به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، احد فرامرز قرا ملکی، شب گذشته در همایش مطهری و فلسفه اخلاق اظهار داشت: استاد مطهری هم به کتاب و سنت و هم مخاطبان آن وفادار بوده و در این راستا علاوه بر تلاش برای حفظ اصالت وحی، تلاش کرد تا مخاطبان امروزی نیز وحی را به خوبی درک کنند و از حیث گرایش به خوبیها آن را بشناسند.
وی افزود: کسی که بخواهد واسطه بین کتاب و سنت و مخاطبان آن باشد باید در سه حوزه فقه،عقاید و اخلاق شناخت داشته باشد که اخلاق یکی از دغدغه های مهم در این زمینه است.
قرا ملکی بیان داشت: استاد مطهری توانست علم اخلاق را با رهیافت کاربردی و فلسفه اخلاق را با رهیافت تحلیلی همراه کند به نحوی که فلسفه اخلاق را در خدمت علم اخلاق گرفت و در بالندگی علم اخلاق خدمات بسیاری انجام داد.
معاون پژوهشی دانشکده الهیات دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از مسائل مهم اخلاق، تبیین گزاره های اخلاقی است، عنوان کرد: در این زمینه استاد مطهری موضع منطق دانان سلف، متکلمان خرد گرا و موضع متکلمان اشعری را تحلیل کرده و دیدگاه علامه طباطبایی یعنی نظریه اعتباری بودن اخلاق را نقد و بازسازی کرد.
وی با اشاره به نظریه علامه طباطبایی بیان داشت: در برخورد با نظریه علامه گروهی آن را نفی کرده و برخی با تاویل آن به علامه جفا کردند.
قرا ملکی افزود: اما استاد مطهری نه جفا به علم کرد و نه جفا به علامه بلکه او معتقد بود نظریه علامه دارای دو بخش هسته و پوسته است که باید نقد و بازسازی شده و هسته این نظریه قابل دفاع است.
وی در ادامه با توضیح نظریه فطرت شهید مطهری و برخورد ما با آن گفت: ما باید فهم وفادارانه نسبت به نظریه فطرت داشته و آن را نقد و بازسازی کنیم.