به گزارش خبرنگار مهر در کرج، حجت الاسلام علی یونسی بعد از ظهر امروز در سمینار "نوآوری و شکوفایی درعلوم سیاسی، ابعاد و رویکردها" اظهار داشت: در شرایط فعلی مراکز علمی و دانشگاهی به اقتباس و تکرار مکررات می پردازند و حتی در این میان بهترین اساتید نیز کسانی هستند که بتوانند تئوریهای علمی چند سال پیش را به دانشجویان ارائه کنند.
وی با اظهار تاسف از کمبود نوآوری در جامعه افزود: جامعه ما به یک تقلید سخت عادت کرده است که شکستن این سدها دشوار است و این در حالیست که عوامل بازدارنده توسعه، توسط خود جامعه ایجاد شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پرداختن به نوآوری و شکوفایی نیازمند از خودگذشتگی است و فرد نوآور قربانی نوآوریهای خود می شود تا ثمره و نتیجه ای از آن به جامعه برسد.
وزیر اسبق اطلاعات یادآور شد: برای دستیابی به موفقیت در عرصه های مختلف علمی و اجتماعی، جوانان باید با پرهیز از محافظه کاری و خودسانسوری، ابتکارات نوی خود را ارائه و زمینه پیشرفت را فراهم کنند.
وی با اشاره به نیاز بازنگری در حقوق قضایی گفت: با توجه به اینکه حقوق بخش مهمی از فقه است و از آن نشات گرفته ، اگر خواهان تحول در حقوق قضایی هستیم لازم است در فقه نیز بازنگری کرد.
معاون فقه و حقوق مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز داشت: مهمترین مانع شکوفایی مانع فرهنگی است و فرهنگ ما در تمامی حوزه ها فرهنگ اقتباسی است . همچنین در جامعه گفتمان مسلط، گفتمان فرهنگ نیست و باید فرهنگ نوآوری در جامعه مطرح و ایجاد شود.
یونسی نقش حکومت را در نوآوری مهم دانست و تصریح کرد: اگر دولت و نظام خود را در معرض تغییر و تحول قرار دهد و از هر حرف نویی استقبال کند، این نظام، نظام پویایی خواهد شد که موجبات رشد جامعه را فراهم می کند.
وی گفت: نوآوری و توسعه همه جانبه از الزامات کنونی جامعه است که نبود آن موجب نابودی می شود و مجلس نیز باید با در نظر گرفتن این ملاحظات قوانین را وضع کند.
این مسئول همچنین حسادت را از بلایای نوآوری دانست و متذکر شد: هر نوآوری با اختلال، هزینه و تنش مواجه است و برای ایجاد نوآوری باید هزینه های آن را نیز پرداخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: قوانین جامعه ما مردسالارانه است و مدیریت و قوانین جامعه ما مطابق با خواسته های میانگین سنی سه دهه گذشته تنظیم شده است.
یونسی همچنین با اشاره به وجود تضاد در سطح تحصیلات میان اعضای یک خانواده عنوان کرد: سطح تحصیلات جامعه کنونی نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته است و این امر لزوم تغییر و بازنگری در اداره جامعه کنونی را دوچندان می کند.