به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیتالله رضا استادی در چهارمین اجلاس اساتید مدارس حوزه علمیه قم ضمن انتقاد از بیبرنامگی مسئولان و مدیران این همایش در طولانی شدن جلسه، به نقش حساس معلمان اشاره کرد و گفت: معلم باید معلم خیر باشد و به صرف اینکه تدریس کند و شاگرد چیزی یاد نگیرد معلم خیر نیست.
وی افزود: اساتید باید به این فکر باشند که معلم خیر باشند تا خدمات آنان مورد رضایت خداوند و جامعه قرار گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم وضعیت حساس طلاب جوان را یادآور شد و گفت: امروز طلاب با توجه به تهاجمات فرهنگی و همه جانبه دشمنان داخلی و خارجی در معرض آسیبهای مختلفی همچون شبهات، شهودات و همچنین عرفانهای عوضی و کاذب هستند.
وی افزود: مدیران و مسئولان حوزههای علمیه برای تربیت طلابی که بتوانند جامعه را هدایت کنند باید برنامهریزی دقیقتری داشته باشند.
آیتالله استادی در ادامه، وضع معیشتی طلاب را یادآور شد و گفت: این قبول که طلبهها وضع معیشتی خوبی ندارند ولی طلاب باید بدانند زندگی مرفه، تبلیغی علیه روحانیت است.
وی در ادامه با انتقاد از سطح علمی پایین طلاب جوان گفت: هر کس بگوید طلبهها خوب درس میخوانند اشتباه کرده است همچنین اگر کسی بگوید اصلا درس نمیخوانند او هم اشتباه کرده است، ولی باید قبول کنیم سطح علمی طلاب پایین آمده است و این واقعیتی انکار نشدنی است.
امام جمعه موقت قم در بخش دیگری از سخنانش اساتید حوزه را مورد انتقاد قرار داد و گفت: امروزه، اساتیدی در حوزه تدروس را بر عهده میگیرند که از عهده آن بر نمیآیند و با شیوه پلکانی به تدریس میپردازند.
وی افزود: چه لزومی دارد استادی که امسال فلان درس را تدریس کرده است سال بعد دروس پایههای بالاتر را تدریس کند؟ این یک آسیب جدی است.
آیتالله استادی ادامه داد: باید توانها را سنجید و بعد اقدام کرد.
وی گفت: اساتید نباید زیاد سر خود را شلوغ کنند و باید توجه کنید که چرا طلبهها نفهمیدهاند و سطح علمی آنها پایین آمده است؟ وقتی استادی از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر پشت سر هم تدریس دارد، چطور میتواند موثر باشد؟
وی ادامه داد: اساتید نقش موثری در وضعیت تحصیلی و معنوی طلبهها دارند و باید مدیران حوزه در بعد علمی و معنوی طلاب با حداکثر توان و دقت برنامهریزی کنند تا زمینه برای ارتقاء سطح علمی اساتید و طلاب حوزههای علمیه فراهم شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از شلوغی کلاسهای درس حوزه نیز انتقاد کرد و گفت: کلاس درس حوزه باید خلوت شود تا زمینه بحث و تبادل نظر بین استاد و شاگرد فراهم شود و به نوعی استاد و شاگرد با هم قاطی و اخت شوند.
در پایان این اجلاس که بیش از پنج ساعت طول کشید از برگزیدگان حفظ خطبه حضرت فاطمه زهرا(س) که 220 نفر از طلبههای خواهر و برادر سراسر کشور بودند تجلیل و قدردانی شد.