به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، علی عبدالله زاده ظهر روز پنجشنبه در دومین جلسه ستاد مقابله با اثرات کم آبی در استان افزود: در این راستا بیش از دو میلیون و500 هزار تن از محصولات کشاورزی استان دچار خسارت شدید شده و کاهش قابل توجهی در محصولات کشاورزی استان خواهیم داشت.
وی میزان این خسارت را در محصولات زارعی 46 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: گندم، جو در محصولات زارعی با 44درصد و در بخش باغی نیز انگور با 95 درصد بیشترین میزان خسارات ناشی از کم آبی و سرمازدگی را متحمل خواهند شد.
وی در ادامه به تشریح خسارات سرمازدگی و کم آبی در استان اشاره کرد و بیان داشت: امسال همچنین در بخش محصولات دامی شاهد خسارت 16درصدی، منابع طبیعی 6/33 درصد، آبزی 20 درصد و زراعی 46درصد خسارت بودیم.
عبدالله زاده در ادامه به برنامه های این سازمان در راستای کاهش این خسارات اظهار داشت: در این راستا 400 کارشناس و 100 شرکت خدمات مشاوره ای در سطح استان و بازدیدهای مستمر توسط کارشناسان کشاروزی استان صورت می گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی هم در این نشست با بیان اینکه میزان نزولات آسمانی در فصل زراعی سال جاری نسبت به بارندگیها دراز مدت ۳۸درصد و در مقایسه با سال گذشته ۵۰درصد کاهش داشته است، بیان داشت: برای جلوگیری از بروز هر گونه بحران خشکسالی همکاری و مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی نیاز است.
محمد باقر داریانی افزود: از سال گذشته شاهد کاهش میزان بارندگیها در این استان بودیم و برای پیشگیری از بروز مشکلات خاص در این بخشهای مختلف دولت برنامهریزی مدونی را انجام داده است، که اجرای آن مانع از تشدید مشکلات ناشی از کم آبی در استان میشود.
مدیرعامل سازمان آب منطقه ای آذربایجان غربی نیز با توجه به کاهش بارندگی مدیریت آب را یکی از وظایف اصلی این ستاد اعلام کرد و گفت: این ستاد برای جلوگیری از هدر رفتن آب باید با تدابیری خاصی از برداشت غیر مجازآبهای زیر زمینی جلوگیری کند.
نماینده اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی از کاهش 190 میلیمتری متوسط بارندگی در سالجاری زراعی خبرداد و گفت: امسال در سال زراعی شاهد 5/186 میلیمتردر استان بودیم که ایم میزان نسبت به سال گذشته 44درصد کاهش نشان می دهد.
نماینده آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی هم در ادامه این نشست با بیان اینکه 161 روستا با 120 هزار و13 خانوار و جمعیتی 101هزار نفر در امسال با پدیده کم آبی مواجه خواهند شد که باید مورد توجه مسئولان استانی قرار گیرد.
ستاد کاهش اثرات کمآبی با هدف برنامه ریزی برای کاهش آثار کم آبی و کنترل بحران در بخشهای مختلف در استان آذربایجان غربی تشکیل شده است.