به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری سما(خبرگزاری مستقل فلسطین)، "ایهود باراک"درباره آتش بس با فلسطینی ها اظهار داشت : من معتقدم برقراری آتش بس و دستیابی به راه حلی در غزه؛ پیش از انجام عملیات نظامی گسترده اسرائیل در این منطقه امکانپذیر نخواهد بود.
باراک درباره مذاکره با تشکیلات خودگردان فلسطین گفت : زمانی که برای (برقراری آتش بس) به مرحله عمل رسیدیم؛ تصمیمات دردناکی را اتخاذ خواهیم کرد و این زمانی اتفاق خواهد افتاد که یک شریک فلسطینی وجود داشته باشد.
باراک در پاسخ به این پرسش که آیا ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را شریک فلسطینی می داند یا خیر؟ اظهار داشت : در هر نسل و دوره ای در فلسطین شرکایی برای ما وجود داشته است که دارای محدودیتها و مزایایی بوده اند. وی در ادامه گفت : ابومازن شریک فلسطینی برای اسرائیل به شمار می رود. نمی گویم ابومازن همه خصوصیات کامل را داراست، اما به هر حال وی رئیسی است که مردم فلسطین او را انتخاب کرده اند.
لازم به ذکر است در پی طرح مسئله آتش بس و توافق گروههای فلسطین با آن، مسئولان رژیم صهیونیستی در این زمینه با یکدیگر اختلاف پیدا کرده اند.
یووال دیکن رئیس شاباک(سرویس امنیت داخلی اسرائیل) در این رابطه از روند تماسها میان مصر و اسرائیل با میانجیگری مصر به شدت انتقاد کرده است.
از سوی دیگر مصریها اعلام کرده اند که در صورت مخالفت اسرائیل با برقراری آتش بس، برای بازگشایی گذرگاه رفح و رفع محاصره نوارغزه به اتخاذ اقدام یکجانبه روی خواهند آورد.
لازم به ذکر است که نمایندگان گروههای فلسطینی 10 و 11 اردیبهشت در نشست دو روزه خود در قاهره توافق کردند که آتش بس با اسرائیل ابتدا درغزه و سپس در کرانه باختری برقرار شود.
مصر پس از توافق با گروههای فلسطینی مبنی بر قبول آتش بس، پیش نویس طرح رسمی این پیشنهاد را تقدیم تل آویو کرد.
این پیش نویس شامل توافق کامل گروههای فلسطینی با اعلام آتش بس در نوارغزه و سپس اجرای آن در کرانه باختری است.
به گزارش مهر، توافق گروههای فلسطینی با برقراری آتش بس با رژیم صهیونیستی در حالی صورت می گیرد که شماری از مسئولان این رژیم همچون مائیر شتریت وزیر امور داخلی و ایهود باراک وزیر جنگ هر گونه آتش بس با فلسطینی ها را رد کرده اند.