به گزارش خبرگزاری مهر، در همایش "روابط فرهنگی ایران و چین ؛ اهمیت ، رویکردها و راهکارها" که صبح امروز با حضور کاردار سفارت جمهوری خلق چین، معاونین این سازمان و اساتید دانشگاهها و کارشناسان حوزه چین حضور داشتند، مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به قدمت روابط فرهنگی بین دو کشور در اعصار گذشته تا به امروز گفت: روابط ما با چین در حدی قرار دارد که ضرورت چنین نشستی را پر رنگتر و ضروری تر نشان می دهد.
مشاور رئیس جمهور افزود: امروز شاهد بیستمین سالگرد تأسیس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درکشور چین هستیم و این طلیعه مثبتی است و اهمیت و جایگاه روابط فرهنگی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را نشان می دهد.
مصطفوی گفت: امروز جمهوری خلق چین دارای قدرت اقتصادی بزرگی در دنیا محسوب می شود و این روند روبه رشد در چین، طبیعت فرهنگی و اجتماعی این کشور را نیز تحت شعاع قرار می دهد و موجب برخی تغییرات در شرایط فرهنگی چین شده که قابل توجه است.
وی گفت: فراموش نمی کنیم که کشور چین یکی از کهنترین و قدیمی ترین کشورهایی است که قدرت جذب و بومی سازی ودور نمودن فرهنگ غیر بومی و تعامل را داراست و این به ریشه های قومی ، اخلاقی و رفتاری که تعلیم از آئین کنفوسیوس باز می گردد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با تأکید بر استواری فرهنگ در آئین و امور فرهنگی و اجتماعی چین، تصریح کرد: مردم و دولت چین در کنار آموزه های خود دارای خصوصیات رفتاری و اخلاقی هستند که قابل توجه است . پایداری و استواری فرهنگی در چین باعث شده مردمی آرام، سخت کوش، متین، با انضباط، پرتلاش به وجود بیاورد. حضور فرهنگی چین در کشورهای همسایه عاملی است که فرهنگ چینی را به پایداری می کشاند و در مقابل هجمه ها ایستادگی می کند .
وی در ادامه افزود : ارتباط و قدمت همکاری ایران با چین شاید به بیش از دو هزار سال پیش برگردد که خود تأثیر متقابلی در این همکاری ها داشته است. امروز شاهد شرایطی هستیم که توسعه روابط اقتصادی و سیاسی ما با کشور چین همپای روابط فرهنگی نیست . زمینه افزایش روابط اقتصادی با همکاری جمهوری چین روند مثبت، خوب و رشد بالایی را داراست. اما در همپایی رشد اقتصادی ، رشد فرهنگی را کمتر شاهد بودیم. فعالیتهای فرهنگی یکی از عوامل ضروری در ارتباط با عوامل سیاسی و اقتصادی است .
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنان خود گفت : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه آشنا ساختن فرهنگها ، تمدنها و دستاورهای مناطق مختلف جهان را با یکدیگر بر عهده دارد و این آشنایی تلاشی است برای دسترسی به فرهنگها و آداب و رسوم که این وظیفه دشوار و در عین حال مهم است.