به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان عصر امروز در گردهمایی تجار ایران و اریتره گفت: حضور جدی تجار ایرانی برای توسعه روابط اقتصادی با اریتره است این درحالی است که اریتره در شکل سیاسی جدید کشوری جوان با پتانسیلهای فراوان است که راه بلندی را برای رسیدن به قله توسعه پیش رو دارد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: ایران نیز در سطحی از وضعیت اقتصادی قرار دارد که قصد تقویت زمینه برای حضور و گسترش روابط بین المللی با کشورهای آفریقایی را در دستور کار دارد؛ این درحالی است که تحولات پیش آمده در بازار سرمایه، اهمیت سرمایه گذاری را در پیش بینی های قرن 21 مورد توجه قرار داده است.
وی تصریح کرد: اریتره علاقمند به سرمایه گذاری درزیرساختها توسط ایران است که می توان این اطمینان را داد که تواناییهای لازم برای سرمایه گذاری در توسعه بنادر، فرودگاه و تولید انرژی مناسب در ایرانیان وجود دارد.
نهاوندیان گفت: در صورتی که اریتره زمینه سرمایه گذاری را برای ایران فراهم کند، قطعا با توجه به اولویت دولتهای دو طرف مبنی بر گسترش روابط، همکاری های دوجانبه در سطح مطلوبی صورت خواهد پذیرفت. وی با تاکید بر لزوم فراهم شدن شرایط گسترش سرمایه گذاری در کشور افزود: با توجه به منابعی نظیر طلا، مس و موقعیت جغرافیایی و حمل و نقل، فرصت مناسبی ایجاد می شود تا روابط اقتصادی گسترش یابد.
در ادامه ایسا یاس اف ورکی، رئیس جمهوری اریتره نیز گفت: سفر من به ایران بدون شک به دنبال روابطی بوده که میان ایران و اریتره شکل گرفته و در آینده ادامه می یابد، این درحالی است که اریتره به دنبال یافتن زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری توسط سایر کشورها است.
وی تصریح کرد: روابط اریتره و ایران به دهه های قبل برمی گردد که احترام زیادی نیز بر این روابط حاکم بوده است، اگرچه ما در مقابل ایران کشوری بسیاری کوچک هستیم اما پتانسیلهای فراوانی را در اختیار داریم که می توانیم روابط را بیش از حد فعلی گسترش دهیم.
اف ورکی ابراز امیدواری کرد که رابطه ایران و اریتره به گونه ای پیش رود که در طول مدت کوتاهی رشد مشهودی بر میزان روابط اقتصادی حاکم شود. وی افزود: اعتقاد ما این است که برای فراهم آوردن زیرساختها اقدامات اساسی صورت گیرد؛ اما نیازمند مشارکت خارجی هستیم و قصد داریم شرایط مناسب برای حضور افراد حقیقی و حقوقی در پروژه ها را فراهم کنیم.
رئیس جمهور اریتره اظهارداشت: درزمینه های معدنی توانمندی های مطلوبی در اریتره وجود دارد؛ ضمن اینکه در بخش صنعت نیز نیازمند سرمایه گذاری خارجی هستیم. این درحالی است که زمینه برای حضور سرمایه گذاران ایرانی باید به گونه ای فراهم شود که این شرایط متفاوت با سایر کشورهای حاضر در اریتره باشد.
وی گفت: چارچوب حقوقی نیز باید برای سرمایه گذاران فراهم شود و سرمایه گذاری ها باید به گونه ای باشد که روند توسعه کشور شتاب گیرد؛ همچنین حمایت سیاسی نیز باید در این راستا صورت گیرد؛ این در حالی است که اراده سیاسی میان رهبران دو کشور وجود دارد که پشتوانه سرمایه گذاری و تضمین آن به شمار می آید.
اف ورکی اضافه نمود: هم اکنون کالاهای ایرانی از طریق ری اکسپورت از سایر کشورها به اریتره وارد می شود که علاقمندی اریتره این است که این کالاها به صورت مستقیم از ایران وارد شود البته باید مکانیزم این کار را نیز پیدا کرد تا بتوان به صورت مستقیم کالاها را از ایران به کشورمان وارد کنیم.
وی افزود: حسن نیت سیاسی بعنوان پشتوانه کارهای دو جانبه اقتصادی و نیز راهگشای ارتقا سطح روابط است اما باید زمینه حضور برای بخش خصوصی دو کشور در طرحهای اقتصادی مشترک فراهم شود.
رئیس جمهوری اریتره از رئیس اتاق بازرگانی وصنایع و معادن ایران درخواست کرد تا هیئتی را به کشورش برای شناخت پتانسیلهای این کشور اعزام کند.
در ادامه تجار و بازرگانان ایرانی در خصوص مسائلی نظیر مالیات، حضور کالاهای مختلف در بازار اریتره، سود بانکی و نوسانات نرخ ارز با رئیس جمهور این کشور و هیئت همراه تبادل نظر کردند.
اف ورکی در خصوص نحوه سهامداری ایرانیان در پروژه های کشورش گفت: ایرانیان می توانند از یک تا 100 درصد سهام یک شرکت را در اختیار داشته باشند اما تاکید ما انجام پروژه های مشترک است.
وی در خصوص نوسانات نرخ ارز نیز افزود: ریسک ارز باید توسط سرمایه گذار در نظر گرفته شود؛ چراکه مطلبی است که قابل پیش بینی نیست. البته نوسانات ارزی می تواند مشکلاتی را برای ما ایجاد کند که بستگی به ارز خارجی دارد و غیرقابل اجتناب است، که در این راستا تمهیداتی باید برای سرمایه گذاران فراهم شود.
اف ورکی گفت: بهترین روشی که می توان انجام داد این است که همه سرمایه گذاران ایرانی و خارجی از ترتیبات سرمایه گذاری بهره مند شوند.