نانو ذرات مولایت برای ساخت کوره های بسیار مقاوم در برابر حرارت و ساخت قطعات کامپیوتر به دلیل داشتن خواص مغناطیسی، عایق حرارتی و رسانا بودن توسط محققان کشور در دانشکده فنی دانشگاه تهران تولید شد.

مرتضی معلمی نژاد مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، مولایت را فاز سرامیکی دانست و گفت: با استفاده از روش شیمیایی موفق به تولید نانو ذرات مولایت به صورت سل- ژل شدیم.

وی با بیان اینکه در روشهای معمول برای رسیدن به ژل مولایت با استفاده از روشهای شیمیایی و مکانیکی در دمای 2500 درجه سانتیگراد، ژل مورد نظر بدست می آید، افزود: در روش شیمیایی که ما از آن استفاده کردیم با آسیاب کردن پودر مولایت و با حرارت دادن در دمای 1200 درجه سانتیگراد توانستیم نانوپودر مولایت را تولید کنیم.

معلمی نژاد مشکل اصلی این روش را وارد شدن آلاینده ها مانند اکسید آهن به سل- ژل در زمان آسیاب کردن دانست و گفت: برای رفع این مشکل موادی شیمیایی مانند متانول و اسید استاریک اضافه شد که این امر موجب ریزتر شدن ذرات شد.

به گفته مجری طرح، نانوذرات بدست آمده در حدود 70 نانومتر است.

وی مقاومت بالا در برابر شوک حرارتی را از ویژگیهای بارز نانو ذرات مولایت ذکر کرد و گفت: به دلیل همین مقاومت بالا می توان در ساخت کوره ها از این ماده استفاده کرد.

مجری طرح ادامه داد: این نانو ذرات به دلیل داشتن خواص مغناطیسی، عایق حرارتی و رسانایی بودن در ساخت قطعات کامپیوتر نیز به کار می رود.