تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۱۵:۲۶

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد گفت: روزانه یک هزار و 700 تن زباله در مشهد تولید می شود.

علی نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد اظهار داشت: روزانه در مشهد یک هزار و 700 تن زباله تولید می شود که این رقم در برخی روزها به دو هزار و 400 تن در روز نیز می رسد.

وی گفت: از این میزان 400 تا 500 تن زباله که فلزات و مواد پلاستیکی آن جدا شده است وارد فرآیند کمپوست می شود.

نجفی گفت: محصول تولید کارخانه کمپوست مشهد را مرغوبترین نوع کمپوست از لحاظ میزان ریز مغزی ها و دانه بندی ها با EC   (میزان تبادل الکتریسیته) 6/4 تا 2/5  است.

وی بیان داشت: کود گرانوله بدلیل ویژگی های شیمیایی موجب پوکی خاک می شود و از طرفی بسته بندی، حمل و نگه داری آن نیز آسان است که برای اولین بار برنامه هایی برای  تولید کود گرانوله در مشهد انجام شده است.

وی با بیان اینکه طی دو ماهه اول سال 87 در شهر مشهد میزان تفکیک از مبداء معادل رشد پنج سال بوده است دلیل این امر را نهادینه شدن فرهنگ تفکیک زباله توسط شهروندان مشهدی دانست و افزود: این میزان در سال 86 به ازای هر خانوار 71 گرم بود که در حال حاضر به 102 گرم رسیده است.

نجفی از کمپوست به عنوان عاملی مثبت در طبیعت یاد و خاطرنشان کرد: کود کمپوست بر خلاف کودهای دیگر که موجب پایین آمدن کیفیت خاک در دراز مدت و آلودگی محیط زیست و منابع آب زیر زمینی  می شوند، هیچ گونه تعارضی با طبیعت ندارد.

وی در خصوص استفاده از لاشه پرندگان مبتلا به آنفولانزای مرغی در ساخت محصولات کود کمپوست توضیح داد: به دلیل وجود ویروس خاص در لاشه پرندگان از لحاظ بهداشتی این کار با مشکل مواجه است.

وی از بهره برداری اولین نیروگاه برق در جنب کارخانه کمپوست مشهد خبر داد و تصریح کرد: گاز متان ناشی از تخمیر زباله هم بوی متعفنی دارد و هم آلوده کننده محیط زیست است و در حال حاضر با راه اندازی 44 کوره این گاز سوزانده می شود که با اتمام این نیروگاه در شش ماهه دوم امسال گاز متان در این نیروگاه مصرف خواهد شد.