رئیس مرکز آمار ایران از تشکیل پایگاه اطلاعات ملی عشایر کوچنده کشور در نتیجه سرشماری امسال عشایر کوچنده خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مدد در آغاز برگزاری مرحله نخست آموزش کارشناسان سرشماری عشایر کوچنده اظهار داشت: این پایگاه پس از تکمیل اطلاعات، در سالهاب آتب به روز خواهد شد و در اختیار محققان و مسئولین کشور قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز آمار ایران سرشماری عشایر کوچنده را نسبت به سایر سرشماری ها، پیچیده توصیف کرد و گفت: در این سرشماری با جامعه ای مرتبط هستیم که دسترسی به آنها ساده نیست.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به بحث خشکسالی باید تلاش بیشتری انجام شود تا جامعه مورد نظر برای سرشماری را بیابیم و از آنها سوال کنیم.

مدد تعداد دست اندرکاران سرشماری عشایر کوچنده در سراسر کشور را پنج هزار نفر ذکر کرد و از کارشناسانی که در مرحله نخست آموزش شرکت کرده اند خواست به مطالبی که به آنها آموزش داده می شود توجه کنند تا بتوانند تمامی نکات و ظرایف و پیچیدگی ها را به آمارگیران در مناطق تحت پوشش خود بیاموزند.

وی یکی از این نکات ظریف را درک صحیح از تعریف عشایر کوچنده عنوان کرد و گفت: باید همگی در تعریف کوچرو و کوچنده کاملا به یک نظر واحد برسید تا وقتی که به استانهای خود می روید بتوانید آن را به آمارگیران منتقل کنید.

رئیس مرکز آمار ایران عدم توجه به تعریف کوچنده را موجب بروز خطا در آمارگیری ها دانست و اظهار امیدواری کرد که 240 دقیقه فیلم آموزشی که در این دوره به کارشناسان آمار استانها ارائه می شود بتواند در این امر موثر باشد.

مدد همچنین از کارشناسان آمار خواست به آمارگیران گوشزد کنند که هنگام ثبت شماره ملی عشایر و شماره سریال شناسنامه های آنها دقت لازم را به عمل آورند.

وی اظهار داشت: این نخستین سرشماری است که در آن شماره ملی نیز درج می شود، لذا یک رقم اشتباه درثبت می تواند به خطا در ثبت اطلاعات و تحلیل داده ها منجر شود.

در نخستین دوره آموزشی کارشناسان آمار استانها، 215 کارشناس به مدت هشت روز درباره روش اجرای سرشماری، نحوه تکمیل پرسشنامه و نظارت بر آن آموزش می بینند.

کارشناسانی که در آزمون نهایی این دوره موفق شوند به استانها اعزام می شود تا به آمارگیران سرشماری عشایر کوچنده آموزش دهند.

رئیس مرکز آمار از دست اندرکاران سرشماری عشایر خواست هنگام جمع آوری اطلاعات، این نکته را به پاسخ دهندگان گوشزد کنند که "سرشماری به معنای توزیع منابع نیست و نباید این امر به پدیده عشایر سازی منجر شود".