به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مقامات تبتی معزول شده و گروه های حقوق بشر استدلال می کنند رساندن مشعل المپیک به قله اورست طعم تلخی داشت و با روحیه المپیک سازگار نبود.
چین منطقه را به علت نگرانی از تظاهرات احتمالی بسته و مسیر حمله به اورست بسته است، اما در نپال پلیس 210 نفر از تظاهرات کنندگان حامی تبت را دستگیر کرده است.
در مصاحبه ای که مجله اشپیگل دیروز با دالایی لاما منتشر کرده آمده است: من این اعتراض ها را درک می کنم اما از آنها حمایت نمی کنم.
رهبر معنوی بودائیان تبت از روز جمعه 27 اردیبهشت ماه سفر خود به آلمان را آغاز خواهد کرد.
مسیر حرکت مشعل المپیک در سراسر جهان با تظاهرات ضد چینی مواجه شد که براساس ادعای پکن از سوی دالایی لاما ساماندهی شده بود.
تنش برسر برگزاری المپیک و مشعل آن از زمان سرکوبی شدید تبتی ها در لهاسا توسط چین آغاز شد.
رهبر معنوی بودائیان تبت که در هندوستان مستقر است گفت: تنها می توانم آنها را نصیحت کنم اما نمی توانم دیدگاه های آنها را سرکوب کنم. امیدوارم بازیهای المپیک دستاویزی برای ایجاد حمام خون نباشد.
سربازهای چینی در سال 1950 تبت را تسخیر کردند و 9 سال پس از آن دالایی لاما پس از قیامی ناموفق به هندوستان متواری شد.
دالایی لاما در این مصاحبه اظهار داشته بود که به بازگشت خود به تبت خوشبین است. وی همچنین تصریح کرده بود اگر به زادگاه خود بازگردد هیچ نقش سیاسی نخواهد داشت.
وی گفت: اگر چنین روزی فرارسد و اگر میزان خاصی از تکثرگرایی و آزادی بیان وجود داشته باشد، من تمام قدرت تاریخی خود را به دولت محلی واگذار می کنم.