الف) اخبار فلسطین
روزنامه کمپاس در سرمقاله خود با اشاره به سخنان "امین رئیس" در سمینار فلسطین مبنی بر اینکه بحران فلسطین نشأت گرفته از مسائل دینی نبوده بلکه در این بحران مسائل سیاسی، اقتصادی، انسانی، حقوقی و طمع مد نظر بوده، می افزاید: رئیس سابق مجلس مشورتی از دولت اندونزی درخواست نمود تا با جدیت بیشتری از استقلال فلسطین حمایت نماید.
این روزنامه اضافه کرده در سال های گذشته "یاسر عرفات" رهبر فلسطین بارها در فرصت های مختلف اعلام داشت در بحران فلسطین و اسرائیل مبانی دینی دخیل نیست. به یقین این سخن را نمی توان یک حرف بی پایه و اساس دانست زیرا هر روزه شاهد مقاومت مردم فلسطین از ادیان و عقاید مختلف در برابر نظامیان رژیم صهیونیستی می باشیم. مردم فلسطین با پیروی از عقاید متفاوت ، هدف یگانه ای دارند و آن آزادی کشورشان از دست صهیونیست هاست و همگی آنان خواهان استقلال کشوری با نام فلسطین هستند.
در چنین شرایطی اگر ما بخواهیم این بحران را از دید تفاوت های دینی ممیان طرفین آن مورد بررسی قرار دهیم بیقین به هیچ نتیجه ای نخواهیم رسید بلکه راه صحیح رویارویی با بحران فلسطین همکاری تمامی مردم جهان از هر دین و مذهب برای آزادسازی فلسطین از اشغالگری می باشد . برگزاری اجلاس ها و سمینارهایی از قبیل سمینار اخیر در جاکارتا یکی از راه هایی است که مردم جهان با استفاده از این فرصتها می توانند حمایت صریح خود را از مبارزات فلسطینی ها اعلام دارند.
حمایت از مردم فلسطین وظیفه تمامی انسان هایی می باشند که خواهان برقراری صلح جهانی هستند. در این میان کارشناسان مسائل سیاسی و بین المللی از نقش بسیار حائز اهمیتی برخوردار می باشندو آنان باید با حضور در جلسات و سمینارهای بین المللی تحلیل های صحیح و صریحی را در ارتباط با بحران فلسطین ارائه نمایند تا بدین وسیله مردم جهان از ظلمی که اسرائیلی ها نسبت به مردم فلسطین روا داشته اند با خبر شوند.
در این میان اندونزی نیز نباید تنها به اعلام حمایت بسنده نماید و برای اینکه به کنفرانس آناپولیس دعوت شده است به خود ببالد بلکه اندونزی باید با استفاده از پتانسیل های خود جای کشورهایی مانند آمریکا که قصد میانجیگری در بحران فلسطین را دارند بگیرد.
ازسوی دیگر، روزنامه جاکارتا پست با تیتر " فلسطینی ها تولد اسرائیل را فاجعه می دانند"، می نویسد: فلسطینی ها با برپایی تظاهرات سراسری در سرزمینهای اشغالی شصتمین سالگرد تولد اسرائیل را فاجعه آمیز خواندند .طبق این خبر تظاهرات در حالی برگزار شد که ارتش اسرائیل بحال آماده باش بود. همچنین در حالیکه بوش در پارلمان اسرائیل سخنرانی می کرد، فلسطینیان نتایج این 60 سال را شکست پنج ارتش کشور عربی در جنگ با اسرائیل و آواره شده حدود یک میلیون نفر از مردم سرزمینهای اشغالی اعلام کردند.
در نوار غزه و ساحل غربی و بخش عرب نشین بیت المقدس در خلال راهپیمایی به تعداد روزهای اشعال فلسطین بالونهای سیاه رها گردید بطوریکه فضای بیت المقدس تیره شده بود.طبق آمار سازمان ملل اکنون 5/4 میلیون فلسطینی بصورت پناهنده در اردن، لبنان، سوریه ، ساحل غربی و غزه زندگی می کنند.
با وجودی که دهها سال از این وضعیت می گذرد اسرائیل به هیچکدام از پناهندگان اجازه بازگشت به سرزمین خود را نمی دهد.
در نوار غزه که تحت محاصره بود – جایی که یکسال قبل حماس به قدرت رسید –حماس از مردم خواست با تظاهرات اعتراض خود را نسبت به 60 سال بدبختی یک ملت اعلام کنند.حماس اعلام کرد این راهپیمایی آرام و بسوی مرزهای اسرائیل خواهد بود ولی اگر اسرائیل تظاهرات را پراکنده کند مسئولیت پیامدهای ان بعهده اسرائیل خواهد بود.ارتش اسرائیل برای مقابله با این تظاهرات مجهز شده و اسرائیل قبلا به حماس در خصوص تظاهرات در کنار مرزها هشدار داده است.
این روزنامه در مقاله دیگری با تیتر " استعمارگری یهویدیان را متوقف کنید"، نوشت: مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در سخنرانی خود در کنفرانس 60 سال نسل کشی در فلسطین در جاکارتا تصریح کرده که اسرائیل 60 سال است فلسطینیان را از حقوق قانونی خود محروم کرده و جهانیان باید بصورت متحد با فشار بر اسرائیل جلوی ظلم و ستم علیه مردم فلسطین را بگیرند.
وی با توصیف رفتار اسرائیل به استعمارگزی گفته کشورها نباید در مقابل این استعمار سکوت کنند. وی در ادامه، سکوت کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در مقابل اعمال غیر قانونی اسرائیل را شرم آور خوانده و گفته متاسفانه برخی کشورها با این رژیم رابطه برقرار می کنند.
در این کنفرانس دو روزه که با همکاری مشترک دانشگاه اندونزی و سازمان صدای فلسطین در جاکارتا برگزار شد، اندیشمندان، رهبران سیاسی و مذهبی زیادی از کشورهای مختلف- از جمله روحانیون مسیحی و یهودی مخالف صهیونیسم- با سخنان خود نسبت به 60 سال رنج و آوارگی ملت فلسطین ابراز همدردی کردند.
استیفن سزار از موسسه مطالعات صهیونیسم مسیحی واقع در لندن نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه بازگشت یهودیان به فلسطین نه تنها توسط آموزه های انجیل حمایت شده بلکه این اتفاق با منافع سیاسی و استراتژیک انگلیس پیوند خورد.
به گفته نامبرده، دولت وقت انگلیس می خواست با حمایت از تاسیس دولت یهود در فلسطین هم از لحاظ سیاسی و هم مذهبی نفوذی برای خود فراهم کند.بگفته وی لندن در نظر داشت با تحقق این تصمیم علاوه بر اینکه راهی زمینی ومسقیم بسوی هند برای خود باز کند، می خواست برای تولیدات انگلیس بازار جدید فراهم نماید.
هاشم موزادی رهبر بزرگترین سازمان اسلامی اندونزی یا نهضت العلماء نیز طی سخنانی گفت مبارزه فلسطینیان نبایستی با مفاهیم دینی تبیین شود زیرا باعث می شود که حامیان این قضیه به دوگروه افزاطی مسلمان و مسیحی تقسیم شوند. وی افزود: منافع سیاسی و اقتصادی دیگری عامل بدبختی و رنجهای طولانی ملت فلسطین بوده و لذا بهتر است بجای تکیه بر مسائل دینی از واژه های سیاسی مانند استعمارگری بهره گیریم که در اینصورت هیچ دینی استعمار را تائید نمی کند.
ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی
1- اخبار سیاسی
روزنامه کمپاس می نویسد: یوسف کالا معاون رئیس جمهور اندونزی با استناد به گزارش سازمان امنیت اندونزی که حاکی است تظاهرات دانشجویان درمخالفت با افزایش قیمت سوخت توسط گروههای سیاسی و با اهداف سیاسی برنامه ریزی شده بود، معتقد است: رئیس جمهوری اندونزی و وزیران کابینه بایستی نسبت به این موضوع توجه خاص داشته باشند.
وی اضافه کرده دولت هیچ ترسی از تظاهرات دانشجویان هرچند وسیع باشد ندارد و با این شیوه سیاست خود مبنی بر افزایش قیمت سوخت را تغییر نخواهد داد، زیرا توقف این برنامه بار سنگینی از لحاظ بودجه بر دولت تحمیل خواهد کرد.
این روزنامه در مطلب دیگری با عنوان "تظاهرات دانشجویان اندونزی با اهداف سیاسی"، نوشت: سازمان امنیت اندونزی معتقد است تظاهرات دانشجویان در هفته گذشته که برای ابراز مخالفت با افزایش قیمت سوخت انجام شد با اهداف سیاسی برنامه ریزی شده است.
طبق این نظر، گروههای سیاسی با نفوذ در بین دانشجویان اینکشور آنها را تحریک به انجام تظاهرات کردند. این سارمان ضمن تاکید بر لازم الاجرا بودن طرح افزایش قیمت سوخت معتقد است که دانشجویان دلایل افزایش قیمت سوخت را بدرستی نمی دانند لذا گروههای سیاسی با اهداف مشخص با نفوذ بین آنها مسبب اصلی تظاهرات و آشوب بوده اند.
بنظر این سازمان بعید نیست دستهای پنهان سایر اقشار مردم را نیز به ایجاد نا آرامی سوق دهند.
2- اخبار اقتصادی
روزنامه بیزنس ایندونزی درباره افزایش قیمت مواد غذایی اصلی در اندونزی نوشت: شاخص های قیمت مواد غذایی اصلی در اندونزی حاکی است که قیمتها بتدریج در حال افزایش است و قیمتها به سویی حرکت می کنند که با افزایش قیمت سوخت در ماه ژوئن آینده برابری کند.
البته شهرداری جاکارتا یک طرح کوتاه مدت برای مقابله با روند صعودی قیمتها در نظر گرفته که هدف آن تامین مواد غذایی اصلی برای این پایتخت و شهرهای اقماری تا دوماه آینده است.
این اقدام شهرداری برای خنثی کردن تبعات گرانی و جلوگیری از فشار به اقشار کم درآمد است ولی پیش بینی ها حاکی است که نهایتا افزایش قیمت سوخت تاثیرات خود را بر سایر مواد مصرفی نشان خواهد داد. از سوی دیگر وزیر امور رفاه عمومی اعلام کرد دولت پس از توزیع کمک نقدی بین اقشار کم درآمد کشور، افزایش قیمت سوخت را از ماه آینده اجرا خواهد کرد.طبق این گزارش قیمت سوخت حداکثر 30 درصد افزایش خواهد یافت .