تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۴:۳۳

قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام در رابطه با نقش کلیسا و پاپ‌ها در سیاست گفت: پاپ‌ها در حوزه‌های مهم سیاسی نقش تأثیر گذار ندارند و کاملاً منزوی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر حسن قنبری در نشست علمی مواجهه روحانیت کاتولیک با مدرنیته و پیامدهای آن که قبل از ظهر چهارشنبه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد به بررسی نحوه شکل‌گیری، عوامل پیرایش مدرنیته و واکنش‌های کلیساها در برابر مدرنیته پرداخت و گفت: در مورد پیدایش مدرنیته دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد ولی آنچه مسلم است در قرن 17 فیلسوف فرانسوی به نام دکارت موجب پیدایش این اندیشه شد.

وی از عقل‌گرایی محض، حقوق بشر و پیشرفت‌های تکنولوژی و صنعتی به عنوان شاخصه‌های مهم مدرنیته یاد کرد و گفت: روحانیت کاتولیک با این ایده‌ها مواجه است و پاپ‌ها در مواجهه با ایده‌های فوق به سانسور، نفی و تکفیر روی آوردند.

حسن قنبری در ادامه به واکنش پاپ‌ها در قبال مدرنیته اشاره کرد و گفت: اکثر پاپ‌ها به مبارزه با مدرنیته برخاستند و قوانین و آیین‌نامه‌های آنان در تضاد با مدرنیته است و حتی خود را معصوم و خطاناپذیر می‌دانند و دیگران را مرتد تلقی می‌کنند.

وی افزود: از بین پاپ‌ها فقط لئو سیزدهم و پاپ ژان بیست و سوم تا حدودی به اصلاح قوانین موجود در کلیساها پرداختند و مدرنیته را قبول داشتند ولی بعد از اینها نیز پاپ‌های دیگر همان شیوه اسلاف خود را در نفی مدرنیته در پیش گرفتند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام در حاشیه این نشست در پاسخ به خبرنگار مهر در قم مبنی بر نقش کلیسا و پاپ‌ها در سیاست گفت: پاپ‌ها در حوزه‌های مهم سیاسی نقش تأثیر گذار ندارند و کاملاً منزوی هستند.

وی در مورد تطابق ادیان با مدرنیته نیز گفت: در مسیحیت می‌توان ایده فوق را با مدرنیته وفق داد چون این کتاب دست نوشته بشر است و بشر هم خطا کار است ولی در ادیانی مثل اسلام که تعالیم آن مبتنی بر وحی است نمی‌توان آن را تطبیق داد.

حسن قنبری در پایان از روشنفکرانی که سعی دارند قرآن را کلام غیر خدا قلمداد کنند انتقاد کرد.