‪ ۳۰‬هزار و ‪ ۷۳۱‬فرصت شعلی در دست بررسی است.

استاندار استان مرکزی نیز در این نشست گفت: کارگروه اشتغال استان باید باتشکیل اتاق فکر اشتغال و حضور در شهرستانها فرصتها و مشکلات طرحهای زودبازده و اولویتهای سرمایه‌گذاری را برای برنامه ریزی امسال نهایی کند.

عبدالله سهرابی اشتغال را اولویت اول کشور و دغدغه رهبری و دولت خواند و افزود: یکی از مشکلات تسهیلات زودبازده، نبود برنامه منسجم در سیستم ارائه تسهیلات بانکها است که باید ساماندهی شود.

وی بر همکاری و هماهنگی مدیران دستگاهها و بانکها برای سرعت کار در حوزه بنگاههای زودبازده تاکید کرد.