اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس پژوهش و توسعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: در پروژه ای اثرهای زیست محیطی ناشی از پسماندهای جامد و مایع حفاری چاه ها در حوزه عملیاتی این شرکت بررسی شد.

احمد عطایی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز با اشاره به اینکه این پروژه با همکاری دانشگاه علم و صنعت انجام شد، افزود: ارائه روش های ریاضی (مدل کردن) تخمین آلودگی در عمقهای مختلف خاک در خصوص تعیین غلظت آلاینده های موجود در پسماندهای حفاری از جمله اهداف اجرای این پروژه بوده است.

وی به حداقل رساندن میزان آلودگی های حاصل از حفاری چاه های نفت و گاز از طریق استفاده دوباره و بهینه از پسماندها را دیگر اهداف پروژه برشمرد.

عطایی درباره نتایج حاصل از این تحقیق عنوان داد: هنگام استقرار دکلهای حفاری مقادیر زیادی مواد هیدروکربوری، آب آلوده، پلیمرهای افزودنی به گل حفاری و مواد رادیو اکتیو پس از خاتمه کار دکل در گودال ها و حوضچه ها در سطح زمین باقی می ماند که سبب آلودگی خاک، آب های سطحی و زیر زمینی و وارد شدن خسارت جدی به محیط زیست می شد و به همین دلیل، راه حل مناسب برای رفع این مشکل اجتناب ناپذیر بود.

رئیس پژوهش و توسعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، گفت: در این مطالعه مشخص شد مقادیر عناصر کادمیوم، روی، قلع، نیکل، مس، کروم، کبالت، باریوم و استرانسیوم در پسماندها کمتر از حدمجاز و برای عناصر جیوه و آرسنیک بیشتر از حد مجاز تعریف شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است.

وی با بیان اینکه لایه های مختلف در میدان های نفتی یکی از منابع اجتناب ناپذیر آلوده کننده زیست محیطی به شمار می روند، یادآوری کرد: آب حاصل از آبگیری لجن و سیال حفاری و افزودنیهای موجود آن از منابع مهم آلاینده پسماندهای مختلف آب به شمار می رود.

عطایی افزود: تعریف و اجرای پروژه ای جدید باعنوان مدیریت پسماندهای حفاری برای جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی ناشی از این مواد، مسئله ای ضروری و این شرکت در صدد رفع مشکل در آینده ای نزدیک است.