مشهد - خبرگزاری مهر: یک استاد دانشگاه گفت: ائمه اطهار(ع) از فاطمه (س) تا حضرت مهدی (عج) معلمان عقلانیت، معنویت و عدالت جامعه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رحیم پور ازغدی، ظهر امروز در جلسه "مهدیت و گذری بر فاطمیه" در دانشگاه فردوسی اظهار داشت: چنانچه از حضرت فاطمه(س) تا مهدی (عج) نقلی را ارائه دهند که با این عقلانیت معنویت و عدالت در تضاد باشد، یا جعل سند صورت گرفته و یا بد فهمی در تفسیر وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه عده ای از ترس تحریف شخصیت این بزرگواران و یا ائمه به تفسیر مادی اقدام کرده اند اظهار داشت: این کلی گویی منجر به عدم انطباق شخصیت این بزرگواران با جهان امروز می شود و فاطمه(س) به جای الگو بودن به اسطوره تبدیل می شود و بر خلاف آن برخی آنان را پایین کشیدند به نحوی که واقعی شدند ولی دیگر الگو نبودند از اینرو رعایت تعادل در این مسیر امری ضروری است.

پورازغدی تصریح کرد: این امر محقق نمی شود مگر هر درکی از اولیا الله پیدا می کنیم نسبتش با عقلانیت،‌ معنویت و عدالت مشخص شود.

وی در توضیح این روایت که "رضای خدا در رضای فاطمه(س) است و غضب خدا در غضب فاطمه (س) است" افزود: فاطمه (س) چنان اوج گرفته که در خداوند و مشیت او ذوب شده است و دیگر فاطمه ای وجود ندارد تا بر اساس منافع شخصی خود خوشحال یا غمگین شود.

وی فاطمه را شاخص برای شناختن انسانهای دیگر خواند و اظهار داشت: فاطمه فقط برای حق، عدالت و خدا خشمگین و ناراحت می شود،‌ وی هیچ چیز نیست جز شاخصی برای شناختن خدا و انسانهای دیگر.

پورازغدی در بیان مقام رفیع و روحانی بانوی دو عالم تصریح کرد: مکاشفات معنوی حضرت زهرا(س) به نحوی بود که حضرت علی (ع) قلم به دست می گرفتند و مکاشفات وی را می نوشتند و "صحیفه فاطمیه" حاصل آن مکاشفات معنوی است.

وی فاطمه (س) را تنها موجودی خواند که از ابتدا تا انتها توسط پیامبر اکرم(ص) تربیت شده است و افزود: گذری به جملات و سیره عملی به جای مانده از وی بیانگر این مطلب است که ایشان به دنبال شکوه مادی نبوده و شکوه معنوی را حائز اهمیت می دانستند.

پورازغدی با نگاهی گذرا به سکوت، شخصیت زهرا (س)، همسرداری و تربیت فرزندان و ارتباط وی با خدا بیان داشت: در صحنه سیاست آنجا که علی(ع) زانو در بغل گرفته در خانه نشسته بودند و وظیفه خود را سکوت عنوان کردند زهرا مرضیه(س) وظیفه خود را فریاد زدن خواند و "خطبه فدکیه" که در تاریخ اسلام بی نظیر است سخنرانی معروف وی در خصوص مظلومیت اسلام است که به اشتباه ان را در خصوص فدک می دانند.

وی در خصوص مهدویت به وحدت نظر شیعه و سنی بر ظهور حضرت مهدی(عج) اشاره کرد و افزود: بیش از 200 حدیث قطعی از اهل سنت نقل شده است که در ارتباط با حضرت مهدی (عج) است اما شیعه مصداق حضرت را با اسم و علائم می شناسد.

پورازغدی انتظار مردی که تاریخ را غسل داده و عدالت را برقرار می کند، به قبل از ظهور اسلام منتسب کرد و افزود: مسئله مهدویت مسئله ای سیاسی اعتقادی است و شعار مهدویت عدالتخواهی از نوع جهان وطنی است.

وی ظهور حضرت مهدی (عج) را به پروژه ای تشبیه کرد که شروع آن از زمان حضرت آدم و نوح(ع) صورت گرفته و افزود: این پروژه در زمان حضرت حجت(عج) افتتاح خواهد شد و بشریت در زمان آن حضرت وارد و مقیم آن خانه خواهد شد.