دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین تورم مهار گسیخته را مهمترین چالش پیش روی دولت و مجلس دانست و گفت با تفاهم دولت و مجلس و نهادهایی مانند بانک مرکزی می توان از رشد تورم جلوگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا باهنر امروز جمعه در نشست پیش کنگره جامعه اسلامی مهندسین که با حضور شورای مرکزی استانها در سراسر کشور برگزار شد، سخن می گفت رفع مشکلات و تورم را از اولویت های اصلی مجلس هشتم دانست و گفت: با تفاهم و همفکری مجلس و دولت می توان ظرف 4 یا 5 ماه آینده از سرعت رشد تورم جلوگیری کرد و ظرف مدت 2 الی 3 سال آن را به نقطه معقول رساند.

باهنر یاد آور شد: برای درمان تورم ابتدا باید درد را شناخت و سپس برای درمان آن اقدام کرد .

وی همچنین با اشاره به اینکه اکثریت کرسی های مجلس هشتم در اختیار اصولگرایان قرار گرفته اظهار داشت : اقبال مردم به اصولگرایان وظیفه ما را برای خدمت رسانی هر چه بیشتر سنگین تر کرده است و باید در همین راستا تلاش کنیم اختلافی در جبهه متحد اصولگرایان رخ ندهد، البته نباید ناامید شویم و تصور کنیم که وحدت اصولگرایان شکننده است.

رئیس مجلس هشتم در یک رقابت درون تشکیلاتی انتخاب خواهد شد

رئیس فراکسیون اکثریت مجلس همچنین به موضوع انتخاب ریاست مجلس هشتم اشاره کرد و گفت : برخی رسانه ها سعی می کنند این انتخاب را به نقطه اختلافی بین اصولگرایان تبدیل کنند در حالی که در این زمینه نگرانی وجود ندارد و رئیس مجلس هشتم در یک رقابت درون تشکیلاتی انتخاب خواهد شد.

نایب رئیس مجلس هفتم ادامه داد: در انتخابات مجلس هشتم تشکیل گروه 6+5 در جبهه متحد اصولگرایان نتایج قابل قبولی داشت که از همین روش در زمینه های دیگر می توان استفاده کرد.وی اضافه کرد: بالاخره در جریان اصولگرا بحث و گفتگو وجود دارد ولی رقابت به اندازه ای نیست که به خارج از تشکیلات اصولگرایان سرایت کند و هنر اصولگرایان مدیریت صحیح این رقابت ها است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله مدیریت در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: تزلزل و بی ثباتی مدیریت برای کشور بحران آفرین است و اگر کارگزاران نظام به آینده خود اطمینان نداشته باشند در کشور بی ثباتی و آشفتگی مدیریتی ایجاد می شود.

با شتاب زدگی درموضوع مذاکره هزینه ها را افزایش ندهیم

باهنر همچنین به مسئله هسته ای اشاره کرد و گفت: ما در مسئله هسته ای بر دو موضوع تاکید داریم اول اینکه برخورداری از فن آوری هسته ای بر اساس مقررات بین المللی حق ماست و ما از حق خود کوتاه نمی آییم، دوم اینکه ما به دنبال ساخت سلاح اتمی نیستیم چون نه اعتقادی به آن داریم و نه نیاز به آن و با این حال برای دستیابی به حقوق خود هزینه آن را می پردازیم.

 وی افزود: آنچه در احقاق حق هسته ای برای ما مهم است این است که نباید با شتاب زدگی و بی تدبیری در مذاکره با طرف های خارجی هزینه برخورداری از حق هسته ای را افزایش دهیم.باهنر تاکید کرد: در عین حمایت جدی از منابع ملی باید حداقل هزینه را بپردازیم.

دانش جعفری:وظیفه دولت ایجاد رقابت دربخش خصوصی است

دراین نشست همچنین مهندس داوود دانش جعفری وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی به موضوع کنترل قیمت اشاره کرد و گفت: اکنون که قراراست اقتصاد، غیردولتی اداره شود و امور اقتصادی به بخش خصوصی واگذار شود باید دربخش خصوصی رقابت ایجاد کرد چرا که بخش خصوصی تلاش می کند با عرضه کالای ارزان مشتری بیشتری جذب کند.

وی افزود: وظیفه دولت ایجاد رقابت و مبارزه با انحصار است چرا که مکانیزم اقتصاد دولتی، جواب نداده است و رقابت کیفیت محصولات را هم ارتقا می بخشد.

وی تاکید کرد: برای رشد اقتصادی باید علاوه بر بخش خصوصی داخلی از ظرفیت های سرمایه گذاری خارجی نیز استفاده کرد تا نقدینگی بخش خصوصی به سمت هایی مانند مسکن و سکه هدایت نشود. اگر نقدینگی بخش خصوصی به سمت سرمایه گذاری تولیدی هدایت نشود مشکل ساز خواهد بود.

دانش جعفری، یکی از اهداف سیاست های اصل 44 قانون اساسی را گسترش مالکیت عمومی ، تولید و توزیع ثروت دانست و گفت باید به گونه ای سیاست گذاری کنیم تا به اهداف اصل 44 قانون اساسی برسیم.

وی گفت: هر چه سهم تعاون در اقتصاد کشور افزایش یابد به همان نسبت به سیاست های اصل 44 قانون اساسی خواهیم رسید.

دانش جعفری درخصوص تاثیرسرمایه گذاری خارجی در تورم کشورها گفت: سرمایه گذاری خارجی به این معنا نیست که کشور های پیشرفته دلار و یورو چاپ کنند و در سایر کشورها سرمایه گذاری کنند چرا که ارزش پول به قدرت خرید آن بر می گردد.

وی در مورد افزایش جهانی قیمت نفت اظهار داشت: افزایش قیمت نفت به خاطر افزایش مصرف نیست بلکه به خاطر آشفته بازی است.

دراین نشست همچنین مهندس ناظمی اردکانی به تبیین چشم انداز 20 ساله جامعه اسلامی مهندسین در افق 1404 و استراتژی های تحقق آن پرداخت وگفت: ماموریت جامعه اسلامی مهندسین در چشم انداز 20 ساله جذب فرهیختگان و نخبگان، تولید فکر و نظریه پردازی در امر کشورداری، تربیت کادرهای سیاسی، ارتقاء سطح آگاهی مردم، تجمیع منافع و نقد گفتمان درونی و برونی است.