به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی زاهدی وزیر علوم امروز پس از نشست اعضای هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود : "نرم افزار تقلب گیر" طراحی کرده ایم و قرار است پس از مراجعه این افراد با استفاده از این نرم افزار، واقعیت ها مشخص شود.
بر اساس گزارش واحد مرکزی خبر وزیر علوم اعلام کرده است: امسال نرمافزار تقلب یاب در تصحیح پاسخنامهها به کار گرفته شد و پاسخنامه 530 هزار نفر از داوطلبان با نرمافزار تقلب یاب تصحیح شد که طی آن حدود 230 نفر شناسایی شدند که پاسخنامه آنان بالای 98 درصد شبیه هم بوده است.
دکتر عبدالرسول پورعباس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تعداد متقلبین و متخلفین آزمون کارشناسی ارشد 87 که توسط سازمان شناسایی شده اند، گفت: نرم افزار تقلب یاب سازمان سنجش در این آزمون 230 نفر را که مشکوک به تقلب بودند، کشف کرد و این افراد که می توانستند مجاز به انتخاب رشته نیز باشند از فرایند انتخاب رشته حذف شدند.
پورعباس ادامه داد: این نرم افزار متقلبین و متخلفینی را که دو به دو و یا دو به سه با یکدیگر تبانی کرده بودند تا در زمان آزمون به یکدیگر کمک کنند، شناسایی کرده است و می تواند هر گونه تشابه غیر متعارف را در پاسخنامه های داوطلبین کشف کند لذا از این بابت این نوید به داوطلبان داده می شود تا با خیال آسوده ای نسبت به امنیت آزمون انتخاب رشته کنند.
وی درباره تکلیف این 230 نفر که مشکوک به تقلب در کنکور هستند، گفت: به طور حتم پرونده این افراد بررسی می شود و طبق قانون از این افراد در تابستان آزمون مجدد گرفته می شود. در صورتی که نتایج این آزمون با آزمون قبلی داوطلبین اختلاف فاحشی داشته باشد، رای کمیته تخلفات کنکور در مورد این افراد صادر می شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به سایر متخلفینی که توسط حوزه های برگزاری امتحان شناسایی شده اند، گفت: تعداد متخلفین آزمون کارشناسی ارشد 87 که توسط حوزه های امتحانی به سازمان سنجش گزارش شده، انگشت شمار است و تخلف آنها محرز است.
پورعباس افزود: تخلف این افراد در رابطه با استفاده از تلفن همراه در جلسه آزمون بوده است که حکم آنها محرومیت از یک تا 10 سال از آزمون این مقطع خواهد بود و پرونده آنها در هیئت تخلفات کنکور بررسی خواهد شد.