سخنگوی وزارت امور خارجه از پیگیری حقوق و مطالبات بازماندگان حادثه تروریستی در سفارت ایران در لندن توسط تهران خبرداد و تاکید کرد که انگلیس باید تروریست این حادثه را برای محاکمه هر چه سریعتر به ایران مسترد نماید.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه در سالروز واقعه حمله تروریسی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن در دهم اردیبهشت ‪ ۱۳۵۹‬و شهادت دوتن از دیپلمات‌ها و مجروح شدن کاردار وقت ایران و شماری از کارکنان سفارت گفت: از نظر ایران ، آزادی تروریست مزبور به هیچ روی قابل قبول نیست .

وی تصریح کرد: خانواده‌ها و بازماندگان دیپلمات‌های ایرانی از چند سال پیش کمیته دفاع از خانواده شهدا و آسیب دیدگان از حادثه سفارت را تشکیل داده و اقداماتی را برای پیگیری حقوقی موضوع و مطالبه غرامت آغاز کرده اند .

حسینی افزود: روندهای حقوقی موضوع از طریق قوه قضاییه در حال پیگیری است و وزارت امور خارجه نیز چندین بار در مذاکرات صورت گرفته در سطوح مختلف دیپلماتیک با طرف انگلیسی در تهران و لندن مطالبات این کمیته را به صورت جدی دنبال کرده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی وزارت امور خارجه گفت: کمیته مزبور جلسات متعددی را با مقامات وزارت امور خارجه و نیز وزارت دادگستری و قوه قضاییه برای پیگیری حقوق و مطالبات خود انجام داده است که مراحل حقوقی این موضوع در آینده نزدیک با طرف انگلیسی مطرح و بصورت جدی دنبال خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تاکید مقامات وزارت امور خارجه بر حقوق خانواده‌های شهدای حادثه یاد شده گفت: یکی از نگرانی‌های جدی و مشروع این خانواده‌ها امکان آزادی تنها فرد باقیمانده از این حادثه تروریستی به نام فوزی بداوی نژاد است و آنها به حق خواهان استرداد وی به ایران هستند .

وی تصریح کرد: ما نیز این درخواست را به طور رسمی با دولت انگلیس مطرح کرده و جدا پیگیر آن هستیم.

حسینی اظهار داشت: از نظر جمهوری اسلامی ایران، آزادی تروریست مزبور به هیچ روی قابل قبول نبوده و نشانه رفتارهای دوگانه انگلیس با موضوع تروریسم تلقی می‌شود .

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: با توجه به حضور گروهک تروریستی وابسته به بداوی نژاد در لندن و فعالیت‌های بمبگذاری تروریستی آنها در برخی مناطق و نگرانی جدی دولت انگلیس از افشای جزئیات این اقدام جنایتکارانه ، هرگونه تساهل برای آزادی نامبرده از سوی مقامات قضایی و سیاسی انگلیس در این ارتباط و عدم استرداد وی به ایران، نمایانگر مداخله عناصری از بخش‌های دولت انگلیس در این ماجرا است .

وی افزود: دولت انگلیس برای پرهیز از عواقب این موضوع بر مناسبات دو کشور باید به مسوولیت اخلاقی و بین‌المللی خود در مقابله با تروریسم از هر نوع آن عمل نموده و با توجه به اینکه این حادثه تروریستی اولین اقدام علیه یک مکان دیپلماتیک در انگلیس بوده است، با جبران خسارات وارده به بازماندگان حادثه ، تروریست مزبور را برای محاکمه هر چه سریعتر به ایران مسترد نماید.