رئیس جمهور با بیان اینکه باید به دنبال تنظیم مناسبات جدید و بر هم زدن نظم فعلی جهان رفت، گفت: اینکه می بینید ملت ایران در پرونده هسته ای پیروز شد به این علت بود که از نظم موجود سیاسی دنیا خارج شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود احمدی نژاد که در مراسم تجلیل از اساتید نمونه وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در سال 86 سخن می گفت، با بیان اینکه ما دو ماموریت برای دانشگاه ها قائل بودیم که اولین ماموریت تولید علم و دومین ماموریت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز کشور بود، گفت: من می خواهم  تغییراتی در این ماموریت ها بدهم.

وی افزود: امروز تولید علم در نوار خوبی قرار گرفته و به خوبی حرکت می کند انتظار ما این است که نهضت تولید علم به سرعت پیش رود و رتبه ایران در تولید علم نه تنها در سطح منطقه بلکه فراتر از آن ارتقاء یابد ، ما این اعتماد و اطمینان را نسبت به جامعه دانشگاهی خود داریم.

احمدی نژاد با بیان اینکه هنوز ظرفیت ها و استعدادهای جامعه دانشگاهی کاربردی نشده است، گفت: ما در تربیت نیروی انسانی باید یک گام به جلو برداریم تا به سمت تربیت انسان برویم، انسانی که ما دنبال آن هستیم، انسانی عالم، مومن، خلاق و آرمانی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه انسان در مراکز آموزشی تربیت می شود، تصریح کرد: ما انتظار نداریم که رسانه ها انسان تربیت کنند، البته باید کمک رسان باشند اما تربیت انسان باید به مراکز علمی پایدار از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه ها سپرده شود.

وی با بیان اینکه نظریه پردازی ضرورت امروز جامعه بشری است، خاطر نشان کرد: امروز ادبیات و نظریات توسعه که دنیا 50 سال بر اساس آن اداره می شود در بخش های مختلف به بن بست رسیده است.

احمدی نژاد افزود: به طور مثال در بخش اقتصادی دره عمیقی بین ثروتمندان و فقرا ایجاد شده و نظامی شکل گرفته است که در آن پول ها به جیب ثروتمندان جهانی واریز می شود.

وی با اشاره به رکود اقتصادی آمریکا گفت: رکود اقتصادی آمریکا آغازی بر پایان مناسبات امروز جهانی است ، ما امروز نیازمند نظریه جدید بر باب مسائل اقتصادی هستیم و تدوین این نظریه بر عهده دانشگاهیان است.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اگر ما برمبنای همان ادبیات و نظام کار کنیم بعید است بتوانیم خود را از الزامات آن برهانیم .

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه در عرصه سیاسی، تئوری انقلاب و نظریه آرمانی اسلام باید برای مدیریت سیاسی جهان تدوین شود، گفت: دموکراسی و حقوق بشر غربی امروز به بن رسیده است ، آیا امروز شورای امنیت قادر به حل بحران های عراق، افغانستان و لبنان هست؟ آیا این شورا قادر است اختلافات مرزی بین دو کشور را حل کند؟ خیر، چون سوختش به پایان رسیده و از همان ابتدا بزرگش کرده بودند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز نظم موجود جهانی به فضل الهی رو به اضمحلال است، گفت:  کار قدرتهای جهانی تمام است و سرنوشت آنها گرفتاری در مرزهای خودشان است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید به دنبال تنظیم مناسبات جدید در جهان باشیم، گفت: پیروزی ملت ایران در موضوع هسته ای به خاطر خروج از نظم موجود جهان است در غیر این صورت ما تا صد سال دیگر نیز نمی توانستیم بر این قضیه پیروز شویم.

احمدی نژاد با بیان اینکه نظم موجود در دنیا باید برپایه عدالت، صلح، دوستی و برادری تبیین شود، خاطر نشان کرد: نظریه تولید علم برای سلطه باید به نظریه تولید علم برای خدمت، صلح و برادری تبدیل شود.

وی افزود: امروز قدرتهای جهانی دنیا را به دو قسمت تبدیل کرده اند، یک اقلیت چهار هزار نفره و بخش دیگر که باید بردگی آنها را کنند. اینها بر پایه نظرات فرهنگی، دنیا را به اینجا رسانده اند.

رئیس جمهور با بیان اینکه فرهنگ ایرانی یک فرهنگ انسانی و الهی است، گفت: در هر جای دنیا انجام عمل صالح همراه با موانع است چون شیاطین وجود دارند.

احمدی نژاد در ادامه تاکید کرد: باور من این است که ما مرزهای منطقه را در تولید علم زودتر از برنامه پنجم توسعه رد خواهیم کرد و نمونه آن این است که تعداد اختراعات در سال 86 بیش از کل برنامه سوم توسعه است.

رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه نگاه دولت به جوان همان نگاه به ملت است، تصریح کرد: آینده و خلاصه یک ملت عبارت است از جوان. البته عده ای هستند که از بیرون دستور می گیرند اما باید آنها را هدایت کرد و بنده نیز موافق تنبیه و برخورد با آنها نیستم.

وی خاطر نشان کرد: ما به عملکرد اساتید و جامعه دانشگاهی خود می بالیم و این موضوع را با افتخار در مجامع بین المللی اعلام خواهیم کرد.

احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نقش دانشگاه ها در ساماندهی همه مناسبات جامعه بی بدیل است، درباره انتظارات اساتید نمونه حاضر در مراسم که خواستار افزایش بودجه های هیئت های امنا شده بودند، گفت: ما قانون هیئت امنا را قبول داریم اتفاقا این دولت میزان این کمک ها را افزایش داده است ، ما این کمک ها را با شتاب ادامه می دهیم و شما هم این بودجه را هدایت کنید .

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت به دنبال کاهش هزینه های جاری است، گفت: البته ما به دنبال کاهش حقوق و مزایای کارکنان دولت نیستیم اما از شما می خواهیم به گونه ای مدیریت کنید که مجموع رشد هزینه های دولت رقم قابل قبولی باشد.

وی افزود: ما بودجه دانشگاه ها را در سال 87 اضافه کردیم این در حالی است که بودجه بسیاری از دستگاه ها یا کاهش داشته و یا افزایش پیدا نکرده است ، دولت برای درآمد دانشگاه ها سقفی نگذاشته و این را در اختیار خود دانشگاه ها قرار داده است.

احمدی نژاد با بیان اینکه دولت با فشار بودجه های پژوهشی را از دستگاه های اجرایی جدا کرد و زیر نظر معاونت علمی وزارت علوم قرار داد،  گفت: دولت مصمم است تجهیزات دانشگاهی را نو نوار کند.

رئیس جمهور افزود: در بودجه 87 درآمدهایی ذکر شده است که هزینه های آن پیش بینی نشده است و ما مجبور به کاهش هزینه های جاری و ارائه بودجه عمرانی 30 درصدی شدیم اما راهکار در این مرحله مدیریت است .

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری طی سخنانی با اشاره به دستاوردهای این وزارتخانه پیشرفت های حاصله در این وزارتخانه را مرهون حمایت های رئیس جمهور دانست و گفت: ما در دوره لیسانس به انتظارات برنامه چهارم توسعه پاسخ خواهیم داد ضمن اینکه رشد تحصیلات تکمیلی ما در امسال نسبت به سال 84 صد در صد رشد داشته و این از افتخارات ما است. جامعه دانشگاهی این آمادگی را دارد که نیازهای فن آوری کشور را تامین کند.

بر اساس این گزارش در ادامه این مراسم تعدادی از روسای دانشگاه ها و نیز نماینده اساتید نمونه وزارت علوم در سال 84 در سخنانی به بیان دیدگاه ها و طرح مشکلات جامعه دانشگاهی پرداختند.

در این مراسم همچنین لوح های تقدیری از سوی رئیس جمهور به اساتید نمونه وزارت علوم در سال 86 اهدا شد و متقابلا این اساتید و وزارت علوم لوح تقدیری به رئیس جمهور اهدا کردند.

بر اساس این گزارش در این مراسم به پیشنهاد وزیر علوم و موافقت رئیس جمهور مقرر شد اساتید نمونه وزارت علوم در سال 86 به سفر حج عمره اعزام شوند.