"نوري البدران" وزير كشور دولت انتقالي عراق در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار بين الملل مهر گفت: تصميم به اخراج اعضاي گروهك منافقين ( سازمان مجاهدين خلق) از سوي شوراي حكومت انتقالي عراق گرفته شده است و براي اجرا به نيروهاي ائتلاف سپرده شد كه آنها نيز در حال اجراي اين تصميم هستند. البته با دخالت سازمان ملل متحد، نيروهاي ائتلاف به دنبال اين هستند تا كشورهاي غربي واروپايي عناصر منافقين را بپذيرند و مراكز اين گروه به اين كشورها منتقل شود به هر حال از نظر ما مسئله مجاهدين خلق تمام شده است.
وي درباره تحويل اعضاي منافقين به مقامات ايران گفت: اين موضوع نياز به مذاكره با طرفهاي ايراني دارد البته در اين باره تاكنون صحبتي صورت نگرفته است اين موضوع همچنين بستگي به حقوق بين الملل، توافقنامه هاي ژنو، توافقنامه هاي سازمان ملل و نيروهاي ائتلاف در عراق دارد.
وي مهمترين اهداف ديدار از ايران و مذاكره با مسئولان وزارت كشور را مسئله زائران ايراني دانست و گفت: همكاري امنيتي، مبارزه با مواد مخدر، سرمايه گذاري طرف ايراني در زمينه هاي درماني، گردشگري در عتبات عاليات عراق و شكوفايي اقتصادي در مناطق مرزي دو كشوراست.
وي درباره عبور غير قانوني از مرزهاي ميان ايران و عراق گفت : طول مرزهاي دو كشور بيش از يك هزار و 180 كيلومتر است كه كنترل كامل آن امكان پذير نيست و حتي خود آمريكاييها هم اعتراف دارند كه قادر به كنترل مرزهاي خود با مكزيك كه بسيار كمتراز طول مرزهاي ايران وعراق است، نيستند. اما به نظر مي رسد كه افزايش كنترل در مرزهاي مشترك دو كشور نيازمند ساماندهي اوضاع داخلي عراق، بكارگيري وسائل لازم و توافق با طرف ايراني است. به هر حال فرصت طلبان از اين شرايط استفاده كرده و به شكل غيرقانوني وارد عراق مي شوند و اين به معني موافقت دولت ايران با اين اقدامات نيست.
وزير كشور عراق همچنين درباره عوامل انفجارهاي روز عاشورا در شهرهاي كربلا و كاظمين گفت: پس از وقوع اين انفجارها تعدادي بازداشت شدند كه چند نفر از آنها آزاد و تعداد كمي هنوز براي ادامه بازجوييها در اختيار نيروهاي ائتلاف قرار دارند .
وي يادآور شد كه اكثر انفجارهاي روزعاشورا درشهرهاي كربلا وكاظمين به شكل انتحاري و با استفاده از كمربندهاي مواد منفجره اجرا شد كه دسترسي به آمران اين حوادث را با مشكل مواجه كرده است.
وزيركشور عراق درباره مقدمات طرف عراقي براي برقراري امنيت براي زائران ايراني درعراق به ويژه در اربعين گفت: از يك ماه گذشته تاكنون به صورت شبانه روزي در حال تلاش براي اين امر هستيم و در همين زمينه پنج گروه كاري متشكل از نيروهاي پليس وامنيتي، نمايندگاني از وزارت بهداشت و درمان و وزارت راه در شهرهاي نجف، سامرا، حله، كاظمين و كربلا مستقر شده تا از وقوع ناامني احتمالي جلوگيري كنند.
وي با اعلام اينكه آماده مقابله با اثرات حوادث احتمالي هستيم، گفت: از هر اقدامي براي برقراري امنيت فروگذار نخواهيم كرد و تمامي امكانات خود را بكار خواهيم بست تا ضريب امنيت در عراق افزايش يابد لذا در محدوده شهرهاي مقدس سه كمربند امنيتي ايجاد كرده ايم.
بدران درباره نحوه تعامل وزارت كشورعراق با گروه هاي شبه نظامي سپاه بدر و شبه نظاميان كرد موسوم به " پيشمرگان كرد" گفت: براساس توافق ميان شبه نظاميان كرد عراق و نيروهاي ائتلاف، اين مجموعه نظامي همچنان درمحدوده خارج از خط سبز و در مناطق كردنشين عراق تحت نظارت نيروهاي ائتلاف فعال خواهند بود.
سپاه بدر نيز به سازمان سياسي و غير نظامي تبديل شده و همانند ديگر گروه هاي سياسي عراق فعاليت خواهد كرد البته توان و قدرت نظامي اين مجموعه نيز درچارچوب توافقات ميان اين مجموعه با نيروهاي ائتلاف و وزارت كشورعراق قرار خواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۸۳ - ۱۴:۳۹
وزير كشور عراق درباره روند اخراج عناصر منافقين از عراق گفت: ما مسئوليت خود را پذيرفته و تصميم گرفتيم تا عناصر اين گروهك را از خاك عراق اخراج كنيم، اما اجراي اين تصميم از وظايف نيروهاي ائتلاف است و تا يكسال آينده اين امر اجرا خواهد شد.